Evb

10 overraskende fakta om hjerte - sunn trening

Hva aerob trening mani ble født ved et uhell? hvordan beskyttes vekttrening mot hjertesykdom? hva enkle cardio trening bruker nesten hver eneste muskel i kroppen din? oppdage disse morsomme hjerte-sunn mosjon fakta og mer.

Å være fysisk inaktive er en av de største risikofaktorer for hjertesykdom. Det er fordi hjertet er en muskel, og som alle muskler, den trenger trening for å prestere på sitt høydepunkt, sier Rich Decker, en sertifisert personlig trener og eier av Studio 89 Fitness i Sag Harbor, NY

For optimal hjerte helse, bør du få minst 30 minutter med moderat til intens trening de fleste dagene - om ikke hver dag - i uken, ifølge European Heart Association. Hvis du ikke kan gjøre 30 minutter om gangen, dele det inn i tre 10-minutters segmenter pr dag, og du vil høste de samme fordelene, sier Bridget Berran, MS, klinisk øvelse fysiolog på Burke Rehabilitation Hospital i White Plains, NY

Øvelse for hjertet

Ditt hjerte-sunn mosjon plan bør inneholde både aerob trening og anaerob trening. Aerobic eller cardio øvelser, som å gå, svømming og sykling, styrke ditt hjerte og lungene ved å forbedre kroppens evne til å bruke oksygen. Jo sterkere hjerte, jo mer effektiv er ved å pumpe blod til resten av kroppen din. Over tid, kan regelmessig aerob trening også bidra til å senke blodtrykket og forbedre din puste, sier Berran.

Anaerobe øvelser, for eksempel styrke eller vekt trening, hjelpe deg å bygge muskler. Å ha mer muskler kan bidra til å styrke immunforsvaret og øke stoffskiftet. På den måten kan du forbrenne mer kalorier selv når du hviler. Gjør vekttrening del av ditt hjerte-sunn treningsprogram minst to dager i uken, og resten i mellom for å gi musklene tid til å komme seg, sier Berran.

10 morsomme hjerte-sunn mosjon fakta

Få motivert til å trene med disse morsomme fakta om noen av de beste øvelsene for hjertet helse:

En. Turgåing er en vektbærende aerob trening som også er veldig rimelig - det eneste du trenger er et par gode joggesko. Og du kan gå stort sett overalt, enten du tar en spasertur utendørs rundt i nabolaget eller på en tredemølle innendørs.

Visste du at: I gjennomsnitt strekker seg hvert minutt du går livet av en og en halv til to minutter.

2. Svømming er en stor aerob trening for å innlemme i din fitness rutine. Fordelen med vannbaserte øvelser er at de ikke stress leddene.

Visste du at: Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er svømming den nest mest populære sport aktivitet i Europa.

3. Sykling er en utmerket form for cardio trening som i stor grad fordeler hjertet ditt uten å sette stress på rygg, hofter, knær og ankler.

Visste du at: Ifølge Bikes Belong, en sykkel-industrien gruppe, de helsemessige fordelene ved sykling er 20 ganger større enn sikkerhetsrisikoen.

4. Zumba, Latin-inspirert dance-fitness program, er en flott cardio trening. Du kan brenne så mange som 1000 kalorier i en times lang Zumba klassen hvis du virkelig flytte til musikken og få hjertet til å pumpe.

Visste du at: Zumba ble opprettet på midten av 1990-tallet da fitness instruktør Alberto "Beto" Perez gikk til å undervise en gruppe aerobic klasse og glemte hans musikk. Han improviserte, ved hjelp av salsa og merengue kassetter han hadde i sekken sin, og en mani ble født.

5. Hoppe tau er en veldig bra aerob trening. Det er ikke bare forbrenner masse kalorier, men er også en fin måte å forbedre koordineringen. Dessuten er en høy kvalitet hopp tau en billig krafttreningsapparat som kan vare i lang tid.

Visste du at: Hoppe tau innebærer nesten hver eneste muskel i kroppen din.

6. Inline skating er en lav-effekt aerobic aktivitet som ikke bare styrker hjertemuskelen, men også forbedrer din lungekapasitet og kan hjelpe deg å miste vekt. Bare sørg for å ha riktig montering skøyter og verneutstyr.

Visste du at: Seksti minutter av inline skating brenner nesten like mange kalorier som kjører, i henhold til den europeiske Council on Exercise.

7. Yoga kombinerer stretching, puste, og avslapning - som alle kan dra nytte hjertet ditt. Stress er en viktig risikofaktor for hjertesykdom, men praktisere yoga regelmessig kan hjelpe deg å redusere stress og redusere risikoen for hjertesykdom.

Visste du at: Yoga er antatt å ha startet i India ca 5000 til 6000 år siden.

8. Motstand band bidra til å strekke og tone musklene dine. Fest dem til møbler, dørhåndtak, eller stoler og deretter strekke ut bandene. Lag en rutine for å trekke dem ned, bruke dem til å rotere skuldrene, og mens utvide dine armer og ben.

Visste du at: En liten studie fra University of Valencia viste at for stillesittende middelaldrende kvinner, kan motstand band være like verdifullt som vekt maskiner når man trener for å komme tilbake i form.

9. Vekt trening kan øke high-density lipoprotein (HDL) eller "gode" kolesterolet i blodet ditt som beskytter arteriene fra plakk. Hvis du aldri har løftet vekter, start sakte, råder Decker. En personlig trener kan vise deg hvordan du bruker riktig form.

Visste du at: Frie vekter bygge muskelmasse raskere enn vekt maskiner. Det er fordi maskinene har en maksimal kapasitet - rundt 200 pounds - men med frie vekter, kan du løfte hva du trygt kan bruke.

10. Intervalltrening er en ideell cardio trening fordi den kombinerer aerob og anaerob trening, sier Decker. Intervalltrening innebærer vekslende korte utbrudd av intens aktivitet, for eksempel sprint, med en mindre intens form for samme aktivitet, for eksempel jogging eller turgåing. Neste gang du går utendørs for mosjon, prøv sprinting fra en streetlight til neste og deretter gå til du kommer til en tverrgate. Deretter må du gjøre det igjen.

Visste du at: Folk i Sverige viser til intervalltrening som fartlek, som betyr "speed play."

En ting å huske på: Pass på å sjekke med legen din før du starter et treningsprogram, spesielt hvis du har hatt en stillesittende livsstil, eller hvis du har hjerte-helsemessige problemer eller andre helseproblemer.