Evb

Måleinstrumenter for anestesi

Personer som mottar anestesi må være nøye overvåket, fordi de legemidler som er anestesi påvirker sentralnervesystemet, det kardiovaskulære system og luftveiene (luftveier og lunger). Anestesi undertrykker mange av kroppens normale automatiske funksjoner. Så det kan påvirke din pust, hjerterytme, blodtrykk og andre kroppsfunksjoner.

Instrumenter som vanligvis brukes til overvåking av anestesi inkluderer:

  • En oppblåsbar blodtrykket cuff. Dette er vanligvis festet rundt overarmen.
  • Et pulsoksymeter, et lite instrument som er festet til fingeren, tå, eller øreflipp for å måle nivået av oksygen i blodet.
  • Et elektrokardiogram (EKG, EKG) for å overvåke ditt hjerte aktivitet. Små ledninger (ledningene) er plassert på huden på brystet og holdes på plass av små adhesive plastre.
  • En temperatur probe. En skjerm er koblet til huden av en bly holdes på plass av en liten rund klebemiddellapp kan brukes til å måle hudtemperatur. Et termometer som er festet til et lite rør inn gjennom munnen til spiserøret etter du sover kan brukes til å måle indre kroppstemperatur.
  • En oksygen analysator og karbondioksid analysator på anestesi maskin. Disse instrumentene måle mengden av oksygen og karbondioksid gasser inhaleres og pustet i pusten din.

Andre måleinstrumenter kan også benyttes, avhengig av tilstanden din, typen kirurgisk prosedyre du har, og hvilken type bedøvelse som brukes. Disse kan være invasive skjermer som må plasseres inne i kroppen, inkludert:

  • En urin kateter. Dette er et lite, bøyelig rør satt inn i blæren for å samle opp urin.
  • Katetre som er satt inn visse arterier eller årer. Disse kan måle blodtrykk eller måle hjerte-eller lungefunksjon. Disse større katetre også er noen ganger nødvendig for å levere legemidler eller blodoverføringer.
  • En transesophageal echocardiograph. Dette instrumentet er satt inn gjennom munnen og halsen ned i spiserøret for å overvåke hjertet.

Noen av disse skjermene kan bli satt på plass først etter at du har blitt brakt til kirurgi rom eller etter at du har fått narkose.