Evb

Time management for voksne med ADHD

Møte tidsfrister trenger ikke å være smertefullt, selv med voksne ADHD. Et lite struktur og masse nås mini-mål kan bringe suksess.

Tid ledelse kan være en kamp for mange av oss, men for en voksen med ADHD kan det virke som en uoverkommelig oppgave. De symptomene på ADHD påvirker "eksekutive funksjoner" i hjernen, inkludert muligheten til å forbli organisert, bevisstheten om tid, og det som kalles arbeidsminnet - den slags minne som hjelper oss å beholde informasjonen vi har nettopp oppstått.

Fordi disse delene av hjernen blir påvirket av ADHD, voksne med ADHD kan finne det svært vanskelig å administrere oppgaver på en riktig måte, enten hjemme eller på jobb. Legg til at noen av de andre symptomene på ADHD, for eksempel konsentrasjonsvansker, og det er forståelig hvorfor administrerende tid lykkes er spesielt vanskelig for personer med ADHD.

6 tidsstyring trinn for voksne med ADHD

Hvis du har ADHD, er det ulike strategier du kan bruke til å hjelpe deg selv bli flinkere til tidsstyring. Den første anbefalingen er å bli klar over hva slags miljøer og betingelser som du gjør ditt beste. For eksempel, jobber du bedre i et støyende rom eller er du lett distrahert? Har du lytter til musikk å holde deg på oppgaven, eller holde deg fra å konsentrere deg? Disse spørsmålene gjelder enten du er på jobb å administrere et prosjekt eller hjemme betale regninger. Når du har identifisert det beste arbeidet klima, er du klar til å lage en individuell tidsstyring plan for å dekke dine spesifikke behov.

"Struktur kan være svært nyttig," sier Edward M. Hallowell, MD, et barn og voksen psykiater og grunnlegger av The Hallowell Center for Cognitive og emosjonell helse i Sudbury, Mass "Selv om det kan være kjedelig å sette opp en strukturert miljø, Utbetalingen er stor. "

Prøv disse retningslinjene for å finpusse gang ledelse:

  • Bryte ned store oppgaver. Ta hverandre en oppgave å lage en haug med mini-prosjekter, og deretter legge en individuell frist til hver. Dette kan virke mye mindre skremmende enn en enkelt stort prosjekt. Eller spør din veileder eller en medarbeider til å sette frister for deg å hjelpe deg å forbli ansvarlig for din andel av arbeidet.
  • Samle tankene dine. Ikke planlegge back-to-back hendelser. La tid i mellom å tenke og forberede seg på hva som skjer neste, lette selv inn i den.
  • Bære en notisblokk hvor du går. Hvis du tenker på noe viktig eller huske noe du trenger å gjøre, vil du være i stand til å skrive det ned.
  • Bruke teknologi. Sett én av enhetene som du alltid bærer med deg, som din mobiltelefon, å ring eller buzz for å varsle deg om kommende avtaler.
  • Kjøp litt planlegging programvare. Programmere den til å varsle deg noen minutter før hvert møte eller andre arrangementer i kalenderen.
  • Avfall litt tid. Som alle andre, voksne med ADHD trenger tid til å lade batteriene og bare slappe av hver dag. Og det er helt greit - du trenger ikke å føle deg skyldig om det. Så ta det lur eller se på TV. Hvis du tenker på det, å ta seg tid til kulden er tid ledelse, også.

ADHD og tidsstyring: å få ekstra hjelp

Hvis disse retningslinjene er fortsatt tøft for deg å følge, henge der. Du kan trenge litt ekstra hjelp fra en coach, karriere rådgiver eller terapeut som jobber spesifikt med voksne med ADHD. De bør kunne hjelpe deg med å skreddersy tid forvaltningsstrategier som passer for deg. Ikke nøl med å spørre legen din for å anbefale en terapeut eller rådgiver. Bare husk at din tid er verdifull - og det er verdt å lære å få mest mulig ut av det.