Evb

10 måter å spise sunt på college

En stram college budsjett ikke alltid gjør spise sunt synes mulig. Men det kan være hvis du følger disse trinnene.

Pakket bekvemmelighet mat som eske makaroni og ost og frosne frokost terter kan være billig og fyller deg opp, men rangerer på bunnen av sunn mat diagrammet. Din college matbudsjettet kanskje ikke mye, men det er mange alternativer for å spise sunt.

Billige strategier for å spise sunt på college

Istedenfor å gå for det som er på salg for 99 cent eller hva ser enkleste, bør studenter gjøre lekser på sunn mat på et budsjett:

  1. Kjøpe i bulk Bli med i en stor boks rabatt butikken som Costco eller Sam `s Club kan spare deg for penger -. Mat (og rekvisita) er billigere når kjøpt i større mengder. (Mamma eller pappa kan være i stand til å legge deg til deres medlemskap for bare noen få dollar.) Splitt og fryse store pakker med fersk kylling eller fisk, gjøre en stor gruppe med en favorittrett og fryse ekstra porsjoner for senere i uken, eller få en gruppe college venner til å gå inn på shopping med deg.
  2. Clip kuponger. Du kan lagre en bunt på sunn mat ved å tilbringe litt tid med den ukentlige avisen rundskriv. Du kan også få kuponger på nettet. Mange dagligvarekjedene og mat merker tilbyr dem på sine nettsteder.
  3. Få en belønning kortet. Mange dagligvarebutikker har en gratis belønninger klubb som gir deg tilgang til spesialtilbud og salg priser. Registrer deg for denne verdien kortet på den lokale matbutikken du handler på det meste, sier Gretchen Peyton, RD, en kostholdsekspert ved Center for Partnership Medicine ved Northwestern Memorial Hospital i Chicago.
  4. Sjekk ut frossen mat midtgangen. Lette frosne måltider er et godt alternativ for å spise sunt så lenge de er lav i natrium, kalorier og fett. Deretter legger poser med frosne grønnsaker i handlekurven. "Frozen en tendens til å bli billigere, og de er like sunne som ferske råvarer", sier Peyton. Alltid lese etiketter for å sikre at du bare får den vegetabilske, uten noen ekstra sauser, krydder og kalorier. Du kan ha bær hele året ved å kjøpe frosne seg også, og de er perfekt å blande inn i en smoothie med melk, yoghurt eller appelsinjuice.
  5. Har en meny plan. "Planlegg måltidene for uken og lage en handleliste," antyder Peyton. Stikker til listen kutter ned på merutgifter, impuls kjøp, og bortkastede mat. Se etter oppskrifter med ingredienser som overlapper å begrense antall elementer du må kjøpe.
  6. Gjøre arbeidet selv. Pre-kutt gulrøtter i terninger kylling stykker, og pre-laget dips er lett å gripe og går, men koster mye mer enn mat du skrelle, skjære, og bland selv. Påslaget er spesielt høyt på kylling kjøtt, kjøpe en kvart kylling i stedet, så bare trekke av og kast huden. Mange oppskrifter smaker bedre når du koker kylling på bein.
  7. Kjøp i sesongen. Shopping for frukt og grønnsaker som er i sesongen vil du spare penger, og frisk plukket er ofte den mest delikate. Se i lokalavisen for bøndenes markeder og gården står som har lokale råvarer.
  8. Bygg din menyer rundt sunn mat valg. "Stock opp på sunne stifter som hel-hvete pasta, brun ris, og peanut butter", sier Peyton. Du kan lage en rask og sunn middag med hele korn pasta eller ris ved å legge litt kylling og noen friske grønnsaker. En peanut butter sandwich på hele korn brødet er billig, tilfredsstillende, sunn - og rask når du trenger å spise på rømmen.
  9. Kjøp store merkevarer. Peyton foreslår å velge for generiske (no-name) eller butikk-brand korn og andre matvarer for å spare penger uten å ofre ernæring. I en klemme, en høy-fiber frokostblanding, lettmelk, og bær eller en banan foreta en umiddelbar middag. Også se etter lav-natrium supper med bønner, grønnsaker og kylling biter - legg en salat og du har en billig og sunt måltid.
  10. Se etter billigere proteinkilder. Du trenger protein i kosten din, men kanskje du kan ikke alltid råd til kostnadene av fersk kylling og magert kjøtt. Gå til vegetarisk rute og velge rimeligere tørkede bønner for noen måltider. Lag en batch av vegetarisk chili (fryse halvparten for et raskt måltid en annen gang) og prøv Middelhavet stil salater med biter av tunfisk, kalde kokte poteter, og en rekke lett tilberedt grønnsaker, som erter og streng bønner.

Disse er alle enkle, enkle endringer du kan gjøre i dag - og du trodde sunn innkjøp av mat på et budsjett skulle bli vanskeligere enn gårsdagens eksamen.