Evb

Secrets å kjøre en 5k rase

Plan for å kjøre en vellykket 5k ved å starte med disse opplæring og forberedelse tips.

Enten du tar opp med å løpe fordi det kan være en påkjenning reliever, du prøver å gå ned i vekt, eller er det bare noe du alltid har ønsket å gjøre, er det noen viktige ting å huske på før du setter i gang. Jobber mot et bestemt mål vil hjelpe deg å tempoet selv og unngå skader. En populær og realistisk mål er trening å kjøre en 5K løp.

Opplæring til å kjøre en 5k

Det første trinnet i å forberede å kjøre ditt første 5K kommer opp med en gradvis treningsprogram for å bygge opp styrke og utholdenhet. Selvfølgelig bør du aldri starte et treningsprogram uten først å sjekke med legen din. Før treffer fortauet, gå til legen din for en fullstendig helsesjekk for å sikre at det ikke er noen helsemessige problemer som kan påvirke din evne til å starte et kjørende program.

  • Gå først. Hvis du ikke har trent mye før, starte treningen med en åtte-dagers walking program. For de fire første dagene med trening, gå i 20 minutter, deretter øke treningen til 30 minutter for de siste fire dagene av din walking-trening.
  • Begynn sakte. Hvis du allerede har vært trener, vil du ønsker å vie om fire treningsøkter per uke til en blanding av løping og gåing.
  • Kjør litt, gå litt. Ikke press deg selv for mye for tidlig, siden det kan bare føre til skader og utbrenthet. Start ut ved å kjøre i to minutter, deretter vandre i fire minutter, i 30 minutter totalt.
  • Keep it up Flytt på tempoet der kroppen føles mest behagelig;. Holde opp som rutine før det blir for enkelt. Deretter kan du øke intensiteten.
  • Fyre den opp. Når du er klar, flytter minutter fra gangtid til kjøretid. Løp i tre minutter og gå for tre, løpe i fire minutter og gå for to, og så videre til du kan kjøre 30 minutter komfortabelt uten å ta en pause.

Kjøre en 5k: hva du skal ha

Å bo komfortabelt og skadefri, velger å kjøre klær og sko med omhu. Feil sko kan gjøre å kjøre hardt på knærne, ben og ankler, og iført for mye eller for lite klær kan gjøre det ubehagelig hvis du er altfor varmt eller for kaldt. Oppbevar disse tipsene i bakhodet:

  • Hodet til en løpesko butikken, og be en konsulent for å hjelpe deg med å velge de beste skoene for dine føtter og din skrittlengde. Se etter sko som er godt polstrede, tilbyr god stabilitet, og er designet for å kjøre. Pass på at det er litt ekstra plass (omtrent en tomme eller så) igjen mellom slutten av tærne og tuppen av skoen. Alltid handle for joggesko senere på dagen, når føttene er hovne litt og er større.
  • Når det gjelder klær, alltid kle på varmere vær, og kle seg i lag. I kaldt vær, sørg for at huden er dekket mens du kjører, men ikke haug på tunge klær, noe som kan føre til at du svetter for mye.
  • Kontroller at sjiktet nærmest huden er laget av et materiale som trekker svette fra huden - polypropylen eller termiske materialer fungere godt. Det neste laget skal hjelpe isolere deg og holde deg varm, så bomull klær fungerer godt. Det ytterste laget bør bidra til å beskytte deg mot vind og regn.

Kjøre en 5k: å få støtte

For å gjøre treningen for en 5K litt mer moro, og hjelpe deg å holde motivasjonen oppe, bør du vurdere å kjøre med en venn. Det er også lokale kjører klubber og organisasjoner som kan være nyttige for planlegging gruppe går. Sjekk på nettet for informasjon om lokale grupper og oppsøke en selger på kjører butikkene for flere råd om å kjøre klubber og på å finne en løpende kompis.

Når legen har sjekket deg ut og gitt klarsignal, snøre på skoene dine, traff sporet, og registrer deg for at 5K. Gi deg selv nok tid til skikkelig trening og forberedelser, og så bare nyte løpeturen.