Evb

Spise ute med IBS

Planlegging fremover er nøkkelen til å spise ute når du har IBS eller IBS-c. Hvis du er forberedt, kan du bestille og spise mat som ikke vil irritere tarmen.

Å ha irritabel tarm syndrom (IBS) eller IBS-C (IBS med forstoppelse) trenger ikke å holde deg fra å nyte et hyggelig måltid på en restaurant eller fest.

Spise ute med IBS: studere på forhånd

Nøkkelen er notater Amy Foxx-Orenstein, DO, en gastroenterolog ved Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, for å planlegge fremover. Se hva som er på menyen, enten på en restaurant eller fest. Hvis dine valg vil være begrenset, "du kanskje ønsker å spise noe på forhånd for å ta bort din sult," råder Dr. Foxx-Orenstein. Dessuten legger hun til, spise oftere, kan mindre måltider bidrar til å holde symptomene i sjakk. Overspising, enten hjemme eller ute, er en vanlig utløser for IBS og IBS-C.

Planlegging fremover bidrar også lindre angst-viktig fordi angst og stress kan forverre irritabel tarm syndrom hos noen pasienter. Heldigvis, i disse dager, vil du sannsynligvis finne restaurant menyer på nettet. Kokker er som regel villige til å imøtekomme spesielle dietter, og du kan spørre om de vil utarbeide en tallerken uten løk eller ost som kan utløse din IBS. Selvfølgelig trenger du ikke ønsker å bestille noe mat som du vet er en trigger og risikere en unødvendig anfall av oppblåsthet, kramper, eller diaré.

Hvis du kommer til en fest, spør verten hva som er på menyen. "Hvis grønnsaker med høyt fettinnhold dip er de eneste småretter, kan det være lurt å ta med noen pretzels å bite på," sier Foxx-Orenstein. Din vert vil forstå.

Pass på hva du spiser tidligere på dagen. Denne måten, når du får til en restaurant for middag, vil du ikke å bekymre deg for at din frokost eller lunsj valg vil begynne å bry deg akkurat som du setter deg ned for å spise igjen.

Spise ute med IBS: flere strategier

Her er noen flere tips for å gjøre din dining ut opplevelsen mer behagelig hvis du har IBS eller IBS-C:

Spør hvor toalettene er plassert. Vite hvor nærmeste badet er kan bidra til å oppveie noen av din angst. Du kan selv ønsker å be om å bli sittende i nærheten av det.

Tenk nipper peppermynte eller ingefær te. "Selv om forskning er mangelfulle, kan peppermynte eller ingefær lette ubehag i magen hos mennesker med IBS. Hvis du har symptomer på restauranten, bestiller en kopp peppermynte eller ingefær te ville være en rimelig behandling for å prøve, "Foxx-Orenstein råder.

Hold deg unna krydder. "Unngå en blanding av krydder," Foxx-Orenstein sier. "Jeg ville ikke bestille pizza og jambalaya - hvem vet som ville utløse symptomene dine." Bare forberedt magert kjøtt, grillet kylling, laks, ris retter og pasta uten rød saus kan være din beste spill. Også holde seg borte fra sure salater - de som er tunge på tomatene eller inneholder eddik i dressingen.

Tid din medisinering. Hvis du tar medisiner for å behandle symptomene dine, kan det være lurt å ta det kort tid før du går til restauranten eller fest, sier Foxx-Orenstein. Tenk hvor lang tid det vil ta å bli sittende og faktisk servert; at godt timet dose av medisiner kan hjelpe deg å føle deg bedre når du spise ute.

Pass på hva og hvor mye du drikker. Alkohol er et vanlig symptom trigger for mennesker med IBS og IBS-C. "Alkohol kan være et irritasjonsmoment for tarmen på samme måte kan det være til blæren," Foxx-Orenstein sier. "Koffein og kullsyreholdige drikker også kan legge luft til tarmkanalen og noen ganger utløser symptomene, så vil du kanskje unngå disse drikkene eller absolutt ikke har for mange av dem."

Noen mennesker med IBS og IBS-C viker unna restauranter og fester fordi de er opptatt av oppblåsthet og gassy mens de er ute. Med litt ekstra planlegging skjønt, bør du ikke å bekymre deg. Hvis du vet hva som er på menyen på forhånd, vil det ikke bare gjøre det enklere for deg å velge de riktige alternativene, men vil også redusere din angst om opplevelsen så du kan bare slappe av og ha det gøy.