Evb

10 myter og fakta om vann

Vi trenger vann for å leve, men hvor mye vet vi egentlig om det? fra sannheten om å drikke åtte glass vann per dag for å fylle plastflasker, her er hva du bør vite om vann fordeler.

For noe så tilsynelatende enkelt og viktig som drikkevann, mange myter og misoppfatninger eksisterer om mulige vann fordeler og ulemper.

Lær hvordan å skille myter fra fakta om drikkevann.

En. Alle trenger å drikke åtte glass vann om dagen.

Myte. Selv om vann er den enkleste og mest økonomiske væske for å holde deg hydrert, den nyeste Institute of Medicine anbefaling er at kvinner bør strebe etter ca to liter eller åtte glass om dagen og menn bør satse på tre liter eller 12 glass om dagen av noen væske, ikke bare vann. "Ingen kan finne ut hvor denne 'åtte glass vann" kom fra, men jeg tror det kom fra den gamle RDA [anbefalte daglige rasjon] for vann som matchet vann krav til kalori krav, "bemerker Georgia Chavent, MS, RD, direktør for ernæring og Dietetics Program ved University of New Haven i West Haven, Conn "Det nye kravet fra Institute of Medicine er mye mer sjenerøs og inkluderer anbefalinger for total drikke forbruk, ikke bare vann."

2. Drikkevann spyler giftstoffer fra kroppen din.

Faktum. Selv om vannet ikke nøytralisere nødvendigvis giftstoffer, bruker nyrene trenger vann for å bli kvitt visse avfallsstoffer. Hvis du ikke drikker nok vann, trenger nyrene ikke hvor mye væske de trenger for å gjøre jobben sin skikkelig. "Hvis kroppen ikke har nok vann, deretter metabolske avfall som ikke vil bli fjernet så effektivt som de skal," forklarer Amy Hess-Fischl, RD, CDE, ved University of Chicago Kovler Diabetes Center. "I hovedsak vil kroppen skal holde på giftstoffer i stedet for å utvise dem, som er nødvendig for forsvarlig helse."

3. Flaskevann kan føre til tannråte.

Myte. Flaskevann i seg selv ikke føre til at tennene råtner, men det vanligvis ikke inneholder fluor, som er lagt for å tappe vann for å bidra til å forebygge tannråte. "Fluor er et viktig element i mineraliseringen av bein og tenner", sier Constance Brown-Riggs, RD, CDE, forfatter av Den afrikanske europeiske Guide til Living Well med diabetes og en ernæringsfysiolog og sertifisert diabetes pedagog i New York City. "Med økt forbruk av flaskevann, som ikke fluoridated, har det vært en økning i tannråte [hulrom]."

4. Drikkevann kan bidra til å holde huden fuktig.

Myte. Mens det pleide å bli trodd at å bo riktig hydrert førte til ungdommelig, levende hud, er realiteten at mengden vann du drikker sannsynligvis har svært lite å gjøre med hva huden din ser ut. "Med mindre privatpersonen er alvorlig dehydrert, vil drikke store mengder vann ikke hindre tørr hud," Hess-Fischl sier. "I utgangspunktet er fuktig-hetsinnholdet i huden bestemmes ikke av indre faktorer. I stedet eksterne faktorer som for eksempel hud rensing, miljø, antall olje kjertler og funksjon av disse olje-produserende kjertler bestemme hvor tørr huden er eller vil bli. Vannet som forbrukes internt ikke vil nå epidermis [det øverste laget av huden]. "

5. Drikkevann hjelper deg å miste vekt.

Fact. Drikkevann vil ikke spesifikt utløse vekttap, men det kan hjelpe til i prosessen. Vann erstatter andre kalori-laden drikker i kosten, slik at du kan redusere ditt totale antall kalorier. Plus, kan det gjøre at du føler deg mettere, slik at du kan spise mindre til hvert måltid. Vann, spesielt kaldt vann, kan også spille en rolle i å øke stoffskiftet. "En ny studie tyder på at drikkevannet faktisk raskere vekttap," sier Tanya Zuckerbrot, MS, RD, eier av Tanya Zuckerbrot Nutrition, LLC, i New York City. "Forskere i Tyskland fant at personer av studien økte metabolske priser [eller den hastigheten som kalorier blir brent] med 30 prosent etter å ha drukket ca 17 gram vann."

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.

Lær mer i Everyday Health Kosthold og ernæring sentrum.