Evb

Hvorfor går håret grått?

Er grått hår genetisk - eller ikke spiller stress er en faktor? vi komme til roten av noen grå hår myter, og tilbyr enkle tips for å gjøre mest mulig ut av salt-og-pepper låser.

Akkurat som å få rynker, de fleste tror kommer grå som en uunngåelig del av å bli eldre. Men hva med de menneskene som håret blir grått i tjueårene eller trettiårene - er det stress, eller er grå hår i sine gener? Forskerne har jobbet med å finne ut hva som gjør håret gråne, og hvis det er noe du kan gjøre for å hindre det.

Håret begynner å gråne når celler som kalles melanocytter i hårsekkene slutter å produsere det proteinet melanin, som gir farge til håret ditt. Uten melanin, ville håret være hvit, er så grått hår egentlig grå - det er mer av effekten skapt av en kombinasjon av pigmenterte sorte og hvite hår som vises på hodebunnen sammen.

Det finnes to typer av melanin. Mørk melanin, eller eumelanin, gjør håret svart eller brun. Lett melanin, eller phaeomelanin, gjør håret rødt eller blondt. Kombinasjonen av disse typer melanin bestemmer hårets farge og nyanser av naturlige høydepunkter.

Forskere prøver å finne ut hvorfor melanocytter slutte å lage melanin som vi blir eldre, men de fortsatt ikke vet. Det kan være på grunn av gradvis slitasje av melanocyte celler, en "biologisk klokke" i vårt DNA som forteller melanocytter når du skal stoppe, eller en kombinasjon av faktorer.

Kan du forhindre grå hår?

I hvilken alder håret begynner å gråne er sannsynligvis bestemt av genene dine. Hvis dine foreldre fikk grå tidlig, kan du sannsynligvis se frem til samme skjebne. For nå er grå hår en naturlig del av å bli eldre for alle.

I motsetning til det mange tror, ​​vil unngå stresset sannsynligvis ikke holde deg fra å gå grått. Hittil har vitenskapen ikke vært i stand til å koble stresset med grått hår. Ideen om at et plutselig støt eller traumer kan slå håret grått synes også å være mer myte enn fakta. Men det er noen interessante fakta som tyder på grått hår er ikke bare forårsaket av aldring:

  • Tidlig grått hår har vært knyttet til enkelte medisinske tilstander som skjoldbrusk sykdom og multippel sklerose.
  • Visse virus har vist seg å føre til at håret å gråne.
  • Ikke får god nok ernæring eller visse vitaminer kan føre til at håret å gråne.
  • Noen giftstoffer i miljøet har vært knyttet til grått hår.
  • Folk som er behandlet med X-ray terapi noen ganger får sin farge tilbake etter å ha gått grå.

Disse funnene tyder på at hvis vi visste mer om hvordan melanocytter fungerer, kan vi være i stand til å reversere eller hindre håret fra gråning - men vi er ikke der ennå.

3 enkle tips for lakkering grått hår

Europeere bruker milliarder av dollar hvert år å farge grå hår. Eldre hår har en tendens til å være tørketrommel fordi kjertlene som produserer olje for håret ditt produsere mindre - bare en del av å bli eldre. Men annet enn å være litt tørr, grå hår er like sunt som yngre, pigmentert hår og kan trygt farget og stylet. Her er noen tips når du er klar til å farge grått hår:

  • Grå hår bør håndteres forsiktig for å unngå skader fra tørrhet.
  • Grå hår krever mer fargestoff enn pigmentert hår.
  • Selv om røttene begynner å vise, bør du ikke farge grå hår mer enn en gang i måneden. Bare ta opp røttene.

Grått hår er bare en naturlig del av å bli eldre. I mange kulturer, å bli eldre er et tegn på visdom, så bør du vurdere å omfavne din grå hår som et symbol på din visdom og erfaring.