Evb

Vet det grunnleggende om tarmen helse

Normal tarm helse er avgjørende for din generelle helse. Kjenn indikatorer på en sunn avføring og varselskilt på irritabel tarm syndrom.

Hva som er normal tarm helse? Det er ikke et tema ofte hevet, selv om problemene som dukker opp i denne vanlig funksjon av menneskekroppen kan ha systemiske helsemessige konsekvenser. Millioner av europeere lider av irritabel tarm syndrom, forstoppelse, diaré og andre tarm lidelser, men mange kan ikke være klar over at de har et helseproblem fordi de ikke er klar over de tegn som tyder riktig tarm funksjon.

Normal tarm helse

Tarmene dine er en viktig del av fordøyelseskanalen. De store og små tarmene er ansvarlig for å absorbere næringsstoffer og vann fra maten du spiser. De også hjelpe utvise avfallsstoffer fra kroppen din ved å danne dem i avføring som til slutt vil passere ut gjennom endetarmen. Helseproblemer som irritabel tarm syndrom og forstoppelse forstyrre disse normale funksjoner.

Vet hva som er normalt:

  • Du bør flytte tarmer alt fra to til tre ganger om dagen til tre ganger i uken. Noe mer enn det, og du kan være lider av diaré. Mindre enn det, og du er sannsynligvis forstoppet. Enten tilstanden kan tyde på irritabel tarm syndrom.
  • Avføringskonsistens kan varieres. "Avføring skal formes, men kan være myk eller fast," sier Lawrence R. Schiller, MD, en gastroenterolog med Fordøyelsen Helse Associates of Texas i Dallas og program direktør for gastroenterologi stipendiat ved Baylor University Medical Center. "Krakk form er typisk pølse-formet, men avføring kan være glatt eller oppsprukket. Små, pellet-lignende 'kanin' avføring er ikke normalt for folk. Spekteret av avføring farger er bred, også, alt fra tan til mørk brun. Sort, beige, grønn eller rød avføring er atypisk, men kan ikke alltid være et tegn på en farlig problem. "

Avføring: vanlige problemer

Dette er tarmlidelse du bør være klar over:

  • Diaré. Din avføringen er flytende og formløse, og trangen til å flytte tarmer er hyppige, plutselige og overveldende. Normal diaré klarner opp i løpet av noen dager.
  • Forstoppelse. Dere beveger tarmer færre enn tre ganger i uken. Når du flytte tarmer, må du anstrenge og avføringen er liten, hard og tørr. Hvis forstoppelse fortsetter, kan det føre til en opphopning av avføring i tykktarmen kalles en forstoppelse, som er et alvorlig helseproblem.
  • Irritabel tarm syndrom (IBS). Noe er i konflikt med tarmer evne til å flytte avføring sammen i fordøyelsesprosessen, noe som resulterer i magesmerter, kramper og oppblåsthet. Diaré eller forstoppelse er vanlig hos mennesker med irritabel tarm syndrom.
  • Inflammatorisk tarmsykdom. Dette refererer til en gruppe av lidelser hvor innvollene blir hovne og rødt. Magesmerter, rektal blødning, diaré, tap av matlyst, leddsmerter og feber er noen av symptomene.

Hvordan forbedre tarm helse

Hvis tarmfunksjonen virker "normal", du kanskje ikke trenger å gjøre noe spesielt for å opprettholde tarmen helse, sier Schiller.

"De fleste mennesker har helt frisk tarm funksjon og ingen spesielle tiltak er nødvendig," Schiller forklarer. "I motsetning til det mange tror, ​​avføring som forblir i tarmer er ikke giftige, og den enorme mengden av bakterier i tarmen er ikke farlig så lenge den holder seg innenfor gut."

Personer med tarm dysfunksjoner, slik som irritabel tarm syndrom eller forstoppelse, kan ta noen skritt for å forbedre deres tarm helse, inkludert:

  • Spis mer fiber. Regjeringen ernæring retningslinjer sier at du bør ha mellom 25 og 35 gram fiber i kosten hver dag for å opprettholde en sunn tarm funksjon.
  • Drikk rikelig med væske. Bør du drikke seks til åtte glass vann om dagen for å holde avføringen skikkelig myk og beveger seg lett gjennom tarmene.
  • Reduser inntak av koffein. Koffein er et vanndrivende som kan føre til at kroppen til å trekke vann fra avføring, forlater dem hardt og som potensielt kan føre til forstoppelse.
  • Oppdatere dine colonic bakterier. Foods som yoghurt og harde oster inneholder probiotika, som er de "sunne" bakterier som naturlig bor i tarmen og hjelper fordøyelsen. "Noen leger mener at fornuftig bruk av probiotiske bakterier kan hjelpe deg tilbake til en mer normal tilstand, men vitenskapen bak denne er ikke avgjørende ennå," Schiller sier.

Hvis du ikke er sikker på at tarmer er friske og fungerer som den skal, kan legen din hjelpe deg med spørsmål om normal tarmfunksjon og generell tarm helse.