Evb

4 løsninger for tørr, sprukken hud

Huden kan bli så tørr og fratatt fuktighet at det fører til smertefulle sprekker. Lær om rettsmidler for å berolige huden og gi fuktighet.

Sunn hud er myk, smidig og fuktig, men når den mister fuktighet og at fuktighet er ikke fylt opp med hyppig bruk av kremer og lotion og drikke rikelig med vann, kan huden bli usunn, tørr og flassende. Tørr hud kan selv begynne å knekke. Hva skal du gjøre når huden er så tørr at den danner gapende, smertefulle sprekker? Legg fuktighet, stat.

Tørr hud løsning no. 1: bad og soaks

Du tror kanskje at soaking tørr, sprukken hud i vann er en god måte å etterfylle tapt fuktighet. Og du ville være riktig - og galt. Vann kan faktisk være tørking til huden, sier Christine Lopez, MD, en hudlege og assisterende programdirektør i avdelingen i dermatologi ved Cleveland Clinic i Ohio.

"Mere vann vil fjerne hudens essensielle oljer," Dr. Lopez forklarer. Men det betyr ikke at soaks og bad ikke kan fremdeles være beroligende for tørr, sprukken hud - du må bare bade den rette måten.

Å tilsette noen dråper av en naturlig olje, som mineral-, mandel, eller avokadoolje, vil bidra til å helbrede tørr, sprukken hud, sier Lopez. Men det er viktig å begrense disse bad og dusj til bare en kort tid, ikke lenger enn 5 til 10 minutter med vann som bare er varm, ikke varmt - vil varmt vann bare tørke ut huden mer. Lopez foreslår også å legge havregryn eller natron til badekaret - en cup for et badekar fullt av vann - for å berolige huden og bidrar til å holde på fuktigheten.

Tørr hud løsning no. 2: fukte, fukte, fukte

Så snart du får ut av badekaret, antyder Lopez forsiktig klappe huden tørr med et håndkle - ikke gni eller fjerne alt vannet. Deretter gjelder noen få dråper av en naturlig olje eller en rik fuktighetskrem over hele kroppen. Dette vil bidra til å forsegle fuktigheten inn

For veldig tørr, sprukken hud, er vaselin en god og billig alternativ til å prøve. Lopez foreslår å gni i vaselin og la den mette huden, hvis sprekkene er på hender eller føtter, smøre disse områdene godt og dekk dem med bomullshansker eller sokker for å holde vaselin på plass over natten mens du sover.

Tørr hud løsning no. 3: pimpstein med forsiktighet

Generelt, pumicing eller arkivering tørr, sprukken hud er ikke en god idé.

"Jeg ville begrense bruken av pimpstein steiner" og liknende verktøy, sier Lopez. "Jeg ville ikke bruke det på huden annet enn hæler eller føtter. På føttene, hvor det har gjentatt traume, kan du samle død hud. Det er der pimpstein steiner eller filer kan fjerne ekstra lag av døde celler slik at fuktighetskrem vil være absorberes bedre. "

Tørr hud løsning no. 4: superlim

Superlim har en annen god bruk - hudleger faktisk anbefalt å bruke en skvett av superlim på sprukken hud for å fremme helbredelse og hindre ytterligere tørking. Den aktive ingrediensen er den samme som for flytende bandasjer og andre medisinske klebemidler som brukes for å lukke sår og sår.

Først, sørg for at huden sprekk er rengjort, sier Lopez. Deretter klemme kantene av sprekken sammen, bruke litt av superlim - nok til å holde det stengt. Holde kantene sammen til limet tørker for å sikre at sprekken ikke åpnes.

Den beste medisin for tørr, sprukken hud er forebygging, ifølge Lopez. For å hindre smertelig tørr, sprukken hud, bruke en daglig fuktighetskrem over hele kroppen. Men selv om du har tørr hud, antyder Lopez være forsiktig med å gå for tung på kremer og oljer på ansiktet ditt, som som kan føre til kviser.