Evb

10 tips for vakker sommer hud

Disse 10 tipsene kan hjelpe deg å unngå skjønnhet problemene som vi står overfor når varmt vær legger seg i.

Sommeren er en herlig tid på året, men sola og varmen kan ta en toll på din hud, hår og kropp. Det betyr ikke at du bør holde seg innendørs - med litt omsorg og noen forholdsregler, kan du nyte sommeren til fulle.

En. Prøv en selv-garver

Ultrafiolett (UV) stråler fra solen er svært skadelig, spesielt UVA-stråler. De ikke bare brenne huden og forårsake tidlig aldring, men kan også føre til hudkreft.

Så i stedet for å ligge i timevis i solen, får det sol kysset glød med en selv-garver. Mange salonger tilbyr spray-on tan tjenester, eller du kan kjøpe en billig self-tanning lotion på ditt lokale apotek. Gradvise self-tanning kremer holde huden glatt som de hjelpe deg å kontrollere akkurat nøyaktig hvor bronsefarget du blir, og de er mindre utsatt for streaking. Bare husk å eksfoliere før du bruker self-krem for å fjerne tørr hud som kunne plukke opp overflødig farge og føre til en ujevn utseende.


På jakt etter hjelp med en hud tilstand? Finn en hudlege eller plastisk kirurg.

2. Slather på solkrem

Mange hudleger anbefaler å bruke en solkrem med en solfaktor (SPF) på minst 30 år. Skin Cancer Foundation påpeker at tester viste SPF 30 produkter blokkere ut bare fire prosent flere stråler - 97 prosent mot 93 prosent for SPF 15. Så vet at du får mer beskyttelse med SPF 30, men ikke doble mengden av SPF 15. I det siste, bredspektrede SPF solkremer gjort huden ser hvitaktig grunn av ugjennomsiktig natur sink oksid og titandioksid, som fysisk blokkere UV-stråler, men med mer raffinerte, mikronisert formuleringer, kan du få sine solbeskyttelse fordeler uten spøkelsesaktig utseende.

Mer solkrem Smarts å følge er:

  • Sjekk solkrem ingredienslisten, den skal inneholde virkestoffer som blokkerer både UVA-og UVB-stråler.
  • Påfør solkrem regelmessig, da det vil slites av med langvarig svømming eller svett.
  • Selv om det er overskyet, kan ultrafiolette stråler fortsatt nå huden din, så slitasje solkrem selv på dager uten sol.
  • Mange makeup og hudpleieprodukter inneholder en SPF agent, men ikke la deg lure: Se etter SPF nummer og bruke ekstra solkrem hvis den er under 15..

3. Gi dem lip service

Bruk en leppe solkrem med SPF agenten selv om du legger leppestift på, også.

4. Husk hårpleie

Det bankende solen vil treffe håret hardt, men det finnes en rekke spray som inneholder SPF at du kan sette på når du vasker håret. Dette er et must hvis din lokker er kjemisk behandlet.

Et annet tips: Ikke overwash håret da dette kan fjerne oljer som naturlig beskytter den.

5. Eksfoliere topp til tå

Dyrt scrubs og salter føle deg fantastisk, men hvis du er på et budsjett, kan du gjøre en like god jobb ved hjelp av en peeling mitt eller hanske og din vanlige kroppsvask. Mild eksfoliering er viktig hvis du har hatt noe område vokset, spesielt i bikinilinjen, da det kan bidra til å forhindre inngrodde hår.

6. Fukte og nærer med oljer

Albuer, føtter og ankler kan bli veldig tørr, så prøv avocado olje for å holde dem friske og glatt. Avocado olje ikke bare fukter, men har også nærende egenskaper som det inneholder vitamin E.

7. Vær snill mot ansiktet ditt

Kjemisk peeling, kremer, skrubber og andre produkter som inneholder glykolsyre syrer og retinoider bør ikke brukes hvis du tilbringer mye tid i solen: Disse behandlingene kan gjøre huden mer sol følsom og forårsake mer skade på huden din. Hvis du må bruke dem, bære en lue og solkrem for å beskytte ansiktet. Følg disse rådene så godt hvis du tar visse antibiotika, som tetracykliner, noe som også gjør deg mer utsatt for solbrenthet.

8. Prøv mineral makeup

Fordi mineral makeup har en lys pulver base, vil det ikke svette av like lett som vanlig foundation. Noen mineralbaser også inneholde en innebygd SPF. Og du trenger ikke å bruke en formue: Sjekk ut hva som er i midtgangen på ditt lokale apotek eller supermarked. Det finnes mange rimelige merker der ute som er like bra som de mer kostbar produkter som selges i varehus.

9. Du er hva du spiser

Huden din trenger masse vitaminer og mineraler for å holde seg frisk, så sjekk ut din lokale bondens marked for de ferskeste fare i sommer frukt og grønnsaker. Matvarer rike på antioksidanter og protein, slik som ferske råvarer, fisk og egg, kan stimulere kollagen vekst, som holder huden elastisk og forebygger rynker.

10. Drikk rikelig med vann

Det bankende solen kan tørke ut huden og gjøre at du svetter mer, så holder hydrert ved å drikke rikelig med vann. Hvis du er aktiv, må du drikke minst åtte glass i løpet av dagen. Vær forsiktig om: Du kan faktisk drikke for mye og som kan være farlig.