Evb

Unngå retur av depresjon

Når du har hatt en depressiv episode, er du utsatt for et tilbakefall. Finn ut hva du kan gjøre for å bidra til å unngå retur av depresjon.

Selv når depresjon er vellykket behandlet, kan den komme tilbake. Om lag 40 prosent av personer som er diagnostisert med alvorlig depresjon vil oppleve en avkastning på depresjon symptomer.

"Relapse av depresjon er mer vanlig med mer-alvorlige depressive episoder," sier Gary Kennedy, MD, direktør for geriatrisk psykiatri ved Montefiore Medical Center i Bronx, New York. "Hvis en persons depresjon var alvorlig nok til å omfatte alvorlige selvmordstanker, For eksempel bør en retur av depresjon kan forventes på et tidspunkt. "

Du kan redusere risikoen for tilbakefall ved å stikke til din behandlingsplan, og arbeider tett med leger, og opprettholde en sunn livsstil.

Hvorfor returnerte depresjon?

"Return of depresjon er vanligvis utløst av en endring i sosiale rytmer," sier Dr. Kennedy. "Dette kan være noe som fører til forstyrrelser i normale sosiale rutiner, for eksempel en sykdom eller tap av sosial støtte system. "

Endringer som kan utløse en depressiv episode er:

  • Livsendrende hendelser. Vanlige triggere for en depressiv episode kan være tap av en jobb, på slutten av en verdsatt forhold, eller enhver annen ny og stressende situasjon. "Et vanlig eksempel vil være når en ektefelle blir syk og personen med en historie med depresjon må bli en omsorgsperson," bemerker Kennedy.
  • Andre medisinske tilstander. Blir diagnostisert med en alvorlig medisinsk tilstand kan føre til depresjon hos noen mennesker. Utbruddet av en alvorlig sykdom kan innføre nye medisiner og symptomer som kan utløse retur av depresjon. "Studier viser at en fjerdedel av mennesker vil lide en depressiv episode etter et hjerteinfarkt. Et hjerneslag eller en brukket hofte kan redusere selvstendighet og økt isolasjon, noe som også kan føre til en avkastning på depresjon", sier Kennedy.
  • Selve sykdommen. Det er ikke alltid mulig å finne en trigger for en depressiv episode. "Akkurat som mange andre sykdommer, kan depresjon bli verre eller komme tilbake selv om du gjør alt rett," Kennedy sier. "Dette er mer vanlig hos eldre mennesker, som kan gjennomgå endringer i hjernen som gjør depresjon mer sannsynlig."
  • Antidepressiva virker ikke. "Vi sier ofte at depresjon kan behandles, men vi bør legge til at det ikke alltid er lett å behandle," sier Kennedy. "Omtrent halvparten av alle mennesker med depresjon ikke bedres på den første antidepressiva." medisiner kan også bli mindre effektive over tid. "Medisinen må da endres, eller en andre antidepressiva må legges til," Kennedy sier.

Unngå retur av depresjon

Med disse trinnene for egenomsorg, kan du være mer i kontroll over din depresjon:

  • Gjenkjenne symptomer på en depresjon tilbakefall. Lær dine depresjon triggere og symptomer slik at du kan fortelle legen din om dem. "Studier viser at den beste prediktor for en avkastning på depresjon er en endring i søvnmønster, "sier Kennedy." Hver person bør være klar over sine egne faresignaler. Noen ganger et familiemedlem kan være den første personen til å fange opp disse symptomene. " Andre symptomer å se opp for er tap av interesse for sex, tap av appetitt, irritabilitet, og negativ tenkning.
  • Hold deg til behandlingen. Det viktigste du kan gjøre er å følge behandlingen plan. Det betyr å holde alle dine lege avtaler og tar medisiner som foreskrevet. "Hvis antidepressiva er en del av behandlingen plan, aldri slutte å ta dem på egen hånd", sier Kennedy. "Antidepressiva er ikke som smertestillende medikamenter. De tar lang tid å jobbe helt, og begynner å føle seg bedre betyr ikke at du er godt ennå. Pasienter som har hatt to eller flere depressive episoder kan være nødvendig å holde på antidepressiva på ubestemt tid."
  • Opprettholde en sunn livsstil. Dette inkluderer å lære hvordan man skal håndtere stress, utvikle et godt støtteapparat, får regelmessig og nok søvn, og trener. "Regelmessig trening påvirker hjernen på samme måte som medisiner gjør. Faktisk, for mild depresjon, mosjon ofte virker like bra som antidepressiva", sier Kennedy. Det er også viktig å spise et sunt kosthold og begrense alkoholforbruket. "Studier viser at to eller flere drinker med alkohol om dagen reduserer utvinningsgraden fra depresjon til det halve, "advarer Kennedy.

Depresjon er en svært treatable sykdom, men du må være oppmerksom på muligheten for et tilbakefall. "Det er viktig å behandle alle tilfeller av depresjon aggressivt og å fortsette behandlingen lenge nok til å gi maksimal utvinning", sier Kennedy.

Du kan bidra til å unngå en avkastning på depresjon ved å arbeide tett sammen med dine pårørende og medisinsk team, unngå kjente utløsere av depresjon, erkjenner de tidlige symptomer på tilbakefall, og opprettholde en sunn, aktiv livsstil.