Evb

Journal veien til stress relief

Holde en journal er bevist å være en effektiv, billig form for stress relief. Her ser du hvordan du kommer i gang.

Holde en journal eller dagbok er mer enn bare en måte å dokumentere dine erfaringer og ta opp dine tanker. Nyere forskning viser at journalføring er en effektiv stress relief trening, og folk som skriver i en dagbok eller andre bærbare høste både fysiske og følelsesmessige fordeler, potensielt øke deres levetid.

En fersk studie publisert i psykoterapi forskning funnet at psykoterapi pasienter som fikk beskjed om å la ut sine følelser gjennom ekspressiv skriving opplevde større reduksjon i angst og depressive symptomer og bedre framdrift i psykoterapi sammenlignet med en kontrollgruppe.

Journalføring kan hjelpe deg å redusere mengden bekymre deg gjøre, også. En annen studie, publisert i Behavior Modification, viste at ekspressiv skriving var assosiert med signifikant reduksjon av generalisert angstlidelse symptomer, inkludert bekymring og depresjon.

Holde stress-relief dagbok

Forskere er ikke helt sikker på hvordan å holde en journal hjelper med stress, men det er antatt at journalføring:

  • Kan du sortere ut og klargjøre dine tanker og følelser
  • Lar du reflektere over din livs reise ved å se tilbake på tidligere posteringer
  • Gir deg tid til å reflektere over dine følelser og følelser, slik at du bedre kan forstå dem
  • Gir et utløp for å uttrykke vanskelige følelser som sinne og frustrasjon, uten å skade noen du elsker
  • Kan være en måte å slippe dine negative tanker og følelser, slik at du kan gå videre til et lykkeligere sinnstilstand

Hvordan starte en stress-relief dagbok

Hvis du er interessert i journalføring, er det lett å komme i gang. Alt du trenger er en datamaskin eller en penn og papir. Noen mennesker synes opplevelsen av å sette pennen på papiret terapeutisk, men andre foretrekker Keyboarding sine tanker inn i datamaskinen sin. Det er enda nettsider, som for eksempel Livejournal og Penzu, som tillater folk til journal privat online.

Ta litt tid for deg selv i et rolig, behagelig miljø der du ikke vil bli avbrutt. Avhengig av din personlighet, kan det være lurt å ha et bestemt tidspunkt hver dag eller hver uke avsatt til journalføring. Eller kanskje du bare ønsker å skrive når du føler for det.

Dater bilagsregistrering og bare begynne å skrive. Det er ingen fastsatt regler for journalføring. Du kan skrive om noe som kommer til hjernen, og bilaget kan være like lang eller kort som du vil den skal være. Siden ingen trenger å lese din journal, men du, ikke bry deg om grammatikk eller tegnsetting; bare skrive dine tanker, så de kommer til deg. Det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne med et bilag, men å skrive om dine daglige aktiviteter er ofte en enkel måte å få tankene flyter.

Husk at uttrykke dine følelser i dagboken din kan være en stor utløp for stress, så prøv å skrive om dine tanker, håp, frykt, frustrasjoner og andre følelser du opplever.

Andre metoder for uttrykket

Ikke alle vil nyte journalføring. Hvis dagbok er ikke for deg, kan du prøve andre veier for stress relief:

  • Hvis det er noen du føler deg komfortabel å dele dine tanker med, snakke om dine følelser med en betrodd venn, et familiemedlem eller terapeut.
  • Bli en online støttegruppe, eller starte din egen blogg.
  • For folk som er musikalsk tilbøyelig, kan musikk være en god utløp for å uttrykke følelser - å spille det eller lytte til den.
  • Hvis du liker kunst, kan du tegne, male eller forme stykker som uttrykker hvordan du føler.

Poenget er å redusere stress ved å finne kreative måter å uttrykke dine følelser og tanker - og for mange kan dette oppnås ved å skrive ned dine tanker.