Evb

Komplementær og alternativ Parkinsons behandlinger

Mens de med Parkinsons sykdom ikke bør forlate medisiner for yoga eller akupunktur, er overveiende sannsynlig at komplementære behandlingsformer kan gjøre sykdommen mer håndterlig.

Folk stiller Parkinsons sykdom symptomer kan ha nytte av komplementær og alternativ medisin. Det er viktig å huske på, men at i motsetning til enkelte forhold som det er mulig å bruke komplementære og alternative behandlinger som en erstatning for tradisjonell terapi, bør pasienter med Parkinsons sykdom fokusere på "komplementære" i stedet for "alternative" delen.

Parkinsons behandling: komplementære behandlingsformer

"Det er ganske mye ikke å komme rundt at pasienter med Parkinsons sykdom vil trenge tradisjonell medisinering slutt", forklarer Melanie Brandabur, MD, klinisk direktør for Parkinsons Institute og Clinical Center i Sunnyvale, California "Mange starter med ideen om at de ønsker å unngå legemidler, men det er ikke mulig på lang sikt. "

Grunnen til at det ikke er mulig å eliminere tradisjonelle Parkinsons behandling er fordi en diagnose av Parkinsons sykdom betyr at et viktig kjemisk, dopamin, mangler i hjernen. Den eneste langsiktige løsningen for å administrere Parkinsons sykdom symptomer er å erstatte de tapte dopamin nivåer gjennom administrering av legemidlet levodopa (Dopar, Larodopa), også kjent som L-dopa.

For folk som er ute for å komplettere sine levodopa regimer, er det en rekke komplementære behandlingsformer som kan hjelpe med forvaltningen av Parkinsons sykdom symptomer.

Parkinsons behandling: akupunktur og massasje terapi

Akupunktur er en tradisjonell kinesisk medisinsk behandling som benyttes for å fremme god helse ved å stimulere visse punkter på kroppen. Selv om det ennå ikke har vært noen store gjennombrudd angående akupunktur og Parkinsons, har akupunktur vist seg å bidra til å oppveie noen Parkinsons sykdom symptomer. Dr. Brandabur bemerker at hun har snakket med pasienter som sier akupunktur hjelper med ufrivillige bevegelser felles for Parkinsons og lindrer skjelvinger og muskelstivhet.

En annen form for karosseri som har brakt lindring til pasienter i Brandabur klinikk er massasjeterapi. Hun sier at det kan være svært nyttig i å lindre Parkinsons sykdom symptomer som muskelstivhet og sårhet.

Kosttilskudd og kosttilskudd som del av Parkinsons behandling

Nåværende studier undersøker de potensielle fordelene ved koenzym Q10 og kreatin ved Parkinsons sykdom. Koenzym Q10 og kreatin er stoffer som er viktige for energi, metabolisme, og muskelfunksjon. De kalles kosttilskudd - mat eller supplement produkter består av ernæringsmessige ekstrakter.

Selv om ikke alle med Parkinsons vil se en bedring i symptomer, "når folk ønsker å ta disse kosttilskudd, forteller jeg dem at det er minst sikkerhetsdata og noen vitenskap som tyder på at de kan fungere," sier Brandabur. Likevel studier er i de tidlige stadier, og det er ennå ikke kjent om disse kosttilskudd kan faktisk endre sykdommen.

Vitamin B-12 er en annen supplement som har blitt sett på mer omfattende. Mange eldre mennesker har B-12 mangel fordi magen ikke gjør nok syre til å absorbere det, forklarer Brandabur. Siden vitamin B-12 er vist å spille en viktig rolle i hjernen og ryggmargen helsen, kan mange pasienter ha nytte av å ta et B-12 supplement i tillegg til deres Parkinson medikamenter.

Kostholdet som en del av Parkinsons behandling

En annen metode for å øke vitamin B-12 nivåer er gjennom kosten. Siden animalsk protein er den viktigste kilden til B-12, vegetarianere må være spesielt nøye med å innlemme matvarer som er rike på B-12, som befestet frokostblandinger, i sine dietter. Frukt og grønnsaker, fulle av antioksidanter, og fisk (som sild, laks og makrell) rik på omega-3 fettsyrer, er også viktig for Parkinsons sykdom pasienten. "Vi vet ikke helt forstå mekanismen av sykdom i Parkinsons, men det synes rimelig å anta at ting som er nyttig til hjernen, som antioksidanter og omega-3 fettsyrer, vil være fordelaktig," bemerker Brandabur.

Parkinsons behandling: yoga, tai chi og meditasjon

Mye oppmerksomhet har blitt betalt til effekten av fysisk aktivitet på Parkinsons sykdom symptomer. Brandabur føler at øvelsen, inkludert yoga og tai chi, er svært gunstig. "I min praksis, er trening hjørnesteinen i terapi," bemerker Brandabur. "Pasienter som trener gjøre mye bedre enn de som ikke gjør det."

Parkinsons sykdom symptomer, som de av andre kroniske sykdommer, blir forverret av stress. En stressavlastning, meditasjon - involverer dyp, fokusert pust - kan være svært nyttig.

Tradisjonell medisinering er fortsatt gullstandarden i Parkinsons behandling, men komplementære behandlingsformer blir anerkjent for sin rolle i å forbedre den generelle livskvaliteten for folk som arbeider med Parkinsons sykdom symptomer. Bare være sikker på at du diskuterer disse terapi med Parkinsons omsorg teamet før du prøver dem.