Evb

15 tegn barnet kan ha ADHD

Er barnet ditt er uro og uoppmerksomhet bare normal barndom atferd eller kan det være adhd? lære tegn på at det kan være på tide å få barnet undersøkt.

Alle barn kan fremvise uoppmerksomhet eller være urolig eller impulsive fra tid til annen. Hvordan kan du vite om ditt barns oppførsel er innenfor normalområdet eller om han eller hun kan ha ADHD, eller ADHD? "Det er vanskelig - som foreldre, om du ikke ønsker å påta seg", sier Betsy Davenport, PhD, en klinisk psykolog som er spesialist på ADHD og er i privat praksis i Portland, Oregon "Det kan være noe. På den annen side kan det være slik, måte alvorlig. "

"Generelt har det å gjøre med alder og scene," sier Dr. Davenport. "Har oppfører barnet som andre barn på hans alder?" For eksempel, hvis barnet ikke har lært å sitte stille når alle vennene hennes har, er det et tegn på at noe kan være opp, sier Davenport.

Frekvens, intensitet og varighet også er ledetråder. Barn med ADHD viser minst én, og noen ganger alt, av de tre store ADHD symptomer: hyperaktivitet, impulsivitet og uoppmerksomhet. Og de viser dem oftere og sterkere enn andre barn på deres alder eller som er på samme utviklingsnivå. Et barn med ADHD vil ha tegn uansett innstillingen - oppførselen er den samme både hjemme og på skolen. Og virkemåten vil skje jevnt over en lang tidsperiode.

Gutter med ADHD har en tendens til å vise symptomer på hyperaktivitet og impulsivitet mer enn jenter med ADHD. Det kan være at gutter er diagnostisert med ADHD tre ganger oftere enn jenter. Jenter med ADHD er mer sannsynlig å vise uoppmerksomhet enn hyperaktivitet, det er derfor de kan være underdiagnostisert, sier Davenport.

15 advarsel tegn på ADHD

Henhold til kriteriene at den europeiske Academy of Pediatrics bruker for diagnostisering av denne psykiske lidelsen, må barn fremvise ADHD atferd før fylte sju og konsekvent i minst seks måneder. Her er 15 tegn på at barnet kan ha ADHD:

 • Urolig eller vrir seg nesten hele tiden. Barn med ADHD er i konstant bevegelse sine hender, armer, føtter og ben. De vri seg mye.
 • Kan ikke sitte på samme sted i lengre tid. Et vanlig symptom på barn med ADHD er at de har problemer med å sitte stille, sier Davenport. De kan få opp til tider når de vet at de forventet å bli sittende.
 • Lærer ikke av erfaring. "Dette er de barna som du finner deg selv si: 'Hvis jeg fortalte deg en gang, jeg fortalte deg tusen ganger," Davenport sier.
 • Kjører og klatrer. I tenåringer, er dette symptomet ofte beskrevet som rastløshet.
 • Kan ikke vente hennes tur. Barnet kutt i linjen og rumper i spill andre barn kan spille.
 • Avbryter andre. Barn med ADHD har problemer med å ta svinger snakker og ofte blurt ut svar. Når de avbryter, har de ikke innser de gjør det, sier Davenport.
 • Har problemer med å følge retninger, uansett hvor enkel.
 • Synes ikke å lytte når snakket med direkte. Du kan spørre barnet ditt om og om igjen for å rydde opp lekene sine eller å pusse tennene, og han kan ikke fokusere nok til å reagere og gjøre hva du sier, sier Davenport.
 • Mister eiendeler. Barnet ofte mister ting som trengs for skolen eller hjemme, som for eksempel leker, blyanter, bøker eller lekser.
 • Er uorganiserte. Barnet kan ikke organisere oppgaver eller aktiviteter, slik at han kan fullføre dem.
 • Er ufokusert. Hun er motvillige til å gjøre ting som krever tenkning, som for eksempel lekser eller skolearbeid.
 • Kan ikke planlegge fremover. For eksempel kan barnet glemmer å ta med hjem de bøkene han trenger for lekser.
 • Er glemsom. Hun kan ofte glemmer å ta sin lunsj på skolen.
 • Ikke er i stand til å sette fokus på aktiviteter eller detaljer. Barn med ADHD er sannsynlig å miste interessen for hva de gjør etter ca 20 minutter, noen ganger enda raskere, sier Davenport. De stadig gå fra en aktivitet til en annen.
 • Går av i sin egen verden. Kanskje du mistenker at barnet ditt har ADHD om, når han er klatring på sofaen eller hopper på sengen, går han inn i en verden av sin egen og ikke svarer når du forteller ham om å stoppe. Barnet ditt kan synes å være dagdrømmer ofte.

Når bør du søke profesjonell hjelp

Hvis barnet ditt viser disse atferd til tider, er det sannsynligvis ikke noe å være bekymret. Alle barn har tid når de teste sine grenser og ikke lytte eller synes uinteressert, sier Davenport. Men hvis denne listen virker altfor kjent, hvis disse atferd er konstant og vedvarende, og hvis de påvirker din og ditt barns hverdag, bør du oppsøke en fagperson som kan avgjøre om barnet ditt har ADHD. Hvis barnet ditt er diagnostisert med ADHD, er det hjelp å få.