Evb

Vil antidepressiva zappe dine gode følelser?

Antidepressiva er utformet for å lette overveldende tristhet og depresjon - men det betyr ikke at du bør være nummen til lykke, kjærlighet og tilfredshet. Her er hva du skal gjøre hvis medisinen er tappe deg om alle dine følelser.

Hvis du er deprimert, kan antidepressiva hjelpe deg med å minimere disse følelsene av tristhet og håpløshet - men vil de stoffene også undergrave din evne til å føle glede?

Emosjonell blunting - en samlet un følelse eller nummenhet - er en felles klage av depresjon pasienter foreskrevet til visse antidepressiva. Dette redusert kapasitet til å ha godfølelse følelser under positive øyeblikk kan være en betydelig bivirkning for noen mennesker som tar selektive serotonin reopptakshemmere, eller SSRI.

Og når forskning som støtter ideen først ble diskutert på en nasjonal konferanse i 2002, mental helse fagfolk nikket i enighet om eksistensen av denne uønskede bivirkning, forteller psykiater Heidi Combs, MD, en assisterende professor i psykiatri ved University of Washington i Seattle.

Men følelsesmessig blunting stor grad basert på hva legene høre fra sine pasienter, i motsetning til resultatene fra klinisk forskning. Så hva kan gjøres med det?

Som opplever følelsesmessig blunting?

SSRI er en klasse av antidepressiva som påvirker måten hjernen bruker signalstoffet serotonin. Deres effekt er ment å lindre symptomene på depresjon - og de er ofte lykkes i å gjøre det. Dessverre, forklarer Dr. Combs, stoffet også handle på belønning pathways i hjernen - de veier som bringer oss glede. For noen mennesker, betyr dette at de opplever følelsesmessige blunting, eller følelsen at alle deres følelsesmessige reaksjoner er sløv.

"Hvis noe positivt som skjer, kan disse pasientene ikke har full respons," Combs sier. Selv om det er mange case-studier, gjør mangelen på store kliniske studier er det vanskelig å forutsi hvilke mennesker vil oppleve denne bivirkningen - og hvilke som ikke vil.

En del av problemet er selve innholdet av depresjon. Folk sliter med depresjon ofte klager over at de har mistet noe av sin evne til å reagere følelsesmessig til arrangementer og menneskene rundt dem. Så for en lang tid, ble følelsesmessig blunting forårsaket av antidepressiva skrevet av en som symptom på vanskelige å behandle depresjon.

Men, sier Combs, det er ganske lett nå for leger å erte hverandre symptomene på depresjon i seg selv, og dette antidepressiv bivirkning. Dersom depresjon symptomer har bedret seg, men følelsesmessig blunting vedvarer, er det sannsynligvis på grunn av antidepressiva. Dersom, på den annen side, fortsetter den emosjonelle blunting sammen unrelieved tristhet, weepiness, og andre depresjon symptomer, så det er mer tilbøyelige til å være en del av den opprinnelige sykdommen, forklarer hun.

Få en fryd tilbake: hva du skal gjøre om emosjonell blunting

For å få tilbake gleden respons, anbefaler Combs disse løsningene:

  • Bytt antidepressiva. Det kan være en god idé å flytte til en annen klasse av antidepressiva helt fordi noen som svarer på ett SSRI medikament med emosjonell blunting kan reagere på samme måte til en annen.
  • Legge til en andre medisiner. Hvis du bytter til en annen klasse av narkotika bare etterlater deg med flere plagsomme symptomer (som kan skje hvis du arbeider med angst), spør legen din om å legge bare en liten mengde av et annet antidepressivum å frigjøre belønning trasé.
  • Snakke ut om det. Hvis du føler et samlet tap av emosjonell respons, jobbe gjennom problemene som forårsaker stress og depresjon i første omgang (inkludert løse praktiske problemer som de knyttet til bolig eller inntekt) kan hjelpe.

Hvis du finner ut at din depresjon medisiner er på vei ut alle følelsene dine, snakk med legen din. Dette er en reell effekt, understreker Combs, men den gode nyheten er at den har reelle løsninger.