Evb

Tenk før du blekk: er tatoveringer trygt?

Mat, narkotika, og Medical Product Safety

Ettersom populariteten til tatoveringer fortsetter å vokse, så gjør bekymring om potensielle risikoer. Noen risiko, slik som spredning av infeksjoner ved bruk av unsterilized nåler, har lenge vært kjent. Men hva er ikke klart er sikkerheten til tatovering blekk.

Permanente tatoveringer er laget ved hjelp nåler for å injisere farget blekk under hudens overflate. Permanent sminke er ansett som en permanent tatovering som etterligner resultatene av kosmetiske produkter som et øyenbryn blyant, lip liner, eyeliner, eller rødme.

Mens statlige og lokale myndigheter overvåke praktiseringen av tatovering, blekk og fargestoffer (pigmenter) brukes i tatoveringer er underlagt FDA regulering som kosmetikk og farge tilsetningsstoffer. Men på grunn av andre folkehelsen prioriteringer og en tidligere mangel på bevis på sikkerhetsproblemer, har FDA ikke tradisjonelt regulert tatovering blekk eller pigmenter som brukes i dem.

FDA har mottatt rapporter om dårlige reaksjoner på tatovering blekk rett etter tatovering eller år senere. Noen rapporterer kløende eller betent hud rundt sine tatoveringer i sommer når de har vært ute i solen. Nye rapporter i forbindelse med permanent sminke blekk har bedt FDA å studere tatovering blekk sikkerhet.

"Vårt håp er å få en bedre forståelse av kroppens reaksjon på tatoveringer og deres innvirkning på menneskers helse, og å identifisere produkter i størst risiko," sier Linda Katz, MD, MPH, direktør for FDAs Office of Cosmetics og Farger i senter for mattrygghet og Applied Nutrition.

Hva er risikoen?

 • Infeksjon - Dirty nåler kan passere infeksjoner, som hepatitt og HIV, fra én person til en annen.
 • Allergi - Allergi mot ulike blekk pigmenter i både faste og midlertidige tatoveringer er blitt rapportert og kan forårsake problemer.
 • Arrdannelse - Uønsket arrvev kan dannes når få eller fjerne en tatovering.
 • Granulomer - Disse små knuter eller ujevnheter kan danne rundt materiale som kroppen oppfatter som fremmed, for eksempel partikler av tatovering pigment.
 • MR komplikasjoner - Folk kan ha hevelse eller brenning i tatoveringen når de har magnetic resonance imaging (MRI). Dette skjer sjelden, og varer ikke lenge.

Tattoo blekk forskning

I et laboratorium innenfor FDAs Arkansas-baserte National Center for helsefare forskning (NCTR), forskning kjemiker Paul Howard, Ph.D., og hans team etterforsker tatovering blekk for å finne ut

 • den kjemiske sammensetningen av blekk og hvor de brytes ned (forbrenne) i legemet;
 • den kortsiktige og langsiktige sikkerheten av pigmenter som brukes i tatovering blekk;
 • hvordan kroppen reagerer på samspillet av lys med blekk.

"Det har ikke vært noen systematiske studier av sikkerheten til tatovering blekk", sier Howard, "så vi prøver å spørre-og svar-noen grunnleggende spørsmål." For eksempel har noen tatoveringer falmer over tid eller falmer når de blir utsatt for sollys. Og laser lys brukes til å fjerne tatoveringer. "Vi ønsker å vite hva som skjer med blekk", sier Howard. "Hvor går pigment?"

NCTR forskere utforsker flere muligheter:

 • Kroppens celler kan fordøye og ødelegge blekk, akkurat som de rense kroppen for bakterier og andre fremmedlegemer som et forsvar mot infeksjon. NCTR studier viser at en vanlig pigment som brukes i gule tatovering blekk, gult fargestoff 74, kan bli brutt ned av enzymer, eller metaboliseres. "Akkurat som kroppen forbrenner og skiller ut andre stoffer, kan kroppen forbrenne små mengder av tatovering pigment for å gjøre det mer vannløselig, og ut går det", sier Howard.
 • Sollys kan føre til at blekket til å bryte ned slik at det er mindre synlig. NCTR forskere har funnet ut at Pigment Yellow 74 brytes i sollys, bryte ned i komponenter som er fargeløs. Pigment komponenter kan fortsatt være der, sier Howard, og vi vet ikke om disse er potensielt giftige.
 • De hudceller som inneholder blekket kan bli drept av sollys eller laserlys og blekk nedbrytningsprodukter kan spre seg gjennom kroppen.

Forskning har også vist at noen pigment vandrer fra tatoveringen nettstedet til kroppens lymfeknuter, sier Howard. Lymfeknuter er en del av lymfesystemet, en samling av væske-bærer fartøy i kroppen som filtrerer ut sykdomsfremkallende organismer. Om migrasjon av tatovering blekk har helsemessige konsekvenser eller ikke, er fortsatt ukjent. NCTR gjør videre forskning for å svare på dette og andre spørsmål om sikkerheten av tatovering blekk.

Tattoo tips for forbrukere

Ink:

 • FDA har ikke godkjent noen tatovering pigmenter for injeksjon i huden. Dette gjelder alle tatovering pigmenter, inkludert de som brukes for ultrafiolett (UV) og glow-in-the-mørke tatoveringer. Mange pigmenter som brukes i tatovering blekk er industriell-grade farger som passer til skrivere 'blekk eller bil maling.
 • Bruken av henna i midlertidige tatoveringer har ikke blitt godkjent av FDA. Henna er godkjent kun for bruk som en hårfarge.

Varighet:

 • Vurdere tatoveringer permanent. Fjerning er tidkrevende, kostbart, og fungerer ikke alltid. Den vanligste metoden for tatovering fjerning er ved laserbehandling, som leverer korte lysglimt ved svært høye intensiteter på huden til å bryte ned tatovering blekk. FDA tillater flere typer lasere som skal markedsføres for tatovering fjerning. Noen fargeblekk er vanskeligere å fjerne enn andre. Mange gjentatte besøk hver flere uker kan være nødvendig å fjerne en tatovering, og det kan aldri bli helt borte.
 • Ikke kjøp eller bestille på nettet gjør-det-selv tatovering fjerning produkter. Disse syre-baserte produkter er ikke FDA-godkjent og kan føre til dårlige hudreaksjoner.
 • Rådfør deg med helsepersonell-ikke en tatoveringssjappe-hvis du vil ha en tatovering fjernet. European Society for laser medisin og kirurgi kan hjelpe deg å finne en lege med erfaring i tatovering fjerning.

Ikke unngå en MR:

 • Hvis du trenger å ha en MR gjort, ikke unngå det. Informere radiolog eller tekniker at du har en tatovering så nødvendige forholdsregler kan tas.