Evb

Kjendiser setter testikkelkreft i søkelyset

Du synes kanskje ikke at syklisten Lance Armstrong og komiker Tom grønt har mye til felles, men de har begge kjempet, og overvinne, testikkelkreft.

Kreft rammer alle, fra den gjennomsnittlige Joe til Hollywoods elite. Og fordi testikkelkreft er den vanligste kreftformen rammer europeiske menn i alderen 15-34, noen av disse pasientene inkluderer kjente idrettsutøvere, skuespillere og andre menn som lever i offentlighetens søkelys.

Testikkelkreft bevissthet: Lance Armstrong

Kanskje en av de mest kjente overlevende og talsmenn om testikkelkreft er Lance Armstrong. Før hans bout med testikkelkreft, var Armstrong berømt for sine sykling ferdigheter og atletiske, inkludert hans Tour de France og andre racing seire. I 1996 ble Armstrong diagnostisert med avansert testikkelkreft som hadde spredt seg til hjernen hans, lungene og magen. Etter å ha gjennomgått aggressiv behandling, gikk Armstrong på å skape den Lance Armstrong Foundation og til slutt overvant testikkelkreft.

The Lance Armstrong Foundation fokus er å "leve sterk," hjelpe mennesker rammet av kreft og investere i overlevelseskurve forskning. Organisasjonen har reist mer enn 190€ millioner for å investere i programmer som støtter kreft overlevende. Gjennom lukrativ fundraising og publisitet innsats - som å selge mer enn 55 millioner gule Livestrong armbånd - Armstrong har brakt kreft bevissthet i forkant av hverdagen for politikere, givere, forskere og alle som er berørt av kreft.

Testikkelkreft bevissthet: scott hamilton

Scott Hamilton, en olympisk gullvinner, er en kjent figur skater. I en alder av 38, i 1997, ble han diagnostisert med testikkelkreft og kjempet mot sykdommen i søkelyset. Etter å ha gjennomgått 12 uker med cellegift og en vellykket operasjon, overvant han sin kreft.

Hamilton hjalp fant Scott Hamilton bryr Inititative (Cancer Alliance for forskning, utdanning og survivorship) med Cleveland Clinic Taussig Cancer Center, der han ble behandlet for sin testikkelkreft. BRYR SEG arbeider for å fremme kreftforskning og fremme god behandling for kreftpasienter, overlevende og omsorgspersoner. Et aspekt av programmet passer nydiagnostiserte kreftpasienter med kreft overlevende - som tilbyr håp og en følelse av empowerment. Siden begynnelsen, bryr Scott Hamilton Initiative har reist mer enn 10€ millioner for kreftforskning og utdanning.

Testikkelkreft bevissthet: andre kjendiser

Ikke alle kjendiser velger å håndtere sine kreft i offentlighetens søkelys, men det er noen som har vært åpne om sin testikkelkreft diagnose og behandling, bevisstgjøring om sykdommen.

  • Tom grønt. På 1990-tallet var dette kanadisk-fødte komiker kjent til MTV publikum for sine vanvittige skøyerstreker og merkelig form for humor. Imidlertid fikk han enda mer oppmerksomhet i media etter at han gjorde sin testikkelkreft diagnose offentlig kjent i 2000 og skapte en 60-minutters dokumentar, "Tom Grønn Cancer Special," om sin egen kreft kamp. Han sang en original sang som minner menn til å utføre vanlige selv-eksamener på testiklene.
  • Steve scott. Denne verdensklasse løper ble diagnostisert med testikkelkreft i en alder av 38, da han oppdaget en herdet klump i testikkelen hans. Fortalte han hadde en svært alvorlig form for kreft, gjennomgikk Scott flere operasjoner. Scott selvbiografi, The Miler, snakker om hans kreft skremme og viktigheten av å leve et sunt liv og utføre vanlige self-eksamener.
  • Josh Bidwell. Etter merke en klump i testiklene hans, ble NFL punter diagnostisert med testikkelkreft i en alder av 23 i 1999. Fordi hans kreft var så aggressiv, hadde Bidwell fire måneder med cellegift. Et par år senere, mens punting for Tampa Bay Buccaneers, startet Bidwell sin egen stiftelse for å donere penger til ulike årsaker, blant annet Fellesskapet Cancer Center i hans hjem delstaten Oregon.

Testikkelkreft er en av de mest treatable former for kreft, med høy overlevelse hvis fanget tidlig. Kjendiser som disse kan øke bevisstheten om tilstanden og hvordan du kan oppdage faresignaler.