Evb

Orale prevensjonsmidler kan redusere eggstokkreft risiko

Sammen med å hindre graviditet, prevensjon piller kan redusere risikoen for eggstokkreft.

Kvinner som tar p-piller kan ikke bare være å forebygge uønskede svangerskap, de også kan forebygge kreft i eggstokkene. Koblingen mellom p-piller og mange forskjellige typer av kreft har vært studert i en årrekke. Studier har vist at oral prevensjon kan bidra til å redusere risikoen for ovarial cancer, spesielt når de tas i en lang tidsperiode.

Eggstokkreft: koblingen til p-piller

Når en kvinne tar en p-pille, også kalt en p-pille, er hun inntak doser hormoner - enten progesteron og østrogen sammen, eller bare progesteron. Disse hormonene stopper eggløsning (frigjøring av egg fra eggstokken) og dermed forhindre graviditet.

Disse tabletter har vist seg å bidra til kvinner på andre måter også.

Ifølge Colleen Feltmate, MD, en gynekolog ved Brigham and Women Hospital og Dana-Farber Cancer Institute, både i Boston, p-piller "kan redusere risikoen [for eggstokkreft] med rundt 50 prosent hvis de brukes for en betydelig lengre tid "- fem eller flere år.

Imidlertid orale prevensjonsmidler hjelpe selv om tatt for en for kort tid - å ta dem i ett år kan redusere risikoen for ovariekreft med 10 prosent til 12 prosent, ifølge forskere ved Harvard Medical School.

På grunn av dette bevist beskyttelse, er noen kvinner i høyrisikogrupper foreskrevet p-piller.

"I høyrisikogrupper, der vi vet en familie bærer en genetisk mutasjon, og vi kjenner en ung kvinne ikke har hatt barn ennå, blir de holdt på prevensjon før fødsel og deretter eggstokkene blir fjernet," sier Dr. Feltmate.

Andre graviditet-forebyggende metoder, som for eksempel prevensjon hud patch, p-ring, og spiral (intrauterint), har ikke blitt undersøkt i sammenheng med eggstokkreft risiko.

Eggstokkreft: hvem skal, bør og ikke tar p-piller

Selv om p-piller kan gi en beskyttende fordel mot eggstokkreft, er de ikke passer for alle, og de har risiko.

"De fleste p-piller kan potensielt øke risikoen for å utvikle blodpropp, slik at kvinner som er røykere og har en familie historie av blod-clotting lidelse kan ikke være kvalifisert for å bruke p-piller," sier Feltmate. Orale prevensjonsmidler kan også øke risikoen for å få hjerteinfarkt eller slag.

Kvinner med forhold som allerede satt dem på økt risiko for blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag, kan heller ikke være gode kandidater for p-piller. Dette inkluderer kvinner med migrene og høyt blodtrykk. Kvinner med noen av disse forholdene "kan ha for å bli tatt av" p-piller, sier Feltmate.

Og mens orale antikonsepsjonsmidler kan redusere eggstokkreft risiko, kan de øke risikoen for andre kreftformer, inkludert livmorhalskreft og leverkreft. Noen studier har vist at det kan være noen litt økt risiko for å utvikle brystkreft knyttet til bruk av p-piller.

Eggstokkreft: er det verdt å ta p-piller?

Bortsett fra de potensielle alvorlige risikoer som p-piller kan føre til, kan disse pillene bringe på en rekke mindre, men irriterende og ubehagelig, bivirkninger. Disse inkluderer vektøkning, hodepine, såre bryster, ubehag i magen, og kvalme.

Fordi det fortsatt er noen alvorlig risiko forbundet med å ta p-piller, må du snakke med gynekologen din om de er et godt alternativ for deg. Hvis du ikke har disse spesielle risikoer, men står i fare for å utvikle eggstokkreft, ta disse pillene kan være smart ting å gjøre.