Evb

10 måter å markedsføre babyen utvikling

Barn aktiviteter er ikke bare for moro skyld. I tillegg til bonding mens du spiller, vil du også hjelpe barnet nå viktige milepæler i motorikk og språk.

Babyen utvikling begynner i god tid før et spedbarn er selv født. "Et barns nevrologiske systemet begynner å danne i første uke av svangerskapet og er i utgangspunktet på plass etter den tid mor når fire uker av svangerskapet", sier Adiaha Spinks-Franklin, MD, en utviklingsmessig-behavioral barnelege ved Texas Children Hospital i Houston. "Og ved 17 uker, kan et foster høre," sier hun. Så det er aldri for tidlig å begynne å lese og synge til barnet ditt, og delta i andre baby aktiviteter for å bidra til å stimulere utviklingen.

For å veilede deg i å hjelpe barnet å utvikle språk og motoriske ferdigheter og for å nå viktige milepæler, her er 10 måter å markedsføre babyen utvikling og gi næring til deres bånd med det nyfødte:

En. Koble til med babyen. "Starter så snart en baby blir født, er det viktigste du kan gjøre for å hjelpe barnet å utvikle motoriske ferdigheter og språk til å engasjere seg i menneskelig kontakt," sier Kenneth Wible, MD, medisinsk direktør i Pediatric Care Center på Barnas Mercy Sykehus og klinikker i Kansas City, Mo "Dette inkluderer å holde babyen nær deg, snakke eller synge til barnet, og gjøre andre ting som stimulerer hørsel." Det er også viktig å motivere barnets syn. "Når barnet er våkent, sørge for at hun kan se ansiktet ditt. Forskning viser at babyer foretrekker gjenstander og design som minner om menneskelig ansikt, "Dr. Wible sier. "Når barnet er 2 til 3 måneder, smile mye slik at hun kan gjøre gjengjeld." Han legger til at babyer er født med primitive 20/200 syn, så det er viktig å holde dem tett slik at de kan se deg tydelig.

2. Stimulerer sansene. I andre og tredje måned av babyen utvikling, spedbarn begynner å utforske og lære mer om deres miljø. "På dette stadiet, la babyen din til å oppleve forskjellige teksturer," Wible sier. «La henne berøre en rekke overflater, og utsette henne for en rekke severdigheter og lukter. Ta henne i hånden og gni det på ting som er grovt, myk, glatt, kald eller varm, og snakke om hva hun føler. "Denne typen detaljert eksponering ikke bare vil lære barnet om hennes miljø, men også bidrar til å utvikle sin motor ferdigheter og språk.

3. Gi rikelig "magen tid." "Tilbringe tid på magen er avgjørende for en baby å utvikle en sterk kropp for bevegelse, inkludert hode og kropp kontroll", sier Amelia Miller, MS, administrerende spedbarns utvikling spesialist på La Rabida Children Hospital i Chicago. Du kan hjelpe barnet ditt utvikle motoriske ferdigheter ved å initiere magen tid på slutten av barnets andre måned. Begynne å gi magen tid ved å plassere babyen på brystet eller fanget eller holder babyen i armene dine. Du kan deretter gå videre til å sette barnet på et teppe på gulvet. Tummy tid er ikke en baby aktivitet som spedbarn er generelt glad i, så når babyen blir masete, er magen tid over.

4. Snakk med barnet ditt. Så snart babyen er født, kan du hjelpe henne begynne å utvikle språket. "I de første en til to måneder, imitere babyens begynnelsen lyder, snakke med barnet ditt ved hjelp av" motherese "- beroligende, upbeat snakker med overdrevne ansiktsuttrykk - og lytt etter differensierte lyder og rop for å indikere behov," Dr. Miller sier. Når barnet er fire og fem måneder gammel, kan du arbeide på hennes utvikling av språk-og kommunikasjonsferdigheter ved å lytte til og imitere begynnelsen babling, som "ba-ba", "ga-ga", og "da-da". Bruk barnets navn eller andre stikkord, som "Hei, Sweetie" å la henne vite at du snakker til henne direkte.

