Evb

Symptomer på en overaktiv blære

Avhengig av hvor mye og hvor ofte urin lekkasje, kan tilstanden anses midlertidig eller kronisk.

Takk til Gerard Depardieu og Kris Jenner, har urininkontinens vært nyter litt tid i rampelyset nylig. Men for mange mennesker, er tilstanden allerede gamle nyheter: Ifølge National Association for Continence (NAFC), påvirker overaktiv blære rundt 200 millioner mennesker verden over, tre fjerdedeler av dem er kvinner. Men ikke alle som har symptomer - urinlekkasje som forstyrrer ditt liv - har en kronisk tilfelle.

Den NAFC rapporterer at én av fire kvinner over 18 år vil oppleve episoder med urinlekkasje i hennes levetid. Men ofte er den lekkasje på grunn av en midlertidig problem - en vedvarende hoste, en urinveisinfeksjon, eller et nytt medikament, for eksempel. Vær oppmerksom på dine symptomer og ta kontakt med en lege for å finne ut om du har en midlertidig tilfelle av urininkontinens eller en kronisk sak som vil kreve mer innsats for å ta opp.

Overaktiv blære: allmennsymptomer

Medisinske eksperter har utarbeidet et grunnleggende sett av symptomer som de bruker til å diagnostisere en overaktiv blære. Disse symptomene kan omfatte:

  • Lekkasje av urin.
  • Smerte når blæren fylles eller når du urinerer.
  • Progressiv svakhet i urinstrålen, ned til "dribling," noen ganger ledsaget av en følelse av at du ikke har helt tømt blæren.
  • Økt forekomst av vannlating.
  • Våkne opp ofte med behovet for å urinere.
  • Sengevæting eller lekker urin i søvne.
  • Manglende evne til å urinere, eller anstrenge seg for å tømme blæren.
  • Hyppig urinveiene og blæren infeksjoner.

Overaktiv blære: symptomer bestemte å skrive

Det er ikke like enkelt som lekker urin, imidlertid. Symptomene dine vil variere avhengig av hvilken type urininkontinens du har, sier Jean Fourcroy, MD, en Washington DC, urolog, en konsulent til Walter Reed Army Hospital, og tidligere Food and Drug Administration rettsmedisiner.

  • Stressinkontinens innebærer urinlekkasje når fysisk stress legger press på blæren. "Du lekke når du hoster eller nyser," Dr. Fourcroy sier. Du også kan lekke hvis du ler, løfter tunge vekter, eller ta del i fysisk aktivitet som løping, jogging eller aerobic dans. Denne type inkontinens kan forårsakes av skade på musklene som kontrollerer blæren, vanligvis under en fødsel, men av og til på grunn av en kronisk hoste eller menopause.
  • Urge inkontinens symptomer involvere den plutselige og ukontrollerbare behov for å urinere. "Du får trang, og du kan ikke gjøre det på do i tide," Fourcroy sier. "Det er symptom. Trangen er faktisk forårsaket av nerver og blære snakker utenom tur." Selv om du gjør det til badet uten å lekke urin, kan du finne deg selv å basere livet ditt rundt toalett behov, med blæren stadig følelsen som om den er full.

Overflow inkontinens, en sjeldnere form for urininkontinens, innebærer å miste små mengder urin hele tiden. Ingenting ser ut til å være årsaken til det, og mange ganger folk som har det vil ikke engang forstand at de lekker urin. Dette kan være forårsaket av en hindring eller dysfunksjon blokkerer urin flow fra blæren, forårsaker blæren å fylle til randen. Ta notater på symptomene du opplever, og vise dem til legen din, som vil kunne hjelpe deg å finne ut om du har ekte urininkontinens eller annen blære problem. Når en diagnose er gjort, kan du få riktig behandling.