Evb

Koblingen mellom voksne ADHD og fedme

Voksne med ADHD har en vanskeligere tid å miste vekt og har større risiko for å bli overvektige eller fete. Heldigvis, kan ADHD medisiner bidra til å forbedre impulskontroll og hindre den fra avsporing vekt-tap innsats.

En fersk studie publisert i tidsskriftet Obesity fant at det å ha ADHD øker dine sjanser for å bli overvektige eller fete. Om lag 34 prosent av voksne med ADHD er overvektig og om lag 30 prosent er overvektige.

Det kan være en sammenheng mellom ADHD og ha vektkontroll problemer. Selv om 31 prosent av alle europeere er overvektige, synes denne epidemien til å bli enda verre for de med voksne ADHD.

Har ikke bare gjøre voksne med ADHD problemer med å kontrollere sine spise, de har også problemer med å holde seg til en diett. En studie antyder at voksne ADHD kan være opp til 15 ganger mer vanlig hos personer som søker hjelp for vekttap.

"Den viktigste funksjonen som kobler fedme og andre spiseforstyrrelser med voksne ADHD er impulskontroll," sier Eric Hollander, MD, professor i psykiatri og atferdsmessige medisin og direktør for Compulsive, Impulsiv, og Autism Spectrum Disorders Program ved Albert Einstein College of Medicine og Montefiore Medical Center i Bronx, NY


Hvordan trening kan hjelpe med ADHD symptomer

Forstå voksen-ADHD-and-fedme-tilkobling

En gang trodde man at ADHD var en sykdom i barndommen, men legene vet nå at mange symptomer strekker seg inn i voksenlivet. ADHD rammer over 9 millioner voksne i Europa. Voksne med ADHD ofte selvmedisinering med tvangsmessig atferd som kan inkludere overspising og andre spiseforstyrrelser.

Kombinasjonen av voksen ADHD og fedme kan være spesielt utfordrende fordi symptomene ofte gjøre bor på en diett - og dermed få til en sunn vekt - en oppoverbakke kamp. Voksen ADHD kan også gjøre det vanskelig for folk å kontrollere sine følelser, og spising er en vanlig måte å selv berolige.

De voksne ADHD symptomer som kan føre til tvangsmessig spising inkluderer:

  • Impulsivitet
  • Distractibility
  • Sommel
  • Disorganization
  • Emosjonalitet
  • Frustrasjon intoleranse

Hjernen kjemiske dopamin kan forklare sammenhengen mellom fedme og voksne ADHD symptomer. Mangel på dopamin kan være ansvarlig for ADHD, og ​​hjernen kjemiske er også viktig for å regulere appetitten. Studier viser at kalori tett matvarer kan stimulere dopamin baner i hjernen.

"Mennesker med ADHD ikke kan få nok hjerne stimulering på grunn av mangel på dopamin og kan slå til tvangsmessig spiseatferd som en form for dopamin stimulering. Denne type tvangsmessig spising atferd er lik andre tvangsmessig, vanedannende atferd som drikking, medisinere, eller gambling, "forklarer Dr. Hollander.


Administrerende ditt sexliv med ADHD

ADHD medisiner og annen behandling kan bidra til fedme

Studier tyder på at behandling av mennesker som har voksen ADHD symptomer kan hjelpe dem til å begynne å gå ned i vekt. I en studie var alvorlig overvektige voksne med ADHD i stand til å miste 12 prosent av sin opprinnelige kroppsvekt etter ca ett år for å bli behandlet med ADHD medisiner.

"ADHD sentralstimulerende medisiner kan fungere ved å redusere impulsive atferd, samt ved å redusere appetitten. Atferdsterapi som underviser voksne med ADHD å erstatte dårlige vaner med gode vaner kan også være effektivt", sier Hollander.

Hvis du tror du kan ha ADHD, eller hvis du har blitt diagnostisert med ADHD i det siste og har problemer med å administrere din vekt, snakk med legen din. ADHD medisiner og atferdsmessige terapier kan hjelpe deg å kontrollere symptomer, som i sin tur kan hjelpe deg å nå en sunn vekt.