Evb

Medisiner som kan forårsake hodepine

En rekke medisiner kan forverre en migrene. Lær hvordan du kan spore dine meds å unngå utløsende symptomer.

Det finnes en rekke medisiner - noen som du kan ta med en annen tilstand - som enten kan føre til, eller forverre en migrene.

Du må jobbe med din lege og apotek for å finne ut om noen av stoffene som utløser typer hodepine. Du kan starte med å bruke et medikament tracker, hodepine dagbok, eller kalenderen til å holde styr på alle dine medisiner. Personer med synsproblemer eller de som har problemer med å lese kan du bruke en enkel fargekodet diagram som viser alle medisiner, hver merket med en unik farge. Bruk klistrelapper fargede etiketter eller farget markører for å matche dine medisiner flasker med at diagrammet. Så sjekk ut de fargede blokker når du tar medisinen. Sporing inntaket av medisiner vil hjelpe legen til å finne ut hva som forårsaker hodepine.

En undersøkelse ved National Headache Foundation fant at 89 prosent av personer med migrene har også andre helsemessige forhold, som betyr at de kan være å ta medikamenter for å behandle disse forholdene også. De meste vanlige forekommende betingelser er depresjon, angst lidelser, kronisk tretthetssyndrom, astma, og fibromyalgi.

Først må en medisin liste

"Du burde fortelle alle dine leger og [ditt] apoteket hvilke medisiner du er på, siden de fleste mennesker søker hjelp fra sin fastlege i stedet for en nevrolog eller hodepine ekspert", sier Seymour Diamond, MD, arbeidende styreformann i National Headache Foundation, direktør og grunnlegger av Diamond Headache Clinic, og direktør for Inpatient Hodepine Unit ved Saint Joseph Hospital, alt i Chicago. "Noen ganger andre leger som ikke omhandler hodepine [har] ingen oppfatning av hvilken effekt ulike medikamenter eller kombinasjoner kan ha for en migrene lidende. Men vanligvis vil enhver hodepine ekspert som omhandler vanskelige tilfeller kunne hjelpe deg med å identifisere hvilke narkotika forårsaker hodepine. "

Dr. Diamond sier at migrenepasienter bør vite at visse spesifikke medikamenter er typiske triggere for en stor hodepine, for eksempel:

  • Astma medisiner
  • Enhver form for stimulerende, for eksempel slankepiller
  • P-piller eller annen type hormonbehandling
  • Legemidler som inneholder nitrater, slik som blodtrykk medisiner. Nitrater økning vasodilatasjon (hevelse av blodkar), noe som kan resultere i en migrene

"Visse kardiale legemidler, spesielt noen relaterte til nitrater, nitroglyserin, eller enda en nitro patch for angina alle kan utløse migrene," Diamond sier. "Du bør holde en dagbok for å spore narkotika du tar [og] symptomer som resultat, og deretter ta kontakt med legen din, fordi det kan være noen andre medisiner som han kan bruke som en erstatning."

Med hjelp fra legen din, kan du være i stand til å finne alternative medisiner for å behandle andre medisinske tilstander også.

Opioider og barbituates: En advarsel

En fersk studie publisert i tidsskriftet Headache fant at migrenepasienter som overforbruk opioider og barbiturater, inkludert butalbital, kodein og oksykodon, å behandle sine migrene er faktisk i fare for å utvikle kronisk migrene. Dette er definert som å ha migrene på 15 eller flere dager per måned.

Forskerne undersøkte mer enn 8000 mennesker med episodisk migrene (migrene mindre enn 15 dager per måned). Blant denne gruppen, var de som tok disse typer narkotika for så få som åtte dager av en måned to ganger så stor sjanse for å utvikle en kronisk migrene ett år senere, i forhold til andre som ikke tar narkotika. Forskerne anbefaler at migrenepasienter sette grenser for hvor ofte de tar opioider og barbiturater å behandle smerte.

Du kan bryte den onde sirkelen ved å stoppe bruken av opioider og barbiturater. Din hodepine kan virke verre for tre til fem dager, og du kan også ha kvalme og oppkast. Men etter denne perioden, vil symptomene begynner å bedre seg.

På den annen side, kan andre medikamenter for migrene, slik som triptaner og ikke-steroide antiinflammatoriske medikamenter (for eksempel ibuprofen), ikke øker risikoen for å utvikle en kronisk migrene.

Migrene forebygging krever spesiell oppmerksomhet til dine medisiner - enten de er medisiner for andre forhold, eller smertestillende medikamenter som oksykodon som kan gjøre migrene verre.