Evb

Hvordan pet terapi kan hjelpe autisme

Dyreassistert terapi kan øke selvtilliten og andre ferdigheter hos barn med autisme.

Menneskets beste venn kan virkelig være barnets beste venn, ifølge noen studier på samspillet mellom dyr og autistiske barn.

Mange foreldre blir overrasket over å se sammenhengen mellom deres autistiske barn og dyr. Du kan se det som skjer spontant - akkurat når du lurer på hvordan du kan bidra til å forbedre barnets kommunikasjon og sosiale ferdigheter, merker du at han opptrer leken, gladere og mer fokusert når rundt en venns kjæledyr. Eller kanskje du har hørt om den dype effekten dyr kan ha på noen barn med autisme fra en annen forelder. Uansett ber deg, kan det være på tide å introdusere autistiske barn til den vide verden av dyr.

Dyreassistert terapi for autisme

Å være rundt husdyr eller å ha strukturert kontakt med dyr kan være et flott tillegg til behandling for barn med autisme. Det er mange rapporter fra både foreldre og klinikere som i samspill med dyr, formelt kalt dyreassistert terapi, kan tilby både fysiske og emosjonelle fordeler for barn med autisme.

Dyreassistert terapi kan være så enkelt som å bringe en familie kjæledyr i husholdningen eller som strukturert som programmer som tilbyr ridning eller svømming med delfiner. Interaksjon med dyr kan hjelpe barn med autisme bli mer fysisk utviklet og forbedre sin styrke, koordinasjon, og fysiske evner. Enda viktigere, mange mennesker utlede mye glede fra deres forhold til dyr, som kan hjelpe autistiske barn har en bedre følelse av velvære og mer selvtillit.

Dyr kan være fantastisk for barn med autisme, sier Colleen Dolnick, en mor i Town and Country, Mo, som har en 10 år gammel sønn med autisme. "Dyr kan forholde seg til disse barna. Og disse barna, som har en hard tid knyttet til jevnaldrende, kan egentlig forholde seg til dyr."

Dyr og autisme: hva forskningen sier

Selv om mer forskning er fortsatt nødvendig for å fastslå effekten og bekrefter fordelene med dyreassistert terapi spesielt for barn med autisme, har en rekke studier antydet at det kunne hjelpe. På 1970-tallet begynte psykolog og forsker David Nathanson studere hvordan samhandling med delfiner påvirket barn med nedsatt funksjonsevne. Nathanson funnet at det å være rundt delfiner kan øke et barns oppmerksomhet, forbedre sin tenkning, hjelpe dem å lære raskere og beholde informasjonen lenger.

Flere nylig, så en studie publisert i den vestlige Journal of Nursing Forskning på effekten av å samhandle med hunder på barn med autismespekterforstyrrelser. For studien ble barn utsatt for en ball, en utstoppet hund, eller en levende hund under tilsyn av en terapeut. Barna som spilte med levende hund var i bedre humør og mer klar over sine omgivelser enn de barna som ble utsatt for ballen eller utstoppede hund.

Prøver dyreassistert terapi med autistiske barn

Hvis du er interessert i dyreassistert terapi for barnet ditt, må du snakke med barnets lege. Det kan være ridning, delfin-terapi, eller andre dyr-terapi programmer i ditt område at legen kan henvise deg til.

Hvis du er klar til å gjøre forpliktelse til å bringe et kjæledyr inn i hjemmet ditt, kan det være lurt å vurdere en tjeneste hund som er spesielt opplært til å arbeide med barn med autisme. Disse hundene kan være fantastisk tillegg til familiene til autistiske barn, og kan selv følge barna når de er borte fra hjemmet, for eksempel på skolen, bidrar til å holde dem rolig og trøstet. For mer informasjon, ta kontakt med en organisasjon som autisme tjeneste hunder i europa.

Dyr fort bli en spesiell medlem av familien, og tilbyr kjærlighet og vennskap. Og for familien som inkluderer et barn med autisme, kan belønningen bli enda større.