Evb

Når operasjonen er nødvendig for nakkesmerter

Når hvile, ta medisin, og fysisk rehabilitering ikke arbeide for å forbedre din nakkesmerter, kan du være en kandidat til hals kirurgi.

Hals kirurgi vanligvis regnes som en behandling for nakkesmerter bare når alle andre tilnærminger har mislyktes. De fleste leger vil heller en pasient først prøve å behandle sine nakkesmerter bruker medisin, hvile, og fysioterapi. For én ting, med alle sine risikoer og bivirkninger, er det ingen garanti hals kirurgi vil hjelpe. Men når vellykket, kan det gi smertelindring du leter etter.

Neck Surgery: Når skal vurdere det Det er tider når kirurgi er det beste alternativet for behandling av den medisinske tilstanden ansvarlig for nakkesmerter. Neck Surgery utføres generelt for en av disse grunner:

 • For å lindre smerter forårsaket av en nerve rot som er å bli klemt av bein spurs eller materiale fra en sprukket eller herniated disk, en tilstand som kalles cervical radikulopati. Mer enn ni av ti pasienter som har en herniated disk fjernet nyte fullstendig eller betydelig lindring av smertene.
 • For å fjerne trykket på ryggmargen forårsaket av bein spurs, en tilstand som kalles spinal stenose. Dette innebærer mer kompleks operasjon, og suksessraten i området fra 50 til 90 prosent, avhengig av faktorene som er involvert.
 • For å holde ryggsøylen fra sliping sammen som et resultat av degenerativ sykdom disk, noe som skaper hals smerte fra klemt nerver.

Neck Surgery: Prosedyrene Kirurgiske prosedyrer for å behandle nakkesmerter inkluderer:

 • Fremre cervical discectomy. Dette er den vanligste kirurgi for å avlaste nakke smerter forårsaket av en nerve-klemming herniated disk. Kirurgen eksponerer ryggraden gjennom et snitt i fronten av halsen rett ved siden av luftrøret din. Gjennom det snittet, fjerner legen herniated disk og eventuelle bein sporer som kan forårsake smerte. Etterpå er det plass igjen mellom ryggvirvlene etterfylt med et stykke av bein (enten din egen, tatt fra hoftebenet, eller et bein pode fra en donor) eller annet materiale, sikring av tilstøtende ryggvirvler sammen.
 • Laminectomy. Denne prosedyren brukes til å avlaste presset på nerverøtter eller ryggmargen. Den lameller er benete platene på baksiden av ryggvirvlene som dekke og beskytte ryggmargen. Fjerne lamellene kan redusere presset på ryggmargen og nervene. Leger kan også fjerne deler av herniated disk og bein spurs gjennom den nye åpningen i ryggvirvlene.
 • Laminoplasty. Denne brukes til å hjelpe folk med spinal stenose ved å skape mer plass for ryggmargen i spinalkanalen. Etter utsette ryggraden gjennom et snitt på baksiden av halsen, rekonstruerer legen da ryggvirvel lameller for å forstørre spinalkanalen.
 • Cervical spinal fusjon. Denne kirurgiske prosedyren blir sammen to ryggvirvler som sliping mot hverandre fordi disken mellom dem har herniated eller blitt slitt bort. Et bein pode eller metall implantat brukes til å delta i ryggvirvlene, noe som etter hvert vokse sammen.

Disse operasjoner innebære et sykehus opphold på opp til en uke, og du vil ofte ha for å bære en hals bånd eller annet verneutstyr for å støtte nakken holdes i ro under healing. Fullstendig gjenoppretting tar ca fem uker. Du må utvise forsiktighet og unngå tunge løft eller treningen i flere måneder etterpå.

Hals kirurgi: risiko og komplikasjoner
Fordi hals kirurgi er utført rundt halsen og nær ryggmargen, er det en liten, men reell risiko for svært alvorlige komplikasjoner. Disse kan omfatte:

 • Skade på en av de store arterier og vener som går gjennom halsen inn i hjernen
 • Skade på nerver eller ryggmargen
 • Infeksjon av et bein pode eller området rundt ryggraden
 • Forskyvning av benimplantat før fusjon kan forekomme
 • Svikt i to ryggvirvler å smelte sammen

Noen av disse komplikasjoner kan behandles med antibiotika, men andre kan kreve en ny operasjon.

Hals kirurgi er sjelden, men hvis det er anbefalt for den underliggende årsaken til nakkesmerter, arm selv med så mye informasjon som mulig for å få det beste resultatet.