Evb

10 måter å holde kostholdet på rett spor

Stikker til en diett dag inn og dag ut vil etterhvert bli oppbrukt på nervene og din besluttsomhet. Holde det skjer med disse tipsene.

Hva dieter ikke har ønsket å kausjon på hennes vekt-tap plan på et tidspunkt? Selv om du ser tegn på suksess med kostholdet ditt, noen ganger er det bare virker som så mye arbeid. Hvis du har nådd det øyeblikket, her er strategier for å bo motivert og på sporet.

Vekttap motivasjon: holde en food journal

Skrive ned hva du spiser i detalj innen 15 minutter av måltidet øker din evne til å feste med din daglige mat og kalori mål. Hold en mini pad med deg slik at du ikke vil ha noen unnskyldninger etter at du spiser.


Få tips for å starte en matdagbok.

"Jeg har funnet ut at mat tidsskrifter er absolutt den beste måten å bo på sporet", sier Liz Weinandy, RD, MPH, en kostholdsekspert i den ikke-kirurgisk vekttap programmet ved Ohio State University Medical Center i Columbus.

Vekttap motivasjon: spore dine suksesser

Vei deg konsekvent og holde oversikt over dine resultater i maten din journal eller på en graf der du kan se fremgangen din. De fleste mennesker gjør godt med ukentlig veie-ins, men data tyder på at veiing selv oftere er effektiv hvis du finner at resultatene er motiverende.

Vekttap motivasjon: set små og store mål

Mens langsiktig mål kan være å miste, 25, eller flere pounds, trenger du små mål for å holde motivasjonen oppe. Plukk ukentlige mål, slik som å miste en prosent av kroppsvekten din, spise mer grønnsaker, eller får mer mosjon, og så klapp deg selv på ryggen som du oppnår dem.

Du bør også ta deg tid til å legge merke til de andre forbedringene et sunt kosthold og mosjon plan kan bringe til livet ditt, for eksempel:

  • Klær som passer bedre
  • Sove som er mer lyd
  • Energinivået som er høyere

Vekttap motivasjon: hoppe over take-out

Du vet sikkert at du bør lage mat hjemme for de beste vekttap resultater, så bør du vurdere denne nyheten en vennlig påminnelse om hvorfor: I en studie av mer enn 2000 voksne, spiser fast food eller take-out mat mer enn to ganger i uken resulterte i en 31 prosent større sannsynlighet for abdominal fedme hos menn og en 25 prosent høyere risiko hos kvinner.


Er du en fan av kinesisk take-out? prøve denne sunne oppskriften for edamame lo mein.

Vekttap motivasjon: flere tips

Prøv å følge en av disse tipsene for å fornye din motivasjon:

  • Slå av tv. Ser på TV, spesielt hvis du snack, er knyttet til overvekt. En studie av 1555 voksne kvinner viste at det å se mer enn to timer med TV om dagen og snacking mens du gjør det dobler risikoen for fedme.
  • Aksepter dine krav. "Hvis du nekter dine krav, er du sannsynligvis kommer til å ende opp binging senere", sier Weinandy. Planlegg en kalori-kontrollerte delen av dine favoritter i stedet.
  • Få nok søvn. "Søvnmangel er den største fienden av vekttap," sier Sherry Pagoto, PhD, assisterende professor i fordelingen av forebyggende og atferdsmessige medisin ved University of Massachusetts i Nord Worcester. Tapt søvn øker sult og reduserer motivasjon.
  • Bli med i en gruppe eller få en diett kompis. Bli med en vekt-tap klasse eller nabolaget går klubb, eller få en diett kompis. "Det er ikke bare følelsesmessig støtte - du kan sprette ideer av hverandre," sier Weinandy.
  • Komme i bevegelse. Være fysisk aktive øker humøret, noe som gir deg motivasjon til å holde på sporet med alle forpliktelser, herunder kostholdet ditt. For en pick-me-up, gå for morsomme aktiviteter, som dans eller sport.
  • Belønn deg selv. Det er greit å bruke en belønning for å motivere deg selv for vekttap, så lenge det ikke er en mat-baserte belønning. "En pedikyr eller en massasje er en god idé, men en skål med iskrem nederlagene formålet", sier Weinandy.

Hva motiverer deg til å holde på en diett er personlig. Enten det er et løfte om en pedikyr, en kveld med salsa dans, eller se tallene går i riktig retning i maten din journal, bør du eksperimentere med disse ideene for å finne ut hva som fungerer best for deg.