Evb

Revmatoid artritt og depresjon

Depresjon og angst er vanlig blant pasienter med revmatoid artritt. Lær hvorfor, og få tips for å overvinne de følelsesmessige bivirkninger.

David McKee of Indianapolis har hatt leddgikt i mesteparten av sitt liv. Han underviser selvhjelps-klasser for mennesker med sykdommen og har møtt mange enkeltpersoner som også arbeider med depresjon.

"Depresjon er en stor del av leddgikt. Depresjon er forårsaket av sykdom og smerte, men også av manglende evne til å gjøre de tingene du en gang var i stand til. Du tenker:" Jeg har alltid gjort disse hobbyer, og nå kan jeg 't!' "sier han.

Denne følelse av tap kan føles som sorg, forklarer Christopher Edwards, PhD, direktør for Chronic Pain Management Program ved Duke University i Durham, NC, som jobber med mange pasienter med revmatoid artritt. Men mange faktorer av sykdommen kan påvirke dine følelser, sier han. Du har kroniske smerter. Du kan føle deg engstelig om å bli deaktivert. Du kan bekymre deg for at du trenger også mye hjelp fra familien din. Og du kan være bekymret for endringer i utseendet på hendene.

Revmatoid artritt: søker hjelp for depresjon og angst
Det er mange måte å hjelpe deg å finne lindring fra depresjon eller angst forbundet med revmatoid artritt. Edwards foreslår at du søker støtte fra følgende kilder:

Din familie. Høre de rette ordene fra kjære kan være så kraftig som å høre dem fra en profesjonell, sier Edwards. Hvis du har negative tanker som "jeg er en belastning for familien min," drøfte disse bekymringene med dem. De kan hjelpe deg snu dine tenkemåter. For eksempel kan de hjelpe deg å innse at selv om du nå er avhengige av dem for å få mer hjelp, de fortsatt avhengig av deg for mange ting, også.

Din lege. Snakk med revmatolog din. Leddgikt spesialist er ikke bare der for å gi revmatoid artritt behandling for fysiske problemer. Denne legen kan også hjelpe deg å takle depresjon eller angst og sette deg i kontakt med helsepersonell. Hvis du har muligheten til å velge mellom leddgikt spesialister, plukke en som ser ut til å kommunisere godt med deg, sier Edwards.

Eksperter på mental helse. Psykoterapeuter jobber ofte med mennesker administrere kroniske tilstander som revmatoid artritt til å bidra til å øke mental velvære. Noen av disse spesialistene også lære smertebehandling teknikker, for eksempel avslapning og meditasjon, samt metoder for å hjelpe deg bedre administrere de følelsesmessige og fysiske hindringene av en kronisk sykdom. Henvisninger fra helsevesenet team kan være svært nyttig i å hjelpe å finne en mental helse ekspert som du får kontakt med, en viktig del av en vellykket behandling.

Medisinering. Mange antidepressiva og anti-angst medisiner er tilgjengelige for å behandle depresjon og angst, sier Edwards. Snakk med din lege eller psykiater om hvorvidt denne typen medisiner er riktig for deg og din situasjon. Noen antidepressiva også hjelpe lindre smerte - en ekstra fordel for denne type behandling.

Smerte spesialister. Spesialist innen smertebehandling sentre, som finnes i mange områder, lærer pasientene hvordan å bedre håndtere smerte. Dette kan omfatte teknikker for å endre måter å tenke på og forholde seg revmatoid artritt smerter. Familien din lege eller revmatolog kan hjelpe deg å finne smerte spesialister i ditt område.

Støttegrupper. Tilbringe tid med en gruppe mennesker med revmatoid artritt kan gi hjelp utover emosjonell støtte, sier Edwards. Sammenligning støtte lar deg møte rollemodeller som klarer å håndtere sine problemer, instrumental støtte lærer hvordan de skal løse dag-til-dag problemer, og informasjonsmessige støtten viser hvor du finner pålitelige fakta om sykdommen din.

McKee gikk mesteparten av sitt liv uten å kjenne andre mennesker med revmatoid artritt før han ble involvert i hans lokale Arthritis Foundation programmer i hans sene 30-årene. "Du bygger disse relasjonene og obligasjoner som er bare utrolig," sier han. "Det forandret livet mitt utover hva ord kan uttrykke. Jeg var i alvorlig depresjon og ensomhet, og visste ikke hvor de skal henvende, og det ga meg en utrolig mulighet til å hjelpe andre."