Evb

Hvordan vinne krigen mot kreft? bedre sko, færre vitaminer

Daily Dose Med Jillian Michaels

På 'daglige dose med Jillian Michaels,' Jillian samtaler med anerkjente onkolog david agus om hans kontroversielle tilnærming til krigen mot kreft, hans tanker om multivitaminer, og en skjult morder i ditt eget klesskap.

Flere mennesker frykter å få kreft enn Alzheimers og hjertesykdom kombinert, ifølge forskning fra MetLife Foundation.

For halvparten av alle menn og en tredjedel av alle kvinner i Europa, vil den frykten til virkelighet. Men det trenger ikke å være sånn, sier David Agus, MD, verdenskjente onkolog og forfatter av den bestselgende boken The End of Illness.

Agus, som var på team av leger som behandlet Steve Jobs, sa han tror vi kan vinne krigen mot kreft - men ikke slik vi slåss det nå.

"Vi har gjort nesten ingen innvirkning på å gjøre folk lever lenger med kreft," sier han i et intervju for Daily Dose Med Jillian Michaels, og bemerker at dødsraten er ned bare åtte prosent i løpet av de siste seks tiårene.

En del av problemet, sier han til Jillian, er måten vi tenker om sykdommen. "I stedet for bare å prøve å krympe kreften, som kjøper litt tid, ønsker jeg å endre hele staten av kroppen din. Men jeg vet, som en kreft lege, jeg er ikke så bra. Og jeg vet at jeg mister to eller tre pasienter i uken -., Og jeg ønsker ikke å gjøre det lenger "

Løsningen, forklarer han, er ikke å behandle sykdommen, men å stoppe det skjer i første omgang. "De fleste kreftformer kan forebygges. Vi er nødt til å ta aggressive standpunkter i den forbindelse. "

Her fem ting Dr. Agus anbefaler å bringe oss ett skritt nærmere å ende lidelse:

Bli kjent med din mat. Et sunt kosthold er nøkkelen til å forebygge sykdom, forteller Dr. Agus Jillian. Og det betyr å vite ikke bare hva du spiser, men hvor det kom fra. Still spørsmål når du går til en butikk eller restaurant: Er denne laksen vill? Er dette beef gress-matet? Er disse hønene frittgående? Se etter enkle ingredienser (tror reelle vs bearbeidet mat) og sesongens råvarer. Og ikke får hengt opp på om noe er "organisk" - det er mer viktig at den er fersk. "Folk sier," Organic er bedre. ' Vel, det kan bli bedre, men en økologisk frukt eller grønnsak som har blitt sittende på hyllen for to eller tre dager har null næringsverdi. Det forringer, "Agus forklarer. "Du ønsker å få det er hevet lokalt. Gå til bondens marked eller, hvis du ikke kan gjøre det, får flash-frossen, som generelt er mye bedre enn noe som har sittet på fancy organisk butikken for et par dager. "

Bruk komfortable sko. Enhver kvinne som noensinne har trippet rundt på fire-tommers stiletter for en dag vet at stilen kommer til en kostnad. Men blemmer er bare forskuddsbetaling: Den reelle prisen, Dr. Agus sier, er en kortere levetid og større risiko for alvorlig sykdom. "Betennelse er roten til kreft, hjertesykdom, og nevro-degenerasjon, "forklarer han. "På slutten av dagen, hvis føttene vondt, er at betennelse."

Grøft din multivitamin. "A vitamin er noe kroppen ikke kan syntetisere eller lage på egen hånd. For eksempel har en mus genet hvor det kan gjøre vitamin C, vitamin C så er ikke en vitamin til en mus, "Agus forklarer. Det er et vitamin for oss, men det finnes sunnere måter å få det - for eksempel i mat - enn ved spratt et daglig tilskudd. Forskning sier vitaminer viser ingen signifikant effekt på kreft overlevelse og kan faktisk skade DNA.

"Når du gir en stor dose i en pille, downregulate du reseptoren og skru opp alle signalering," Dr. Agus forteller Jillian. «Legemet, for eksempel, må 10 til 15 enheter vitamin E, men en pille har 400 enheter. Hvem sa mer er bedre? "

Faktisk kan flere bli verre, ifølge en fersk studie fra Journal of European Medical Association som så på effekten av multivitaminer på 39.000 kvinner. "Kvinnene som tok multivitaminer var faktisk sunnere - [de hadde] lavere BMI, de hadde mindre diabetes går i, og de utøves mer," Agus sier. "[Men de hadde også] en 15 prosent høyere dødelighet." Som ikke er å si vitaminer - næringsstoffer, ikke piller - er dårlig for deg. "I mat, [de er] awesome. Spise ekte mat. "

Løse problemet før det starter. Konvensjonell tenkning om kreft forteller oss at du ikke kan angripe sykdommen før du har det, men Agus sier konvensjonell tenkning er galt. "Jeg ønsker leger å behandle mot helse og ikke mot sykdom», skriver han i boken sin. "Vi har glemt at herding kreft starter med å forebygge kreft i første omgang." Et godt eksempel på hvordan du gjør dette, sier han til Jillian, er en studie fra 2004 der brystkreft overlevende fikk enten placebo eller et stoff som bygger bein for osteoporose. "Folk sa:" Hvorfor gjorde du det? Disse menneskene kan ha år igjen å leve. Hvorfor sette dem på en klinisk studie? "Agus forklarer. "Vel, [fordi] brystkreft går til beinet. Du endre jord, ikke frøet ikke vokse. "

Snakk med legen din. Dr. Agus understreker at hans resept for en sunn livsstil er ikke en "one-size-fits all" doktrine, men en guide ment å tenne diskusjon og debatt mellom leger og pasienter. Statiner, for eksempel, har vist seg å redusere sykdom priser og hjelpe folk lever lenger - men de kan ikke være riktig for personer med høy risiko for diabetes. Poenget er ikke at alle bør ta statiner, det er at alle bør i det minste snakke om statiner. "Jeg vil at samtalene skal skje," Agus forteller Jillian. "Jeg vil ikke ha en fyr eller jente bak en gardin å gjøre beslutninger for deg. Jeg vil at du skal gå inn med data og diskutere det. "

Sjekk ut nye episoder av Daily dose med Jillian Michaels hver dag på formiddagen ET.