Evb

Velge riktig mastektomi BH

Hvis du har gjennomgått en mastektomi, kan et besøk til en sertifisert BH montør være i orden.

Å miste en eller begge brystene til brystkreft betyr ikke at du må gi opp på sexy, formsydde BH og Undertøy til. Med ekspert montering hjelp og råd, kan du velge riktig protese (en kunstig, avtagbart bryst) og mastektomi BH for enhver anledning.

Å få riktig passform

Mellom seks og åtte uker etter at brystkreft kirurgi, vil du være i stand til å starte prosessen med å finne din protese. Tilbringe en time til 90 minutter med en sertifisert mastektomi BH montør vil gi deg de verktøyene du trenger for å få det rette utseendet, sier Vera Garofalo, leder av Hope Boutique på James Cancer Hospital og Solove Research Institute ved Ohio State University i Columbus, Ohio.

"Det mest naturlige typen protese hvis du er en mastektomi pasienten ville være silikon," sier Garofalo, som forklarer at omfanget av proteser for kvinner etter brystkreft er bredt. Kvinner kan velge fra proteser som er myk, fast, store, små, tunge, lette, symmetrisk eller asymmetrisk og kommer i en rekke av hudtoner, fra beige til sobel.

Hvis du har hatt en single (ensidig) mastektomi, vil du og din montør begynne med en BH som passer din eksisterende bryst og bandet størrelse. Bandet størrelse er måling rundt brystet under brystene. Dette bør være tettsittende, men ikke for stramt, to fingre bør passe under. "Hvis [protesen] er ikke riktig vekt og bandet er ikke slik det skal være, vil protesen bare reise seg og bevege seg rundt", forklarer Garofalo.

Montøren vil konsultere et diagram som korrelerer din naturlige cup størrelse med riktig protese størrelsen på en numerisk område 1-19. Deretter kan du prøve forskjellige vekter og former av proteser i lommen på den andre koppen. Mastektomi bras har lommer for å holde protesen stabil og for å absorbere svette mellom protesen og huden. Men noen kvinner ønsker å velge protetikk som festes til brystet veggen med selvklebende strips, slik at de kan fortsette å bære bras de har hjemme.

Kvinner som har hatt doble mastectomies kan ha mer fleksibilitet. De kan velge et helt nytt utseende hvis de vil, og de er garantert symmetri. "De fleste damer [som har hatt bilaterale mastectomies] får velge hva cup de ønsker å være," Garofalo sier. Kroppen rammen vil diktere hvor mye større eller mindre du med rimelighet kan gå.

Mastektomi BH for enhver anledning

Et viktig spørsmål å vurdere, Garofalo sier, er: "Hvordan gjør at [BH] se under klærne?" Hun oppfordrer kvinner til å få inn den avslørende klær de elsker å bære slik at de kan gi sitt nye utseende en testkjøring i butikken.

Mastektomi bras kommer i stroppeløs, racer tilbake, halter topp, sømløs cup, og underwire varianter, fra vanlig til Lacey. Avhengig av BH stil og protese du velger, må du kanskje en liten silikon extender som projiserer en bit der brystvorten skulle være.

Noen kvinner kan også være lurt en av de nye sømløse camisoles som tar protetikk, sier Garofalo.

Hvordan finne en butikk eller montør

Garofalo anbefaler å spørre din onkolog eller kontakte en lokal akademisk kreft sentrum for å finne ut om det er en sertifisert mastektomi montør nær deg. Mens noen varehus vil gi mastektomi BH beslag, er fordelen av å gå til en protetikk butikk i en helseinstitusjon at det kan fakturere BH og proteser til forsikringen din. De fleste forsikringsselskaper dekker protese brystene hver 24 måneder og to BH i året, noen ganger mer, sier Garofalo.

Iført en godt utstyrt protese bryst sammen med en post-mastektomi BH kan være et viktig skritt mot å føle attraktive i klærne. Å ha en profesjonell ta seg tid til å nøye måle deg og vurdere din beste passform kan være vel verdt å bruke tid og penger.