Evb

10 måter å overliste sigarett cravings

Å kunne slutte å røyke, må du distraksjoner fra sigarett cravings. Disse aktivitetene vil holde deg fra å gi etter for fristelsen til å lyse opp.

Hvis du prøver å slutte å røyke, nikotinavhengighet er trolig din største utfordring. Nikotin er den kjemiske som forårsaker sigarett cravings. Jo lenger du røykt (og jo flere sigaretter du røykte hver dag) før du prøver å slutte å røyke, jo verre sigarett cravings du kan forvente. Den gode nyheten er at sigarett cravings får svakere, og hver gang du finner en måte å motstå dem, får du ett skritt nærmere permanent slutte å røyke.

"Sigarett cravings vil skje med røykerne om du røyker eller ikke. Det er fordi røyking er ikke en vane, det er en avhengighet," sier Eleana M. Conway, NP, en sykepleier utøver som hjelper folk slutte å røyke ved Lahey Clinic røykeslutt program i Burlington, Massachusetts

"Den verste delen av en craving er de første minuttene," forklarer Conway. "Etter dette går suget generelt bort i ca 20 minutter. I de fleste tilfeller, hvis du kan finne en måte å komme seg gjennom de første minuttene, kan du motstå suget etter god.

Aktiviteter for å hjelpe deg å slutte å røyke

Siden du vet at du kommer til å ha sigarett cravings, er det best å ha en plan. "Vi lærer folk de fire 'Ds' å overvinne cravings: Drikk vann, puste dypt, forsinkelse, og gjøre noe", sier Conway. Her er noen skritt for å komme deg gjennom de første minuttene av en craving:

  • Ta noen dype åndedrag. Bare stopp hva du gjør og tar ca 10 dype åndedrag. Gå ut hvis du kan og tenke på å fylle lungene med frisk luft. Disse dype åndedrag vil slappe av deg og redusere noen av angst forbundet med nikotin tilbaketrekning.
  • Drikk et glass vann. "Drikkevann er bra for deg, og synes å ha en beroligende effekt på sigarett cravings for mange mennesker", sier Conway. Unngå drikker som kaffe eller alkohol som du kanskje har forbundet med røyking i det siste.
  • Få litt mosjon. "Den gjennomsnittlige personen gevinster ca åtte pounds når de prøver å slutte å røyke. Trening bidrar til å holde pounds off og også stimulerer hjernen kjemikalier som slåss nikotin suget", forklarer Conway.
  • Ring en venn. Få støtte fra andre er en viktig del av å slutte. Ringer en venn kan få tankene bort røyking. Du ønsker ikke å være alene når du arbeider med sigarett cravings hvis du kan hjelpe den.
  • Gå til en film. Komme ut av huset i noen timer og kommer til et sted der røyking ikke er tillatt, som kino, vil teater eller museum, holde tankene opptatt og holde deg fra fristelsen.
  • Tygg en stokk med tyggegummi. "Det kan være en gammel koner 'tale, men kanel tyggis synes å fungere for cravings. Vi anbefaler å tygge en stokk med sugarless kanel tyggis, og masse folk sverger til det", sier Conway.
  • Spille et spill. Enten det er et brettspill med barnet ditt eller et spill utenfor med hunden din, spill er store distraksjoner. Spille utendørs med Fido er god mosjon og får dere begge litt frisk luft. Spille med barnet ditt vil minne deg om hvorfor det er så viktig å slutte å røyke.
  • Lytt til musikk. "Drikkevann, trene, og avslapping er de tre viktigste måter å slå en craving", sier Conway. Enten det er musikk, lesing, eller meditasjon, finne noe som hjelper deg å slappe av. Angst og irritabilitet er begge symptomer på nikotin tilbaketrekking.
  • Ha en snack. Hodepine og sult er andre symptomer som går sammen med sigarett cravings. Flere små, næringsrike snacks i løpet av dagen vil holde blodsukkeret jevnt og gi deg noe sunt å gjøre med hendene og munnen. Prøv snacking på en håndfull nøtter eller et stykke av frisk frukt.
  • Ta en dusj. En varm dusj eller et avslappende bad kan berolige sigarett cravings unna. Etter det, kan du pusser tennene og nyte den nye friske smaken i din nikotin-free munnen. Innen du forlater badet, vil din craving har gått.

Å kunne si at du har sluttet å røyke for godt er den beste nyheten du kan gi deg selv og dine kjære. Men selv om du har en slip, betyr det ikke at du mislyktes i det lange løp. De fleste har flere slips før de endelig slutte å røyke. "Hver gang du prøver å slutte å røyke, lære deg litt mer om dine veisperringer og legge til noen verktøy for fremtidig suksess," sier Conway.