Evb

Nikotin inhalator

En nikotin inhalator ser ut som en sigarett. Den har en patron som inneholder nikotin. Du puster inn, og nikotin damp er absorbert inn i munn og svelg området. Du trenger ikke absorbere nikotin inn i lungene som du gjør med en sigarett. Som et resultat, får du ikke den samme "hit" av nikotin som med røyking.

Nikotin inhalatorer er tilgjengelig kun på resept.

Du kan finne en nikotin inhalator nyttig hvis du har problemer med å bryte fri fra røyking ritualer, som for eksempel å trekke en sigarett ut av pakken, tenne på, sette den i munnen, og puste.

Inhalatoren ikke leverer nikotin like raskt som en sigarett. Risikoen for avhengighet, eller for overføring av nikotin vane fra sigaretter til inhalator, er lav.

Slik bruker du en nikotin inhalator

Ikke begynne å bruke en inhalator før du har sluttet å røyke.

En nikotin inhalator Settet leveres med en Nikotin inhalator og kassetter som inneholder nikotin. Du plasserer en patron inn i inhalatoren og pierce kassetten for å frigjøre nikotin.

 • Når du føler trang til å røyke, holde inhalatoren mellom fingrene og trekke på det som du ville en sigarett. Det tar mange flere puffs å få en effekt, ca 3 til 4 ganger mer drag enn når du røyker en sigarett.
 • Skift ut patronen etter ca 20 minutter med aktiv puffing. Puffing på inhalator i 5 minutter om gangen vil gi deg nok nikotin for fire bruksområder før kassetten er tom.
 • Kast tomme nikotin patroner nøye. En tom blekkpatron inneholder fortsatt nok nikotin til å lage et barn eller kjæledyr veldig syk.
 • Rengjør munnstykket regelmessig med såpe og vann.
 • Ikke bruk en nikotin inhalator i mer enn seks måneder.

Andre viktige retningslinjer for bruk av en inhalator

 • Bruk nikotin inhalator lenger og oftere i begynnelsen. I løpet av noen dager vil du finne hva som fungerer best for deg.
 • De fleste bruker 6 til 10 patroner i døgnet. Legen din kan justere antall inhalator patroner du får i løpet av de første ukene. Ikke bruk mer enn 16 patroner hver dag med mindre legen din sier at du skal gjøre det.
 • Som kroppen justerer seg til ikke å røyke, vil legen din fortelle deg enten å slutte å bruke inhalator eller å sakte redusere dosen.
 • Inhalatorer er vanligvis brukt i ca 12 uker og deretter bruk er langsomt redusert (avtatt).
 • Unngå å drikke drikker, spesielt sure seg (for eksempel kaffe, juice og brus), i 15 minutter før og etter du bruker inhalatoren. De vil vaske nikotin i magen i stedet for å la det absorbere gjennom munnen.
 • Inhalatoren virker ikke skikkelig i temperaturer under 50 ° F (10 ° C), slik at det ikke kan være et godt valg hvis du planlegger å bruke den utenfor i vintermånedene i et kaldt klima.

Det er mulig å bli avhengig av den nikotin inhalatoren, men dette er sjelden.

Det finnes bivirkninger ved bruk av nikotin inhalator. Les pakningsvedlegget før du bruker en inhalator.

Artikler