Evb

Skulle du iscenesette en depresjon intervensjon?

Mange mennesker i midt oppe i depresjon ikke kjenner sine symptomer eller nekte å få hjelp. Hvis det gjøres på riktig måte, kan en intervensjon hell anspore en deprimert person å få behandling.

Når PR profesjonell David Cooper, 49, led en depressiv episode, var det hans fars ord som til slutt ansporet ham til å få hjelp. "Jeg var utslitt, jeg hadde ingen matlyst og jeg hadde sluttet å le. Jeg søkte gjennom bøker, desperate etter å finne informasjon som vil hjelpe meg å forstå hva jeg gikk gjennom, "Cooper minnes. "Da faren min sa noe som stakk med meg -" Du kommer ikke til å tenke deg ut av dette. ' Han hadde rett. Jeg trengte profesjonell hjelp for å kjempe min depresjon. "

Cooper er en av de mer enn 20 millioner europeere med depresjon. Og for hver deprimert person, er det en rekke venner og familiemedlemmer lurer på hva de kan gjøre for å hjelpe.

Behandling for depresjon er et must, og det er noe håp nyheter på den fronten: Forskning publisert i Archives of General Psychiatry viser at flere mennesker får depresjon behandling enn noen gang før - ca 8,7 millioner sammenlignet med 6,5 millioner et tiår tidligere.

Men flertallet fortsatt sliter med depresjon på egen hånd. Og ofte de som gjør søker behandling vente for lenge. Mental Helse Europa rapporterer at i gjennomsnitt mennesker med depresjon vente nesten et tiår før de søker hjelp.

"Det er ekstremt vanskelig på familie og venner til å se noen de elsker forverret foran øynene deres," sier Robert Rowney, DO, en psykiater ved Cleveland Clinic Lutheran Hospital. Så hva kan omsorgsfull kjære som Cooper far gjøre for å oppmuntre familiemedlemmer til å få depresjon behandling? De kan gripe inn, men trolig ikke i første omgang i den konfronterende stil som folk flest tenker på når de bilde intervensjoner på TV, sier Dr. Rowney.

Hvordan å oppmuntre en kjær å få hjelp

Mennesker går gjennom depresjon ofte ikke forstå endringene i seg selv på grunn av redusert innsikt og dårlig dømmekraft forårsaket av depresjon i første omgang. Det betyr kjære og venner må ofte broach emnet for å få hjelp. Rowney anbefaler å starte forsiktig, med en rolig, åpen diskusjon om endringer i personens oppførsel eller holdninger, og mulige depresjon behandlingstilbud. Det er også viktig ikke å overvelde dem med for mange mennesker. "Den deprimert person vil sannsynligvis svare bedre, og mindre defensivt, om folk som prøver å hjelpe danne grupper på en til to i utgangspunktet," Rowney sier.

Thomas Gazda, MD, en psykiater med Banner Behavioral Health i Scottsdale, Arizona, foreslår oppmuntre personen med depresjon symptomer å se hans eller hennes familie lege som et utgangspunkt for depresjon behandling. «Ofte, folk er mer behagelig å gå til fastlegen enn en spesialist fordi familien leger er mindre stigmatiserende," sier han. Så fastlegen kan gjøre en henvisning til en psykiater eller annen mental helse spesialist, om nødvendig.

"I alvorlige tilfeller av depresjon, spesielt når selvmord er et problem, kan en umiddelbar ufrivillig sykehusinnleggelse være berettiget," Dr. Gazda sier. "Den beste tingen å gjøre i slike situasjoner er å kontakte et lokalsamfunn psykisk helsevern for hjelp."

Iscenesettelse en depresjon intervensjon

Hvis din første oppmuntring ikke anspore din kjære til handling, kan en direkte intervensjon-stil tilnærming være et alternativ. I løpet av denne type intervensjon, konfronterer en større gruppe av venner og familiemedlemmer deprimert person å overbevise ham om at profesjonelle, psykiatrisk hjelp er nødvendig.

"Vanligvis er disse typer intervensjoner utføres når en person har et problem med narkotika eller alkohol, men i visse situasjoner kan man være hensiktsmessig for noen som lider av depresjon", sier psykiater Howard Belkin, MD, JD, assisterende professor ved Oakland Universitetet-William Beaumont School of Medicine og en psykiater ved Birmingham Counseling Center i Royal Oak, Michigan

Depresjon intervensjoner har fordeler og ulemper. "Fordelen er en intervensjon bringer depresjon ut i det åpne og tvinger pasienten til å aktivt konfrontere henne sykdommen på en måte som viser bekymring for sine kjære," Belkin sier. "Ulempen og risikoen for å utføre en depresjon intervensjon er at hvis det ikke blir gjort riktig, kan personen med depresjon føler at hun blir angrepet og raskt bli defensive."

Rowney legger til at som svar på et større, mer konfronterende gruppe, kan en deprimert person ikke har den samme øye-åpning reaksjon som en alkoholholdig eller narkoman kan ha.

Hvordan organisere en depresjon intervensjon lag

Hvis venner og familiemedlemmer er enige om at en formell depresjon intervensjon er verdt å prøve, kan verve en profesjonell forbedre utfallet. "Ofte, familiemedlemmer bruke tjenestene til en profesjonell intervensjonistisk," Belkin sier. «Selv om bruk av en slik profesjonell er noe kontroversielt, kan en interventionalist med lang erfaring kunne veilede familien gjennom de nødvendige skritt for å hjelpe sine kjære."

Viktigst, krever en depresjon intervensjon nøye planlegging og organisering. "Tidligere diskusjoner blant alle deltakerne, samt pasientens familie lege eller psykiater, er avgjørende for å lykkes med en intervensjon," Belkin sier.

Andre tiltak for å oppmuntre depresjon behandling

Hvis din kjære en depresjon er alvorlig nok til å spørre familiemedlemmer for å planlegge en intervensjon, er det sannsynlig at sykdommen er alvorlig nok til å kreve psykiatrisk innleggelse, sier Belkin. "Hvis dette er tilfelle, umiddelbar transport til et lokalt sykehus, snarere enn å ta deg tid til en depresjon intervensjon, er viktig," sier han.

Utover en depresjon intervensjon eller sykehusinnleggelse, holde en åpen linje for kommunikasjon med den deprimerte personen - så vel som med hans eller hennes ektefelle, andre slektninger og nære venner - er avgjørende. "Noen ganger kan bare uttrykke bekymring for en kjær og foreslå behovet for behandling bidra til å motivere den personen med depresjon å søke hjelp, "Belkin sier. Slik var det med Cooper, som reagerte umiddelbart på farens råd.

Kjære bør også tilby konstant støtte, både til personen med depresjon og til hverandre. "Jeg anbefaler ofte psykoterapi for familiemedlemmer av deprimerte mennesker å sikre at de forblir friske og kan finne gode måter å håndtere denne traumatiske situasjonen," sier Rowney.