Evb

Naturlig rettsmidler for slitasjegikt knesmerter

Naturlig rettsmidler skreve grensen mellom ernæring og medisin. Hva bør du tenke på før du tar urter eller kosttilskudd for slitasjegikt knesmerter?

Utover møte ernæringsmessige behov, maten vi spiser inneholder ingredienser som kan spille en rolle i å forebygge eller lindre sykdom, som for eksempel smerter i kneet for de med slitasjegikt.

Dette er konseptet bak "naturmidler", inkludert gamle urtemedisiner, såkalt funksjonell mat (mat eller drikke med gunstige helseeffekter), og den nye kategorien av kosttilskudd (kosttilskudd laget av utvunnet mat ingredienser levert i et pulver, piller, eller annen form).

Slitasjegikt i kneet smertelindring

Det er en lang liste over reseptfrie naturlige Artrose rettsmidler brukes for kneet smertelindring, hver med sine egne støttespillere og tilhengere. Blant de naturlige rettsmidler som er mer allment akseptert er:

  • Chondroitin sulfate. Et stoff som finnes i brusk og bein, er det kjent for å redusere betennelse og smerte, langsom sykdomsutvikling, og forbedre felles funksjon. Den er produsert fra bovin trachea eller svinekjøtt biprodukter.
  • Glucosamine. Bremser Angivelig brusk forverring, lindrer smerte og bedrer leddfunksjon. Den er laget av skall av krabber, hummer og reker.
  • Avocado soyabønner unsaponifiables. Et supplement for å bremse sykdomsutviklingen, er det hentet fra avokado og soyabønner oljer.

Hva du kan forvente fra naturlige Artrose rettsmidler

Med mengde ulike naturpreparater, velge den rette for din slitasjegikt knesmerter er en skremmende utfordring. Roberta Lee, MD, nestleder for avdelingen for integrerende medisin ved Beth Israel Medical Center i New York City, har veiledet mange pasienter gjennom forvirrende verden av naturpreparater. Hun gir følgende råd for alle som vurderer et naturlig middel:

  • Vær tålmodig. Motsetning til reseptbelagte medisiner, naturpreparater jobbe sakte og fordelene er kumulative. Dr. Lee sier at det kan ta to uker til en måned for virkningene av et supplement til å bli merkbar.
  • Tenk palliativ omsorg. Naturlig rettsmidler kan bidra til å forsinke sykdomsutviklingen, men de er i utgangspunktet palliativ, betyr at de lette symptomer, ikke restorative.
  • Tenk kombinerte behandlingsformer. Naturlig rettsmidler ofte er kombinert med andre naturlige terapier og livsstil modifikasjoner i en "flerlags" tilnærming. Disse kan omfatte akupunktur, stress reduksjon teknikker, og generell helse praksis som å få nok søvn og spise et sunt kosthold.
  • Se opp for interaksjoner. Naturlig rettsmidler kan brukes med reseptbelagte medisiner, men vær forsiktig med interaksjoner. Snakk med din lege før du starter en naturlig rette, som det er mange interaksjoner som kan oppstå. Som Lee sier: "Alt samhandler med alt."
  • Gå supplement ruten. Berikende din diett med mat eller urt kan ikke være nok. Ta naturpreparater i supplement form, gjennom kapsler, gel faner, eller pulver.
  • Feste med det. Stikker med din naturlige middel diett er kritisk. "Compliance er forferdelig hvis noen forventer supplement til å opptre som et medikament, og da er det ikke," sier Lee. "Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er å forvalte livsstil i tillegg til å bruke kosttilskudd."

Naturlig rettsmidler for slitasjegikt i kneet smertelindring: studiene

Mange små kliniske studier har hevdet effektivitet for ett middel eller en annen, men mange av studiene manglet vitenskapelig stringens. Allment aksepterte bevis for effektiviteten av naturlig Artrose rettsmidler fortsatt overraskende snaut.

Gangart studien. I 2006 publiserte National Institutes of Health blandede resultater fra Glukosamin / Chondroitin Arthritis Intervention Trail (forpotene). Forskerne fant at kombinasjonen supplement ikke gi betydelig lettelse for slitasjegikt knesmerter i de fleste fag sammenlignet med placebo. Men gjorde en undergruppe av pasienter med moderat til alvorlig smerte få betydelig lettelse. I 2008, i en underordnet Bevegelser studien, ble kosttilskudd funnet å være noe bedre enn placebo i bremse tap av brusk i slitasjegikt i kneet.

En sveitsisk gjennomgang av naturlig rette studier. I en fersk undersøkelse, sveitsiske forskere vist 2026 kliniske studier av naturlige Artrose rettsmidler og ferdig analysert 53 studier av 18 kosttilskudd som oppfylte deres inklusjonskriterier (analysen ekskluderte studier på glukosamin / chondroitin, som hadde vært mye gjennomgått andre steder). Forskerne identifiserte fire kliniske studier som produserte gode bevis for effekten av avocado soyabønner unsaponifiables for bedre funksjon og symptomlindring etter flere måneders bruk - men ingen bevis for langsiktig lettelse eller strukturell forbedring i leddene.

Lee sier vitenskapelige studier av naturlige Artrose rettsmidler kan bare ikke være lang nok til å vise resultater, og at subtile effekter ikke komme ut av store data. "Slike subtile påvirkninger trenger tid til å bli demonstrert, og jo lenger en studie går, desto vanskeligere er det å få finansiering for det," sier hun.