Evb

Velge kreft i skjoldbruskkjertelen behandlingsteamet

Kreft i skjoldbruskkjertelen behandling innebærer et team av spesialister som vil overvåke utviklingen lenge etter operasjonen er utført.

Hvis du har kreft i skjoldbruskkjertelen, vil et team av flere leger være involvert i kreftbehandling. Det medisinske teamet du jobber med vil skreddersy din behandling til typen og stadium av kreft i skjoldbruskkjertelen og utvikle planen som best dekker dine helsemessige behov.

Velge riktig spesialister er viktig fordi, med kreftbehandling, ikke en størrelse passer alle. Cherry Wunderlich, direktør for oppsøkende og publikasjoner av ThyCa: Thyroid Cancer Survivors 'Association Inc., bemerker at kreft i skjoldbruskkjertelen overlevende raskt komme til å sette pris på det unike i hver enkelt persons erfaringer med sykdommen.

Kreft i skjoldbruskkjertelen: din kreftbehandling teamet

Wunderlich beskriver spesialister som kan være en del av kreft i skjoldbruskkjertelen behandling laget:

  • Endokrinolog. Endokrinologer vanligvis overvåke kreft i skjoldbruskkjertelen behandling og vil henvise deg til de andre medlemmene av kreftbehandling team, sier Wunderlich. Din endokrinolog vil overvåke din skjoldbruskkjertel hormon replacement therapy, overvåke hormonnivåene, og foreta justeringer av dosen. Thyroid hormon replacement therapy er en stor del av en langsiktig forvaltning av kreft i skjoldbruskkjertelen på grunn etter operasjonen, er skjoldbruskkjertelen ikke lenger der for å produsere hormonene som kroppen trenger for å regulere energinivået og metabolisme. Du vil ha en endokrinolog som du er komfortabel med fordi hormonbehandling vil fortsette, selv når du er kreftfri.
  • Kreft i skjoldbruskkjertelen kirurg. Den første linjen av kreft i skjoldbruskkjertelen behandling er kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen. Wunderlich anbefaler å finne en kirurg som utfører minst to skjoldbruskkjertelen fjerning operasjoner i uken, eller rundt 100 per år. "Dette er viktig," Wunderlich sier, "fordi skjoldbruskkjertelen din ligger i halsen, i nærheten av viktige strukturer, inkludert parathyroid [kjertler] og laryngeal nerve. En kirurg forsøker å beskytte dem. "De biskjoldkjertlene regulere kalsiumnivået i kroppen, og laryngeal nerve er knyttet til driften av stemmen boksen. Skade på noen av disse strukturene kan ha ødeleggende konsekvenser, så det er viktig å finne en kirurg som har erfaring med denne delikate operasjonen.
  • . Nukleærmedisin spesialist Wunderlich sier nukleærmedisin vil også være med på laget for folk med de mest vanlige typer kreft i skjoldbruskkjertelen: papillær skjoldbruskkjertelen kreft (80 prosent av alle tilfeller) og follikulær kreft i skjoldbruskkjertelen (15 prosent av alle tilfeller). De fleste mennesker med disse typer kreft vil motta en dose av radioaktivt jod, eller RAI, flere måneder etter at skjoldbruskkjertelen operasjonen for å ødelegge eventuelle gjenværende skjoldbruskkjertelen celler. Behandlingen er under tilsyn av en nukleærmedisinsk spesialist fordi, som navnet antyder, er radioaktivt jod faktisk radioaktivt; spesiell tiltak er nødvendig for å beskytte din familie og venner i den første dag eller to etter at du har mottatt dose.
  • Tannlege. RAI kan påvirke spyttkjertlene og endre sammensetningen av bakterier i munnen, som fører til dental komplikasjoner. Vanligvis en dental sjekke opp er foreslått før du begynner behandling for kreft i skjoldbruskkjertelen, og du vil beholde tannlegen underrettet om eventuelle endringer du legger merke til i munnen etter behandlingen. Se etter en tannlege som er kjent med de komplikasjoner forbundet med stråling behandlinger.
  • Stråling onkolog. Wunderlich bemerker at i tilfeller hvor kirurgi er ikke et alternativ, kan ekstern strålebehandling være nyttig for å lindre symptomer. I denne kreftbehandling, vil en stråling onkolog fokusere stråler av stråling direkte på svulster, unngå sunt nabolandet vev.
  • Medisinsk onkolog. Skjoldbrusk kreft er forskjellig fra andre kreftformer fordi i de fleste tilfeller, er kjemoterapi ikke en effektiv behandling. Som et resultat, de fleste med kreft i skjoldbruskkjertelen aldri trenger å besøke en medisinsk onkolog. Unntaket er i tilfeller av anaplastisk kreft i skjoldbruskkjertelen, den sjeldneste og mest aggressive formen av sykdommen, sto for bare 2 prosent av nye tilfeller. "Med introduksjonen av flere og mer målrettet terapi kliniske studier, er onkologer å bli en betydelig medlem av behandlingsteam for enkelte mennesker, spesielt de med avanserte og aggressiv sykdom," Wunderlich forklarer.

Etter å ha blitt diagnostisert med kreft i skjoldbruskkjertelen, kan du føler deg overveldet til tider. Men omgir deg med dyktige medisinske tilbydere du kan stole på vil hjelpe deg gjennom denne vanskelige tiden og lar deg konsentrere deg om healing.