Evb

Virker stoffskiftet sakte?

Oppdag noen felles faktorer som kan endre stoffskiftet - og finne ut hvordan å reversere effektene.

5. Diet. Det kan være fristende å sterkt begrense kalorier eller hoppe over måltider for å gå ned i vekt, men som kan være en selvødeleggende praksis. Ikke spiser nok kan faktisk føre til at stoffskiftet å bremse ned i et forsøk på å spare kalorier. "Det er noe å si for å spise et lite måltid rundt frokosttid å få stoffskiftet går for dagen", sier West. "Å spise små måltider gjennom dagen kan også være nyttig." Hva er mer, under-spising eller måltid-hoppe kan gjøre deg mer sannsynlig å overspise ved neste måltid.

Noen få studier har også vist at koffein-holdige drikker som grønn te og mat som inneholder capsaicin (et kjemikalie som gir krydret mat sin varme) kan føre til midlertidige økninger i metabolske priser. Men de bare øke energiforbruket og fettforbrenningen ved en svært liten mengde.

6. Medisinering. Enkelte legemidler kan gjøre det enkelt å sette på pounds og vanskelig å miste dem. «Noen antipsykotiske legemidler som brukes for bipolar lidelse og depresjon kan gjøre pasientene satt på betydelige mengder vekt", sier West. Et slikt medikament Olanzapin (Zyprexa) har vist seg å fremme vektøkning. Forskere er ikke sikker på hvorfor det skjer, sier West. Hvis du føler at dine medisiner kan være årsaken kroppen til å henge på ekstra vekt, snakk med legen din. Han kan være i stand til å skifte til et annet medikament som er mindre sannsynlig å ha disse uønskede bivirkninger.

7. Vær. Det finnes bevis på at eksponering for kaldere temperaturer fører til en økning i stoffskiftet, som kroppen forsøker å holde meg varm. Imidlertid er forskning på dette området knappe, sier West. Folk som bor i kaldt klima kan være mer sannsynlig å få vekt, legger han til, fordi de lave temps ha en negativ effekt på deres stemninger. «Når du har lange vintre, kan du har en depresjon, og depresjon kan føre folk til å få vekt", sier West. Hvis du bor i et kaldt sted, være ekstra årvåken for symptomer på depresjon, og snakk med legen din dersom blues ikke går bort.

8. Sykdommer. Det er noen medisinske tilstander som kan gjøre miste vekt vanskeligere. For eksempel kan skjoldbrusk problemer som hypotyreose, en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyroid hormon, føre kroppens funksjoner å bremse ned og vektøkning å resultere. I menn, kan lavt testosteronnivå ha samme effekt. Medisiner er tilgjengelige for å avlaste det meste av disse tilstander eller eliminere deres symptomer. Hvis du har prøvd å gå ned i vekt for en stund og har vært mislykket, spør legen din om screening tester for disse forholdene.

Øk mengden av trening du gjør, få nok søvn, og snakke med legen din om medisinske forhold som kan påvirke stoffskiftet - disse trinnene kan bringe om de positive endringene du leter etter.