Evb

10 tips for å holde føttene friske

Holde føttene smerte-fri er overraskende enkelt. Sunn tiltak er god hygiene, self-eksamener, og riktig montering sko.

Friske føtter er viktig for en god følelse og være aktiv. Så hvis du forsømmer føttene, som kan føre til unødvendige smerter og andre fotproblemer, sier Elizabeth Kurtz, DPM, en podiatrist i Chicago og talsperson for den europeiske podiatric Medical Association (APMA).

Heldigvis er det enkelt å holde føttene friske. Bruk disse tipsene for å holde deg aktiv og føttene smertefri.

  1. Hold føttene rene og tørre. Friske føtter starter med god hygiene. Grundig rengjort og skrubbe føttene med såpe og vann når du bader. Etterpå, tørk dem godt. Fungal organismer elsker fuktighet, så frata dem enhver fuktighet vil gjøre det vanskeligere for dem å trives. "Husk å tørke godt mellom hver enkelt tå," sier Dr. Kurtz. "Enhver fuktighet mellom tærne kan skape et godt miljø for en soppinfeksjon å begynne."
  2. Undersøke føttene for problemer. Utfør en fot self-eksamen en gang i uken når du tar et bad eller dusj, anbefaler Kurtz. Som du tørker av føttene, ta en god titt på sålene for enhver skalering og mellom tærne for peeling områder. Som kunne signalisere fotsopp. Også se etter misfarging av negler, noe som kan indikere en spiker sopp. Hvis du har diabetes, bør du inspisere føttene hver dag siden diabetes fører til høyere risiko for foten sår og infeksjoner.
  3. Klipp tåneglene riktig. Cut neglene rett over og unngå å klippe altfor nær huden eller drastisk avrunding hjørnene på neglene, som kan forårsake smertefulle, inngrodde tånegler.
  4. Ikke gjem "ugly" tåneglene med polish. Et misfarget, tykk, sprukket eller smuldrer spiker kunne signalisere en spiker sopp. Anvende neglelakk til en infisert spiker kan gjøre problemet verre.
  5. Beskytte føttene på fellesområdene. Sørg for å ha dusj sko på treningsstudio, i garderober og på offentlige bassenger. Disse stedene har en tendens til å bli yngleplasser for sopp som kan føre til infeksjoner.
  6. Unngå deling fottøy. "Du kan få soppinfeksjoner av seg andres sko, samt sokker båret av en annen person," sier Kurtz. Dette inkluderer leie. Bruk alltid ditt eget fottøy for å holde føttene friske.
  7. Avverge fotsvette Føttene har svettekjertler massevis -. 250.000 i hver fot! Svette skaper et perfekt miljø for bakterier å sette opp butikk. Iført sokker som holder føttene tørre vil hjelpe dine føtter holde seg frisk. "Sokker laget av syntetiske fibre tendens til å transportere bort fukt raskere enn bomull eller ull sokker," sier Kurtz. Også unngå iført svært stramt strømpebukse, som felle fuktighet.
  8. Velg pustende fottøy. For å holde føttene tørre og friske, slitasje sko laget av lær slik at luften kan sirkulere. Hvis du er utsatt for overdrevent fotsvette, se etter sko laget av mesh stoff for maksimal pusteevne.
  9. Bruk sko som passer ordentlig. sko som er for stramme kan forårsake langsiktige fotproblemer, sier Kurtz. Butikk for sko på slutten av dagen for å kompensere for foten hevelse som oppstår senere på dagen, og ha samme type sokker eller strømper du skal være iført med skoene. Velg en bred, avrundet sko med god plass til tærne og en bred, stabil hæl. Unngå spisse sko, som kan krampe tærne og føre til inngrodde tånegler og hard hud.
  10. Vit når du skal se en lege. Ikke forsøk å selv behandle smertefulle fot woes. "Jeg ser mange pasienter som har forsøkt det jeg kaller bad kirurgi, og de har gjort problemet verre," sier Kurtz. Noen smerte, rødhet, hevelse eller misfarging som vedvarer bør sjekkes ut av en podiatric lege. Vanligvis problemet kan bli ryddet opp med reseptbelagte medisiner eller en mindreårig i-kontor prosedyre. Å la en lege for å ta en titt vil bidra til å forhindre små problemer fra å bli store.

Ved å følge disse ti enkle tipsene, kan du bidra til å holde føttene friske og smertefri.