Evb

Klikk deg inn kroppens depresjon jagerfly

Finn ut hvordan du kan styrke kroppens frontlinjen mot depresjon ved å øke endorfin og serotonin nivåer.

Enten du har et tilfelle av blues eller du har blitt diagnostisert med depresjon, kan kroppen din holder nøklene til bekjempe depresjon. Og når du vet hvordan å tappe inn i dem, kan du være i stand til å øke din lykke.

Nevrotransmittere inkludert endorfiner, serotonin og dopamin er hjernens budbringere som regulerer humør, konsentrasjon, motivasjon og andre følelser. Antidepressive medisiner virker ved å øke strømmen av disse nevrotransmittere til områder av hjernen som forårsaker depresjon.

Ved å forstå hvordan disse kjemikaliene fungerer, kan du bruke kroppen din til å bekjempe depresjon. Ingen piller nødvendig.

Endorfiner

Vet at euophoric følelse etter en intens treningsøkt? Eller tilfredsheten du føler deg etter sex? Du kan takke endorfiner for de glade følelser. Disse nevrotransmittere frigjøres når du er under fysisk eller følelsesmessig stress.

Hvordan du kan øke endorfiner:

  • Trening. For å få den runner "high", har du ikke nødvendigvis trenger å kjøre. Forskning viser at en vanlig aerobic program kan være like nyttig i behandling av depresjon som noen medisiner.
  • Latter. En fersk studie gjort ved Oxford University funnet ut at å ha en god gammeldags latter med venner frigjør endorfiner, som deretter bedre humør og sosiale bånd.
  • Unn deg sjokolade Du vet det, og vitenskapen har støttet den opp:. Sjokolade gjør du føler deg bra. Forskere har funnet ut at en bit av kakao behandler kan utløse frigjøring av endorfiner og forbedre humøret.

Serotonin

Signalstoffet serotonin arbeider for å regulere søvn, redusere smerte og forbedre humøret. Når du er lite serotonin, kan du være på et høyere risiko for depresjon og selvmord.

Hvordan du kan øke serotonin:

  • Tenk lykkelig. Forskning viser at å bytte negative tanker ut for lykkeligere de kan øke serotoninnivået.
  • Hode utendørs. Natural sollys kan hjelpe kroppen din produsere mer serotonin, så ta treningen utendørs i løpet av dagen. Eller, i det minste, ta en daglig spasertur enten i morgen eller tidlig ettermiddag.
  • Spis smart. Kroppen omdanner aminosyren tryptofan til serotonin. Så last opp på tryptofan-rik mat som brun ris, cottage cheese, kalkun, sesamfrø og peanøtter.

Dopamin

Dette nevrotransmitter forbundet med motivasjon og belønning og nytelse senter i hjernen din er nyttig i bekjempelsen av depresjon symptomer som angst, tap av interesse, og tilbaketrekning.

Hvordan du kan øke dopamin:

  • Spill din favorittmusikk. Noen gang lurt på hvorfor en favoritt sang kan gi deg et rush av behagelige følelser? Forskere ved McGill University rapport som lytter til musikk du liker kan føre til en frigjøring av dopamin.
  • Spise din favoritt mat. Kan ikke leve uten pizza? Dine gå-til matvarer kan også øke nivået av dopamin. (Bare husk å nyte i moderering.)
  • Gå for en sunn livsstil. Alkohol, kan dårlige søvnvaner, koffein, for mye sukker, og stress alle deplete kroppens dopamin forsyninger. Bidra til å beskytte signalstoffet ved å spise frukt og grønnsaker rike på antioksidanter.

Signalstoffene acetylkolin og GABA (GABA) kan også spille en rolle i depresjon. GABA er en aminosyre som kan lette følelsen av angst, og acetylkolin kunne forbedre både din hukommelse og konsentrasjon. GABA finnes i fisk, spesielt makrell og hvetekli. Du kan få acetylkolin fra å spise eggeplommer, hele hvete og soya.

Styrking av endorfiner og andre signalstoffer kan hjelpe deg å forebygge depresjon og forbedre humøret, men ikke ignorere symptomer på depresjon som tristhet, angst og mangel på energi som holder deg fra å fungere normalt. Ved symptomer på depresjon varer mer enn noen uker, snakk med legen din.