Evb

Hvorfor noen psoriasis behandlinger slutte å jobbe

Det er få ting er mer frustrerende for en person med psoriasis enn når en behandling slutter å fungere. Lær hvorfor dette kan skje - og hva som kan gjøres.

Selv om psoriasis er en kronisk, uhelbredelig tilstand, er det mange ulike behandlingstilbud tilgjengelig for å kontrollere det. Avhengig av alvorlighetsgraden, psoriasis behandlingstilbud omfatter:
  • Aktuelle løsninger, inkludert over-the-counter varianter som salisylsyre og kull tjære (ofte brukt til å behandle hodebunnen psoriasis ), og reseptbelagte topicals som inneholder vitamin A eller D eller steroider
  • Fototerapi, som bruker ultrafiolett lys, og lasere for å behandle hudoverflaten
  • Systemiske medisiner som hemmer kroppens immunforsvar, inkludert legemidler som kalles biologiske, som er laget av mennesker eller dyr proteiner. Noen av disse systemiske legemidler (sammen med over-the-counter anti-inflammatoriske, som for eksempel ibuprofen) er også brukt til å behandle psoriasis artritt, en inflammatorisk leddsykdom som utvikler seg i opptil 30 prosent av psoriasis lider.

Dessverre ikke alle psoriasis behandlingstilbud er effektiv på lang sikt, forklarer Rebecca A. Kasin, MD, assisterende professor ved Johns Hopkins Kosmetisk Center på Greenspring Station i Lutherville, Maryland. Dette gjør behandling av psoriasis både utfordrende for leger og frustrerende for pasientene.

Sykling gjennom psoriasis behandlinger
Noen behandlinger rett og slett mister sin effektivitet over tid for grunner legene har ennå ikke bestemt. I andre tilfeller kan pasienter bygge opp en motstand mot en behandling og blir mindre responsiv til det over en periode på måneder eller år. På det tidspunktet, sier Dr. Kazin, pasientene vil trenge å bytte til noe annet - og de bør ha forventet dette behovet for å oppstå, selv om deres nåværende behandling hadde styrt sitt psoriasis i flere år "Pasienter blir fortalt at de må kanskje bla gjennom alternativer i løpet av sin sykdom ", forklarer Kasin. Faktisk, leger ofte ikke vente på en terapi for å mislykkes før du spør sine pasienter til å endre det. Mange leger rotere psoriasis behandlinger hver 12 til 24 måneder for å forhindre pasienten fra å utvikle en motstand mot en bestemt type behandling. I å velge nye behandlingstilbud, kan en lege foreslå en gammel en - som prøver på nytt et medikament eller terapi som sluttet å fungere for en pasient for lenge siden. Hvorfor? En psoriasis behandling som ikke virker i dag kan bli effektivt igjen i fremtiden. "For mange år ned linjen, kan du være i stand til å sykle tilbake til at behandling," legger Kasin.

Tidslinjer for psoriasis behandlinger
Hver psoriasis behandling har en annen tidslinje for resultater. Noen bringe forbedring i så lite som to til fire uker, mens andre kan ta flere måneder å gi fullstendige resultater. Leger må være åpen og sette realistiske forventninger, sier Kasin, og være åpen for å prøve kombinasjoner for å oppnå de beste resultatene. "Du kan kombinere behandlinger som fungerer raskere med tregere langtidsvirkende behandlinger, og avta i raskere virkende behandling når langsommere fungerende behandling trer i kraft,» forklarer hun.

Vurderer nye psoriasis behandlinger
Det er også viktig for pasienter å holde seg på toppen av dagens psoriasis forskning og behandlinger. "Jeg absolutt oppfordre pasienter til å være utdannet," sier Dr. Kazin. "Det er mange pågående studier for de biologiske terapi." Hvis du er interessert i å delta i en av disse studiene, kan du besøke National Psoriasis Foundation hjemmeside for mer informasjon om pågående forskning.

Mestring med psoriasis behandling endringer
Til tross for din beste innsats, kan det være frustrerende og til og med skremmende for pasienter når vellykket behandling er fulgt av manglende respons. Heldigvis finnes det noen effektive mestringsstrategier psoriasispasienter kan bruke til å håndtere sine forhold.

  • Holde en journal kan være en nyttig måte å undersøke følelser, og spore hvor stemninger og selvfølelse er knyttet til hvor du er i din behandlingsprosessen.
  • Deltakelse i en støttegruppe, enten personlig eller online, kan forvise følelsen av isolasjon og oppfordrer pasienter til å dele sine erfaringer med ulike typer behandlinger.
  • One-on-one rådgivning kan hjelpe pasienter som kan la sin selvbevissthet om sin psoriasis holde dem fra å leve sine liv.
  • Å nå ut til venner og familie kan være svært nyttig, de kan hjelpe sine kjære med psoriasis avtale med oppturer og nedturer i behandlingsprosessen. "Familiemedlemmer og nære venner kan bistå i å holde pasientens moralen oppe og forsterke det faktum at det er mange alternativer," antyder Dr. Kazin.