Evb

10 tips for å forbedre din hukommelse

Prøv ideene på dette minnet tips listen for å gi deg selv en hjerne boost.

Etter å ha problemer med å huske avtaler, elementene du trenger på matbutikken, eller hvor du la nøklene? Alle har øyeblikkene når noe glipper deres sinn. Hvis dette har skjedd til deg med økende frekvens, prøv å gjøre noen enkel hjernen trener hver dag for å bidra til å forbedre hukommelsen.

Heldigvis, kan mental trening være like effektive for hjernen din som fysisk trening er for kroppen din.


Test din hukommelse ferdigheter med denne interaktive spillet.


Minne tips: 10 måter å forbedre hukommelsen

Start med den første spissen og deretter legge til én idé hver dag for å bidra til å forbedre din hukommelse:

En. Fokuser på hva du prøver å huske. Ta deg tid til å tenke over hva du trenger å huske, enten det er en liste over navn, husarbeid, eller elementer for å kjøpe. Tilbringe en liten stund aktivt behandler dine tanker kan gjøre det lettere å huske hva du trenger å huske i fremtiden.

2. Lenke listen. Prøv å huske flere ting eller ideer på en gang ved å koble dem sammen i tankene dine. Hvis du ønsker å lagre din handleliste, for eksempel koble de elementene du trenger sammen med et bestemt bilde eller handling i hodet ditt. Tenk deg at du er i din vaskerom holder en beholder med vaskemiddel, og deretter gå inn på kjøkkenet for å få litt brød og melk, deretter flytte til badet for å fylle toalettpapir.

3. Tilpass listen. Organisere lister i korte, håndterbare seksjoner, og prøver å koble objekter til noe som er enklere for deg å huske. Forbedre hukommelsen ved å koble lister av tall, for eksempel, å personlig aktuelle datoene som din bursdag eller interessante historiske datoer.

4. Lag et visuelt bilde. Hvis du prøver å huske noen navn, visualisere et objekt som vil hjelpe minne deg i fremtiden. Tenk på sommeren for en kvinne ved navn juni eller en katt for noen som heter Catherine.

5. Lag et akronym. Tren hjernen din å huske elementer i en bestemt rekkefølge ved å opprette et ord for å representere objektene. Prøv å bruke den første bokstaven i hvert element på handlelisten for å danne et ord. For eksempel kan MEST stå for melk, appelsiner, såpe, toalettpapir.

6. Bruke alle dine sanser for å bidra til å forbedre hukommelsen. Redd du kommer til å glemme din neste hår-avtale eller middag med en venn? Verbalt liste dine avtaler høyt og deretter tenke på mykhet til håret ditt etter en salong besøk og duften av mat på din favoritt restaurant for å hjelpe stivne datoene i tankene dine.


Øke din hukommelse ved å spise riktig.


7. Skriv det ned. Selv om du ikke faktisk bruke din liste eller et notat for å minne deg på en avtale, er det bare å skrive ned informasjon vil hjelpe hjernen beholde den.

8. Lag et rim. Hvordan fikk du lære alfabetet eller antall dager i hver måned når du var liten? Du har sannsynligvis lært dem med hjelp av en sang eller rim. Prøv å gjøre det samme med navn, avtaler og lister.

9. Gjør det håndterlig. Organisere en lang liste i kortere lister som er lettere å huske. I stedet for å prøve å huske et dusin forskjellige elementer, opprette fire mini-lister med bare tre ting du trenger å huske fra hver.

10. . Være positiv Ikke tvil selv - hjernen vår kan ofte gjøre mer enn vi tror. Regelmessig praktisere disse tipsene for å forbedre hukommelsen, og du vil bli overrasket over hvor mye mer du kan huske.

Minne tips: 4 hjernen øvelser

Det finnes en rekke andre måter du kan styrke hukommelsen. Prøv disse strategiene og øvelser for å holde hjernen og hukommelsen skarp:

En. Være organisert. Hold lister og notater, og opprettholde en avtalebok.

2. Utfordre ditt sinn og kropp. Prøv nye fysiske og mentale aktiviteter som yoga, ballroom dancing, tai chi, eller sjakk.

3. Spille sinnet spill. Gjør kryssord, lese så mye som mulig, og spille spill som Scrabble eller sudoku.

4. Hold deg gjette. Stimuler hjernen ved å ta en uvanlig vei til jobb eller ved å bruke motsatt hånd til å gjøre enkle aktiviteter som å plassere din nøkkel i døren, sette på makeup, stirring maten din, eller pusse tennene.

Glemme ting kan gjøre deg stresset og uorganisert. Men regelmessig trening for hjernen din kan forbedre hukommelsen og øke din generelle hjernekraft. Når du finne ut hvilke minne tips som fungerer best for deg, er det mulig at du aldri glemmer et navn, fødselsdag, eller at siste elementet på din handleliste noensinne igjen.