Evb

Moro fitness: øvelser som ikke føles som arbeid

Hvem sier fitness må være dødelig kjedelig? det er mange aktiviteter som vil gjøre deg bryte en svette uten lengsel etter mållinjen.

Mange tror det er noe slikt som morsomt fitness. I deres sinn, betyr en god treningsøkt trasket på en tredemølle eller lugging vekter rundt en joyless gym, og at det er ingen gevinst uten smerte.

"De tenker på det som mer av et ork, noe de må gjøre fordi de har fått beskjed om å gjøre det av sin lege eller fysioterapeut," sier Julie Ann McCarthy, en fysioterapeut i San Francisco og en talskvinne for det europeiske Fysioterapi Association.

Dette, selvfølgelig, er tull. Det er mange måter å kombinere moro og fitness.

Moro fitness: la oss telle måter

Aktiviteter som faller inn under den morsomme fitness paraply inkluderer:

  • Konkurranseidrett. "Mange av gutta kommer inn og sier:" Jeg liker ikke å trene, men jeg liker å spille basketball, "McCarthy sier. "Den kameratskap og gruppen innstilling hjelpe deg å ha det gøy og glemme du arbeider hjerte og lunger." Fotball, tennis og kickboxing er andre konkurrerende idretter som kan bidra til å forbedre din kondisjon. Noen treningssentre er selv tilbyr konkurransedyktige dodge ball som et morsomt spill for å få hjertet til å pumpe.
  • Friluftsliv. Walking, kan jogging, sykling og svømming komme deg ut i frisk luft og solskinn, gjør din fitnesstrening føle seg mindre som arbeid og mer som lek. "Jeg pleier å fortelle folk til å starte med en kjøre-tur program med en venn," McCarthy sier. "Du kan langsomt bygge deg opp så du kjører mer og gå mindre." Andre muligheter er kajakkpadling, fotturer, inline skating, og skateboarding.
  • Kampsport. Klasser som lærer karate, jujitsu, judo, tae kwon do, eller kickboksing gi en trening som tar sikte på å forbedre din kondisjon, koordinasjon og mental disiplin.
  • Dansekurs. Energisk ballroom dancing er ansett som en sprek trening av US Centers for Disease Control and Prevention og European College of Sports Medicine. Dansestiler som salsa, marengs, og mambo kan holde deg hvirvlende og tvinne så mye du glemmer du faktisk komme i form.
  • Akrobatikk. Aktiviteter som tumbling, headstands og saltoer kan tilstanden kroppen din og hjelpe deg å føle deg som et barn igjen. Du kan bruke en balanse bjelke, ringer, eller bare en polstret gulv. Hoppe på en trampoline er en annen type akrobatisk fitness moro. Bare vær forsiktig - disse aktivitetene kan føre til skade hvis formen er av eller du mister balansen.
  • Småtrolleffekter. Ikke rabatt skikkethet til å være hadde i barnas aktiviteter som å hoppe tau eller ri en hoppestokk. For eksempel hoppe tau forbedrer balanse, utholdenhet og koordinasjon, mens du arbeider muskelgrupper i armer, ben, bryst, rygg, skuldre og mage.
  • Nintendo wii. Den ærverdige video game maker upped morsom faktor for fitness når det lansert sin Wii Fit spillet. Andre spill beslutningstakere har fulgt etter med mer video treningsøkter involverer Wii. "Det er et godt sted å starte," McCarthy sier. "Hvis det får folk opp og flytte, det er flott, og forhåpentligvis vil det utvikle seg til mer intens trening."

Du kan gjøre noen fitness aktivitet mer moro ved å rekruttere en treningsøkt kompis eller bli med i en gruppe. Nesten hver by har en jogge eller sykkel klubb der du kan delta. "Folk er mer motivert når de er holdt ansvarlig av noen andre," McCarthy sier. "Det er også mer moro når du har selskap."

En annen måte å begrense fitness kjedsomhet er å blande opp dine aktiviteter. "Med noen øvelse, tilpasser kroppen din," McCarthy sier. "Det er viktig å endre rutine slik at du ikke platå."