Evb

Kan medisinsk marihuana lette bivirkninger av cellegift?

Brystkreft pasienter som gjennomgår kjemoterapi bekymre deg om bivirkninger, som kvalme og tap av appetitt. Medisinsk marihuana kan hjelpe kvinner som lever i stater hvor dette er et lovlig alternativ.

Som flere stater legalisere medisinsk marihuana, vi lærer at for brystkreft pasienter, kan det bidra til å lette noen av bivirkningene av kreftbehandling, for eksempel cellegift. Medisinsk marihuana er ikke lovlig overalt, selv for medisinske formål med en resept fra lege. Imidlertid har farmasøytiske selskaper utviklet medisiner basert på den aktive kjemisk forbindelse i marihuana, og disse medikamentene er lovlige og FDA-godkjent for bruk.

"Det er vitenskapelig bevis for at det viktigste virkestoffet i marihuana kan lindre kvalme og oppkast forbundet med kreft kjemoterapi," sier J. Hampton Atkinson, MD, co-regissør for Senter for medisinsk Cannabis Forskning ved University of California, San Diego. Det viktigste ingrediensen er et kannabinoid heter tetrahydrocannabinol, eller THC (cannabinoider er de kjemiske forbindelser i cannabis, eller marihuana). De to FDA-godkjente medisiner basert på THC er dronabinol (Marinol) og Nabilone (Cesamet).

Dr. Atkinson legger til at selv om mange mennesker som tar marihuana for sine symptomer rapportere positive resultater, de fleste mennesker med brystkreft får best lindring fra tradisjonelle legemidler. Jo mer vanlig foreskrevet behandling for kjemoterapi bivirkninger er serotonin reseptor (5 HT3) antagonister som ondansetron (Zofran) og den frigjorte P/neurokinin-1 (NK1) reseptor antagonister som aprepitant (Emend), sier Atkinson. Hvis disse metodene ikke klarer å kontrollere bivirkninger, deretter legemidler basert på THC (eller medisinsk marihuana, hvor det er lovlig) er et alternativ.

Imidlertid advarer Atkinson, den dose som er nødvendig for disse medikamentene for å være effektive kan føre til bivirkninger av sine egne - bivirkninger som kan innvirkning på livskvaliteten. Du kan oppleve svimmelhet, angst, humørsvingninger, tretthet, og en rekke andre bekymringer.

Folk som bruker medisinsk marihuana ofte hevder at de ikke har slike bivirkninger, så lenge de holder seg til en minimal dose. Og forskning tyder på at THC er bedre absorbert gjennom røyke en marihuana sigarett enn i en muntlig form. Problemet er at marihuana kvaliteten varierer, og du får kanskje ikke konsekvent symptomlindring.

Stater som har legalisert medisinsk marihuana

Mens de kommersielt tilgjengelige THC medisiner kan være lovlig foreskrevet overalt, er pasienter som bruker medisinsk marihuana beskyttet ved lov i bare 13 stater: Alaska, California, Colorado, Hawaii, Maine, Michigan, Montana, Nevada, New Mexico, Oregon, Rhode Island, Vermont og Washington. Selv i disse statene, når du har en resept, kan en lege ikke juridisk fortelle deg hvor du skal gå for å fylle den. Pasientene har som regel å finne en medisinsk marihuana leverandør via jungeltelegrafen. Også, må du sjekke inn først hos din lokale helsestasjon for å få et kort som validerer deg som en medisinsk marihuana bruker.

Ti andre stater og Washington, DC har lover som støtter medisinsk marihuana bruk, men gir ingen juridisk beskyttelse til pasienter som fyller en resept for det. Uavhengig av statlig lovgivning, forblir marihuana en føderal forbrytelse, selv om personer som har en resept for medisinsk marihuana er nesten aldri tiltalt.

Marihuana som en svulst-fighter?

Utover lindre kjemoterapi bivirkninger, finnes muligheten for at cannabinoider kan bekjempe kreft. Forskning på dette området er pågående, men synes håpefulle, i hvert fall for enkelte typer kreft. Men dette betyr ikke at røyke marihuana aktivt behandler brystkreft. Faktisk er de tidlige forskningsresultater blandet for brystkreft: Noen studier har vist at cannabinoider vellykket langsom tumorvekst og annen forskning tyder på at de oppfordrer tumorvekst. Flere studier er nødvendig for å bestemme effekten av cannabinoider på kreftceller, inkludert brystkreft.