Evb

Reise legene kan holde tur på et sunt spor

Leger som spesialiserer seg på reiser medisin er kunnskapsrik om forholdene rundt om i verden og kan gi deg forebyggende helsearbeid før du drar hjemmefra.

Planlegger du en tur i utlandet? I så fall er det en smart idé å få vite hvordan en reise Legen din kan hjelpe deg. En person i dette yrket kan gi praktiske råd om hvordan å forberede turen, og kan hjelpe deg å redusere risikoen for å bli syk mens du er borte. Her er noen vanlige spørsmål om reise leger.

Hva er en travel lege?
En reise lege er vanligvis en travel-medisin spesialist, noen som vet om sykdommer spesielt til forskjellige land og helserisiko som kan være involvert i å komme dit. Ifølge William L. Sutker, MD, sjef for smittsomme sykdommer ved Baylor University Medical Center i Dallas, "rollen som en reise lege er å være i stand til å vurdere helserisiko en pasient kan støte på når du reiser til visse geografiske områder."

Hvorfor ser en travel lege?
Med dagens umiddelbar tilgang til informasjon via Internett, kan noen mennesker lurer på hvorfor de skal bry se en travel lege. Svaret: I motsetning til en Web-side, kan en reise lege se på deg som et individ, og få hele bildet, ikke bare ett aspekt av din helse. Reise leger også holde deg oppdatert på de helsemessige problemene og vaksinasjoner trengs i land over hele verden. Og, ikke bare risiko varierer etter plassering, men de har også differensiere avhengig av helsen til pasienten, sier Dr. Sutker. "The travel Legen kan også foreskrive medisiner eller vaksiner som kan anbefales for turen, "sier han.

Hvordan finner jeg en travel lege?
Finne en travel lege kan være lettere i større byer enn i mindre lokalsamfunn, men det er noen forskjellige veier du kan ta for å finne en. Din lokale folkehelsen avdeling er et godt sted å begynne. Det kan ha oversikten over leger eller sykepleier utøvere praktiserer reise medisin, eller de kan være i stand til å henvise deg til rett person lokalt.

Private reiser medisinske klinikker er også tilgjengelig for å møte behovene til både publikum og næringslivet. Hvis du ikke kan finne en privat klinikk gjennom ord-av-munnen eller ved hjelp av en lokal katalog, kan du ta kontakt med to organisasjoner som liste mange av de private pleie reise klinikker over hele landet: den internasjonale samfunn av reiser medisin og European Society of tropisk medisin og hygiene.

Når bør jeg oppsøke en travel lege?
Når du har planlagt turen, bør du kontakte en travel klinikk eller reise lege for å se om en avtale er nødvendig og når det er åpninger. Dette bør ikke overlates til siste minutt fordi noen vaksiner og medisiner må tas 4-6 uker før du reiser for å være effektive.

Kan en reise legen gi meg internasjonale lege henvisninger?
Den beste måten å få tilgang til medisinsk behandling utenfor Europa er gjennom din helseforsikring eller medisinsk assistanse selskapet. Mange av dem, spesielt de større, har assistanse linjer for slike kriser. Koordinatorene for noen av disse selskapene har tilgang til lokale ressurser og helsetjenester nettverk.

Hvis du har en medisinsk tilstand som kan føre til problemer når du er i et fremmed land, er det best å ha med et brev fra legen som har behandlet deg som inneholder spesifikk informasjon om sykdommen din og skisserer de behandlinger du mottar.

Poenget: Hvis du reiser for forretninger eller for fornøyelsens skyld, kan en reise lege være en uvurderlig del av helsevesenet team. Konsultere en før du går kan gjøre hele forskjellen i hvorvidt turen er vellykket og minnene er glade og friske seg.

Lær mer i Everyday Health Healthy reise sentrum.