Evb

Ved hjelp av en neti pott for sinus lunger

Denne gamle indiske praksisen blir stadig mer populært i europeiske hjem. Lær hvordan en neti potten kan bidra til å lindre symptomene på sinus lunger.

Neti potter har blitt brukt i tusenvis av år. Neti potten oppfatning går tilbake til antikkens yoga og ayurveda utøvere i India, som utviklet praksisen med neti, en nasal rensing teknikk utviklet for å rense kroppen for giftstoffer. I dag, mange mennesker med sinus lunger og deres leger sverger ved neti potten som en effektiv, medisinering-free metode for å redusere sinus smerte.

Neti potten: klinisk erfaring bestrider den nyeste forskningen

Den lange historien til neti potter, kliniske vitnesbyrd fra leger og pasienter, og støtter vitenskapelig bevis er i motsetning til nyere forskning som utfordrer ideer om denne eldgamle bøte for sinus lunger.

På 2009 European College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) årsmøte, presenterte forskere funn som sår tvil om effektiviteten av neti potter for bihulebetennelse (bihulebetennelse skyldes virus, bakterier eller sopp infeksjon). Studien overvåket 68 pasienter over to år. Neti potter ble brukt daglig i løpet av det første året, deretter avviklet for andre. Analysen viste en 62 prosent reduksjon i frekvensen av bihulebetennelse i løpet av året neti potter ble ikke brukt. Forskerne konkluderte fra denne studien at langsiktig neti potten bruk kan potensielt skade nasal slim lag som fremmer immunitet, som fører til en økning i bihulebetennelse.

I kontrast, "Mine 20 års klinisk erfaring sier at neti potter er svært nyttig for bihulebetennelse," sier Jordan S. Josephson, MD, direktør for New York nese og bihuler Center i Manhattan og forfatter av Sinus Relief nå. "Mange av mine pasienter som brukte å bli syk hele tiden nå ikke lenger bli syk siden bruker neti potten."

I respons til forskning presentert på ACAAI konferansen, sier Dr. Josephson funnene ikke fortelle hele historien. "Hvis du har hatt bihulebetennelse i mange år og du plutselig begynner vanning, er fordelene kommer til å skje gradvis," Josephson sier. "Det kan ta et år før bihulene fullt omstille til et sunnere nivå."

Proffene fra neti potten

En av de viktigste fordelene med neti potten som en sinus behandling er dens begrensede bivirkninger. Forskere i London så på sikkerheten til nasal saltvann vanning for bihulebetennelse og konkluderte med at teknikken er godt tolerert og har fordeler som oppveier sine ulemper.

En annen opp til neti potten er at du bruker den for sinus smerte kan bidra til å lindre andre symptomer i tillegg. En studie ved University of Wisconsin School of Medicine funnet ut at folk som bruker neti potter for sinus lunger kan også legge merke forbedringer i sin allergi og astma symptomer.

Dette er ikke overraskende, vurderer mange leger anbefaler neti potten som et forebyggende teknikk for rensing daglige giftstoffer. "Neti potter hjelpe tømme våre nesegangene hverdagens skitt og forurensning fra miljøet," sier Josephson, som anbefaler folk med sinus lunger vanne sine bihulene én gang daglig med en saltoppløsning som er en fjerdedel teskje salt til åtte gram vann.

Cons av neti potten

Foreløpig er den største kjente ulempen til neti potten bruk som foreslått i studien presentert på ACAAI konferansen om lang tids bruk. Forskere erkjenner de midlertidige fordelene med nasal vanning, men de anbefaler leger utvise forsiktighet når foreslå langsiktig neti potten bruk til pasienter, slik at eventuelle skader på immun mucosal lag i nesen.

Husk at neti potten er ikke en kur-all. Folk som har prøvd en neti potten, men fremdeles har sinus smerte bør se en bord-sertifisert øre, nese og hals (ØNH) lege. Nasal obstruksjon, lunger, gul eller grønn utflod, nådeløs post-nasal drypp, og heshet er tegn på alvorlig bihulebetennelse som kan kreve reseptbelagte medisiner.