Evb

Livet etter blærekreft kirurgi

Hva er de fysiske og følelsesmessige utfordringer pasienter etter blærekreft kirurgi? lære mer om de unike problemer mot pasienter og hvordan å takle.

Så ødeleggende som noen kreftdiagnose er, noen pasienter med blærekreft møte flere fysiske og følelsesmessige utfordringer kirurgi som endrer måten kroppen utfører en av sine mest grunnleggende funksjoner.

Blærekreft: effekten av kirurgi

Generelt sett, som er fanget blærekreft veldig tidlig vil føre til færre behandling bivirkninger, sier Cheryl T. Lee, MD, direktør for blærekreft Program ved University of Michigan Comprehensive Cancer Center i Ann Arbor. "Bivirkningene, som for eksempel urin haster eller frekvens eller nattlig enurese [nighttime sengevæting], er vanligvis forbigående."

Andre fysiske bivirkninger kan omfatte:
  • Mangel på appetitt og energi
  • Fatigue
  • Manglende evne til å utøve og nedsatt bevegelighet.

For et senere stadium, pasienter som må ha blære kirurgi og oppfølging behandlinger som kjemoterapi, kan ettervirkninger være mer alvorlig og pågående. "Fysiske og emosjonelle problemer kan overlappe," sier Dr. Lee. «Ofte er det en følelse av hjelpeløshet og depresjon, så vel som frykte at kreften kommer tilbake."

Det er ikke uvanlig for følelser å kjøre gamut fra bekymring over å administrere en urinavledning til usikkerhet om kroppsbilde, angst og depresjon. Du kan stoppe ønsker sosial kontakt og trekke seg ut. Flere konsekvensene av blærekreft kirurgi som vil påvirke ditt syn inkluderer:

  • Tap av selvstendighet. Mange pasienter er ikke lenger i stand til å ta vare på seg selv etter blærekreft behandling. "Det kan være en stor faktor for folk som var i deres 60s eller 70s og lever på sine egne, og nå må kanskje stole på familiemedlemmer eller leve med bistand", sier Lee.
  • Tap av arbeidsevne. Dette kan være et stort problem, spesielt hvis du måtte bruke en betydelig del av sparepengene til å betale for behandling.

Blærekreft: fysisk og følelsesmessig gjenoppretting

En av de viktigste trinnene for å ta når du starter reisen mot utvinning fra blærekreft kirurgi er å akseptere at ting har forandret seg og ta beslutningen om å starte på nytt. "Du er i utgangspunktet rekonstruere livet deres," sier Lee. Her er hvordan du kommer i gang beveger seg i en positiv retning:
  • Gjenoppta eller starte en øvelse planen under legens veiledning. Selv om du kanskje tror du føler deg for sliten til å trene, gir trening faktisk deg mer energi.
  • Pass på at du spiser et sunt kosthold, lite fett og full av hele korn og frukt og grønnsaker. "Et hjerte-smart kosthold er en god anti-kreft diett", sier Lee. "General velvære vil være avgjørende for utvinning."
  • Slå til venner, familie og terapeuter for støtte mens du navigerer hindrene for behandling ettervirkninger. En god kilde for å få hjelp, sier Lee, er en støttegruppe, som Blærekreft Advocacy Network (www.bcan.org), en nasjonal støttegruppe dedikert til å forbedre offentlig bevissthet om blærekreft og oppmuntre forskning mot diagnostisering og behandling av sykdom.
  • Hvis du lider av depresjon, angst eller andre psykiske tilstander, kan du være en kandidat for medisiner som antidepressiva, eller for psykoterapi.

Snakk med hele helseteam om enhver og alle problemer du står overfor. Sammen, kan du bygge en plan som er riktig for deg. Det vil ta mange små skritt for å gjenoppbygge livet etter blærekreft kirurgi, men til slutt, vil ting som virket skremmende først bli enklere for deg og skape en følelse av prestasjon.