Evb

10 sleipe natrium bomber for å unngå

Unngå disse Overraskende salt mat

Du allerede vet det er best å permittere high-salt mat som film-teater popcorn og pommes frites, men du må også være på utkikk etter mindre åpenbare matvarer som er lastet med natrium.

Europeere elsker natriumklorid, også kjent som vanlig bordsalt - og de forbruker altfor mye. Dessverre for salt-matvarer vifter, har natrium blitt vist å øke blodtrykket, selv hos personer uten høyt blodtrykk. Selv om en studie publisert i Cochrane Database of Systematic Reviews funnet at å kutte ned på salt sannsynligvis ikke vil redusere sjansene for å få hjertesykdom eller dø av det, de fleste eksperter er enige om at å kutte ned betydelig på salt er gunstig både for folk med normal og høyt blodtrykk.

Høy salt mat er overalt i den vestlige kosthold, ikke bare i pommes frites og chips. For eksempel, en 6-tommers "Fresh Fit" kalkunbryst sandwich fra Subway klokker inn på 810 milligram natrium, som er mer enn halvparten av de 1500 milligram daglig grensen som anbefales av European Heart Association - er og at etter fast-food kjeden senket natrium i sandwich med 28 prosent. Her er flere saltgruvene å se opp for.

Kjøttpålegg

"De fleste vet bedre enn å riste bordsalt over maten, men det er nok av skjulte kilder til natrium i våre dietter," sier Lanah J. Brennan, RD, en ernæringsekspert praktisere i Lafayette, Louisiana "Oppskåret kjøttpålegg og pølser er pakket med natrium - bare en hot dog kan inneholde opp til 700 milligram natrium Velg ferskt kjøtt eller fisk i stedet, og prøver å gjøre en ekstra porsjon til middag og bruker resten til å gjøre din lunsj neste dag, "hun. råder.

Frokostblandinger

Den gjennomsnittlige europeiske forbruker mer enn 3000 milligram natrium per dag, men kroppen bare trenger ca 500 milligram, eller mindre enn en fjerdedel teskje. Korn og andre bearbeidede matvarer står for om lag 75 prosent av vår natrium inntak. En kopp cornflakes kan ha 300 milligram natrium. Og andre bearbeidede frokost mat er enda verre. "Kjeks og pannekake mikser kan ha opp til 800 milligram natrium per porsjon", sier Brennan. "I stedet prøve å lage dine egne mikser fra grunnen av med lav-natrium bakepulver og natron."

Grønnsaksjuice

Selv en sunn-klingende alternativ som vegetabilsk juice kan være høy i salt. Det er derfor du trenger å lese ernæring fakta etiketter. Natrium-innholdet er oppført per porsjon size; ansees å være en lav-natrium porsjon, bør den lese 140 milligram eller mindre. Selv en kan av tomat juice kan være en mini-natrium bombe på 660 milligram. Det beste alternativet er å presse din egen ferske grønnsaker juice - en liten tomat har bare 11 milligram natrium.

Hermetisk supper og grønnsaker

Alt i en kan være et natrium-bombe. "Check Alle disse kan etikettene og velge produkter med mindre natrium per porsjon," advarer Brennan. Noen hermetiske supper kan inneholde opp til 1300 milligram natrium. På den annen side, kan du lage din egen suppe ved hjelp av lav-natrium kjøttkraft og ferske råvarer. For å senke inntak av natrium, kan du prøve å få grønnsaker frisk fra din produserer markedet i stedet for fra en kan. En halv kopp nylaget gulrøtter har bare 52 milligram natrium og en kopp grønn eller hvit bønner har bare 4 milligram.

'Flavor pakker "og sauser

I stedet for å bruke de salte smaken pakker eller saus mikser som kommer sammen med esker med makaroni eller ris retter, lage din egen smakstilsetninger med ferske ingredienser. Du kan få masse smak uten å legge natrium. Tenk krydder med sitronsaft, pepper, spisskummen, hvitløk, løk pulver, og friske urter. Du kan også lage dine egne sauser uten å legge noe salt.

Vær også forsiktig med å helle i preparerte krydder. Ketchup har ca 200 milligram natrium per spiseskje og soyasaus kan pakke en heidundrende 2000 milligram natrium per spiseskje.

Frosne måltider

Den frosne matvarer delen av dagligvarebutikk kan være en annen gjemmested for mat som er høy i salt. Frosne måltider som pizza eller kjøttpudding middager kan inneholde opptil 1800 milligram natrium - nok til å sette deg over European Heart Association daglige grensen på bare ett måltid. Overflødig salt fører til at kroppen til å beholde væske, som igjen fører til høyt blodtrykk. Se etter lav-natrium alternativer, eller enda bedre, lage din egen mat fra bunnen av.

Spaghetti sauser

Hvem liker ikke spaghetti? Du ønsker kanskje å tenke gjennom hvordan du forberede denne evige favoritten hvis du er bekymret for din natrium inntaket. Bare 7 milligram per kopp, pasta er i seg selv ikke er problemet, men sausen kan være. En kopp spaghetti saus kunne ha en natrium-innhold på ca 1000 milligram. Deretter faktor i ekstra natrium hvis du legger pølse eller kjøttboller. Som et alternativ, kan et nei-salt-added pasta saus være så lav som 100 milligram natrium per kopp. Gjør din egen spaghetti saus fra modne plommetomater og fersk basilikum og hvitløk er enda bedre. Du kan også kaste spaghetti med friske grønnsaker og olivenolje for en sunn no-saus parabolen.

Pakket korn

Når det gjelder brød, rundstykker, og annet korn, nok en gang, må du lese etiketter for å dempe din natrium inntaket. Ikke anta at alle korn er den samme. "En mel tortilla wrap kan inneholde 550 milligram natrium, velg vanlig mais tortillas i stedet for bare 30 milligram natrium," råder Brennan. Ved ekstreme inntak av natrium, kan du finne en kopp langkornet ris på 4 milligram natrium, og en hamburger bun på 241 milligram. En kopp fremstilte bakervarer blanding kan være så høyt som 1500 milligram. Se etter lav-salt alternativer laget med hele korn.

Meieriprodukter

Meieri er flott for kalsium og vitamin D, men enkelte produkter kan ikke være så bra for høyt blodtrykk. Meieriprodukter med høyt salt inkluderer cottage cheese, kulturmelk, og bearbeidede oster. "Oster, spesielt bearbeidet ost som europeisk ost, kan inneholde opp til 400 milligram natrium per unse Velg en fersk mozzarella for laveste sodium -. 25 milligram natrium per unse", sier Brennan. En kopp cottage cheese kan være en slu natrium bombe på 918 milligram natrium. Sveitsisk ost er et bedre valg på 75 milligram per unse.

Salt sjømat

Sjømat er bra for deg på mange måter - forberedt på en sunn måte, kan sjømat bidra til lavere kolesterol, som igjen bidrar til lavere blodtrykk. Men du må velge din sjømat med omhu, som alternativer som skalldyr og hermetisert tunfisk fisk er høy i salt. Thee gram av hermetisk tunfisk har 300 milligram natrium, og tre gram av reker har 190 milligram. Bedre sjømat valgene inkluderer fersk tunfisk, laks, kveite og hyse. "Den nederste linjen på skjulte mat kilder til natrium er å sjekke etikettene og velge produkter med mindre enn 140 milligram per porsjon", sier Brennan.

Vis flere lysbildeserier som dette:

  • 10 deilige matvarer som hjelper lavere blodtrykk
  • 10 flotte hjerte-sunn mat
  • 10 high-kolesterol matvarer for å unngå