Evb

Real-life råd for håndtering av en plutselig Crohns angrep

For mange mennesker som lever med Crohns sykdom, ha et angrep i det offentlige er en stor frykt. En kvinne som lærte å takle nå deler et tiår er verdt av råd.

Crohns sykdom kommer med mange utfordringer, en av de største er konstant behov for å bruke badet hele dagen. Og som presenterer unike problemstillinger - bad tilgjengelighet og evnen til å rydde opp etter et angrep som to store. Men ved å planlegge fremover, kan du være forberedt på en plutselig Crohns angrep uansett hvor du går.

Nicole J. ble diagnostisert med Crohns sykdom i 1999. En utdannet student nå bor i Washington, sier Nicole det finnes måter du kan håndtere sykdommen, alt mens du holder din verdighet. Her deler hun hva hun har lært.

Crohns sykdom: start ved å hindre angrep

Nicole anbefaler at du pakke ekstra medisiner i din tote eller ransel og holde en tilførsel ved skrivebordet på jobben. "Det kan være lett å glemme å ta medisiner i morgen, så du kjører ut døren," sier Nicole. Når du er i remisjon du føler deg bra, er så medisiner ofte oversett i rush for å finne nøklene dine og gjøre en pendler buss eller tog. Men skal etter alle fasetter av din behandlingsplan, inkludert å ta nødvendige medisiner, er det som holder deg god følelse. Hun sier: "Hvis jeg glemmer å ta dem, merker jeg at jeg begynner å føle litt verre etter hvert som dagen går, så det er flott å ha en tilførsel rett der."

Crohns sykdom: Managing i offentlig

Del av din tid på å administrere Crohns sykdom symptomer kommer til å være på badet. "Poenget med denne sykdommen er at du bruker mye tid på å tenke avføring. Hvor mange ganger om dagen, hvor ille det er, og hvis blod er til stede, "erkjenner Nicole. Her er hennes praktiske tips for å hjelpe deg med å forberede et angrep når du er borte fra hjemmet eller ute i offentligheten:

  • Alltid vet hvor badene er plassert. Nicole sier: "Hvis jeg var i midten av en blusse opp, ville jeg ta hensyn til hvor toalettene er." Selvfølgelig, kan du ikke ha noe tid til overs når et angrep er nært forestående, så vær sikker på at du vet hvor toalettene er før du trenger dem. Bruk noen minutter på å kartlegge dine omgivelser hvis du er i et nytt miljø. Noter offentlige toalettene langs pendle til jobb eller skole. Å vite nøyaktig hvor badene er kan spare deg for tid når du trenger for å få til en i en hast.
  • Bære en endring av undertøy. Nicole sier hennes kropp vanligvis gir henne forhåndsvarsel slik at hun kan gjøre det til toalettet i tide. "Det er ikke ofte at du ikke gjør det, men når det skjer, vet du at du bare ikke vil gjøre de siste par skritt og det er ingenting du kan gjøre med det. Det er en dårlig følelse, "sier hun. Nicole vet stipendiat Crohns lider som alltid bærer en endring av undertøy i nødstilfeller, hun sier at hun gjør det hvis hun merker tegn som tyder på det kan være en slik dag. Ikke glem en zip-lukking plastpose for å lagre gammelt par.
  • Alltid ha dine egne vev eller toalettpapir. Nicole sier bære en tilførsel av vev er "forsvarlig." I en situasjon hvor du må gå umiddelbart, kan det hende du ikke har tid til å inspisere hver stall for en tilstrekkelig tilførsel av toalettpapir.

Crohns sykdom: Dele situasjon

Finne balansen mellom taushetsplikt og opplysningsplikt kan være vanskelig. Naturen av Crohns angrep gjør dem en vanskelig samtaleemne, men du vil at folk skal vite nok om din tilstand slik at de forstår hvorfor du kanskje nødt til å løpe på toalettet. Nicole sier det hjelper å fortelle nære venner "stort sett slik at de ikke bekymrer seg, eller synes det er rart når jeg må gå på do hele tiden." Men hun foretrekker å ikke avsløre sin personlige informasjon til folk hun ikke kjenner også.

Bestemme hvem du skal fortelle vil også avhenge av din personlige skole eller arbeidssituasjon. Fordi Nicole er i gradsstudier og kan skli ut av klassen når det er nødvendig, har hun ikke trenger å fortelle henne professorer om hennes medisinske tilstand. Men folk som må be om å bruke toalettet, som skoleelever, eller som jobber krever noen andre til å dekke for dem når de tar en pause, kan ha nytte av å fortelle de rette personene - en leder, kolleger eller lærere.

Er du gjør alt du kan for å administrere Crohns? Finn ut med vår interaktive checkup.

Offentlige angrep kan være blant de mest opprivende situasjoner for de med Crohns sykdom, men være forberedt vil tillate deg å håndtere dem uten å bli overveldet og uten frykt for å trekke uønsket oppmerksomhet til deg selv.