Dr. Spinks-Franklin legger til at samtalene ikke trenger å være komplisert å hjelpe barn med å utvikle språket. "I matbutikken, bare forklare til barnet hva du gjør:" Jeg setter de gule bananer i posen, "sier hun. "Beskriv det du ser, hører og lukter."

5. . Gir en følelse av trygghet Starter i de første ukene av babyens utvikling, spedbarn trenger forsikring om at deres behov vil bli oppfylt - så når babyen gråter, svare.

Det er spesielt viktig at foreldrene svare på behovene pålitelig å oppmuntre barnets utvikling. "Du bygger tilknytning og tillit ved å gi forutsigbare rutiner og konsekvent omsorgsoppgaver," Miller sier. En regelmessig av baby aktiviteter, for eksempel feedings og naps, gir en følelse av kontroll. "Innenfor dette miljøet, babyer utvikle seg til trygge og selvstendige barn," sier hun.

6. Forbedre babyen aktiviteter med leker. Rundt seks måneder, når en baby har de motoriske ferdigheter som er nødvendige for å sitte opp og ta tak eller hente gjenstander, innføre interaktive leker som fremmer barnets utvikling. "Leker som kastet vil stimulere en baby å gå etter dem og oppmuntre henne til å flytte," Wible sier. "Dette er også en god tid for fargerike leker, pop-up leker, og ting som overrasker."

. 7 Spill interaktive spill. "På ca 9 måneder, babyer utvikler objekt permanens - de vet at når noe ikke er til stede, kan det fortsatt eksisterer," Spinks-Franklin forklarer. "Titt-tei er en veldig morsom babyen aktivitet i denne alderen fordi barn får et kick ut av" Du forsvant... og da du kom tilbake! Og når babyer dekke sine øyne på dette stadiet av utviklingen, tror de hele kroppen gjemmer seg. "

8. Slå av tv. Under sine første 12 måneder, babyer ikke trenger TV eller datamaskiner, sier Spinks-Franklin. Faktisk kan disse skjermene hindre babyen utvikling. "Babyer utvikle språk og andre ferdigheter best ved direkte menneskelig samhandling fordi de trenger umiddelbar tilbakemelding,» forklarer hun. "Tilbakemeldingene de får fra TV er kunstig." For eksempel, mens du ser på et TV-program, vil et barn som kaller et objekt ved riktig eller galt navn ikke får hensiktsmessig ros eller korreksjon fra karakterene. Men når engasjerende i en baby aktivitet som å lese en bok med en forelder, vil en baby høre foreldre si: "Ja, det stemmer!" Eller "Nei, det er faktisk en ku," Spinks-Franklin legger.

9. Holde virksomheten ord atskilt fra babyen aktiviteter. Forskning viser at antallet og kvaliteten på ord babyer hører gjøre en stor forskjell i hvor godt de utvikler språk. I form av kvaliteten på ord, "business" ord er ord foreldre bruker for å gi et barn en kommando, for eksempel "Ta på deg skoene" eller "Puss tennene," og non-business ord er de generelle conversational ord, for eksempel " Wow - du sette skoene på høyre fot, har du to sko, og de er blå! "

"Studier har vist at non-business ord er best for å hjelpe barn utvikler språk," Spinks-Franklin forklarer. "Det er en direkte sammenheng mellom antall ikke-business ord et barn hører og hans suksess i barnehagen."

10. Gi barnet ditt det hun trenger - du "Forskning kontinuerlig peker på personlig interaksjon mellom foreldre og barn som er mest avgjørende for barnet utvikling," Wible sier. "Etter hvert som barnet utvikler seg fra en nyfødt til et spedbarn til en pjokk, aldri slutte å snakke til henne, holder henne, og ga henne at personlig tid og ansikt-til-ansikt kontakt. Disse er de viktigste babyen Aktivitetene av alle. "