Evb

Strategier for å håndtere stress når du sluttet å røyke

Røykere ofte at sigaretter hjelpe med stress, men hva skjer når du sluttet å røyke? prøve disse tipsene.

Vil du slutte å røyke, men føler bekymret for at å gi opp sigaretter vil forlate deg stresset og gretten? Din bekymring kan være ubegrunnet, ifølge en fersk Brown University studie, som fant at å slutte å røyke kan gjøre deg gladere. Når forskerne fulgt en gruppe mennesker som ble forsøkt å slutte å røyke, fant de at de som var vellykket på å sparke en vane hadde bedre humør og færre symptomer på depresjoner enn de som aldri sluttet.

Mens mange mennesker kan slå til sigaretter å takle stress og negative følelser, sier forskerne motsatt effekt virker mer sannsynlig: at røykeslutt kan faktisk øke humøret, spesielt i det lange løp.

Men det betyr ikke at veien til å herje ikke vil være minst litt steinete.

"Finne måter å håndtere stress og negative følelser er alltid en utfordring for noen som prøver å slutte å røyke", sier Douglas Jorenby, PhD, klinisk psykolog og direktør for kliniske tjenester ved University of Wisconsin Center for Tobacco Research and Intervention in Madison.

Røykere har en tendens til å bruke sigaretter som sin metode for angst og stress. Nikotin gjør redusere angst, men det er langt sunnere måter å håndtere det. Ikke-røykere har lært andre måter å håndtere, og så kan ex-røykere.

Bygge et system for å hjelpe håndtere stress

Få hjelp som du slutte å røyke, enten gjennom rådgivning, en formell røykeslutt program, eller en telefon "Røyketelefonen" er svært nyttig, sier Jorenby. Denne støtten gir ofte hjelp til å håndtere stress samt praktiske røykeslutt råd. reseptbelagte medisiner eller nikotin erstatning terapi kan også hjelpe i løpet av nikotin tilbaketrekning.

Lære å gjenkjenne tegn på stress

Stress er ofte definert som et kroppslig reaksjon på plutselige endringer i miljøet. Prøver å slutte å røyke er en stor endring, og det er stressende for nesten alle som avsluttes.

Alle opplever stresset annerledes - hva er stressende for du kan ikke være stressende for din nabo. Dessverre, når du slutte å røyke, øker stress nivå ved selve tidspunktet du gir opp en av dine måter å takle stress: sigaretter.

Når du først slutte å røyke, kan du opplever fysiske symptomer på grunn av stresset med å slutte, inkludert:

 • Muskelspenninger og nakke og rygg smerter
 • Urolig mage
 • Hodepine
 • Forstoppelse eller diaré
 • Kortpustethet

Noen mennesker er mer sannsynlig å ha søvnløshet, angst, depresjon, irritabilitet, tretthet, eller mellommenneskelige problemer. Lær deg å gjenkjenne hvordan du reagerer når du er under stress, og sørg for at kjære er klar over din stress fra nikotin tilbaketrekning - de vil være mer sannsynlig å forstå (og overse) den midlertidige irritabilitet.

Takle stresset hodet på

Noen stressende situasjoner kan sidelinja, men andre er uunngåelig. Hvordan du reagerer på dem er det som er viktigst, så lære stress management teknikker er et must. Her er noen sunne måter å overlate stress:

 • Snakk med noen om problemene dine, bør du vurdere en utdannet rådgiver, en støttende venn, en støttegruppe, eller et familiemedlem. Ny innsikt kan hjelpe.
 • Dyp pusting, meditasjon, yoga og avslapping øvelser kan hjelpe deg å takle stress. Prøv flere forskjellige metoder, så hold deg til det som fungerer best for deg.
 • Trening er også nyttig. Det lindrer spenninger og ofte forbedrer humøret. Prøv å finne en form for trening som du liker og gjøre det en del av din daglige rutine, det er en av de beste sigarett erstatninger der ute.
 • Spis regelmessige måltider, og begrense koffein og alkohol.
 • Sørg for å få nok søvn. Sikt på sju til ni timers søvn hver natt.
 • Negativitet og stress går hånd i hånd, så gjør en innsats for å se etter de positive sidene ved vanskelige situasjoner.
 • Prøv å ikke ta på seg for mye. Sett grenser med andre og ikke ta på seg mer ansvar enn du kan håndtere. Dette er spesielt viktig under den første måneden eller så etter at du har sluttet å røyke.
 • Lær å prioritere. Fokuser på det som er viktigst, og lære å la andre ting går, i hvert fall foreløpig.

Når du bestemmer deg for å slutte å røyke, gjør røykeslutt en prioritet. Jo lengre du går uten å røyke, jo bedre du får på å håndtere stress uten sigaretter.