Evb

Hvordan finne en spesialist som behandler multippel sklerose

Praktisk og ekspertråd om hvordan du finner en MS nevrolog som er best tilpasset dine behov.

Vellykket forvaltning av multippel sklerose (MS) krever ofte et team av medisinske fagfolk i tillegg til din fastlege. "Fordi multippel sklerose er en levetid nevrologisk lidelse, er det fornuftig for MS-pasienter til å arbeide med en nevrolog," sier Daniel Kantor, MD, en assisterende professor i nevrologi ved Universitetet i Florida. "MS-symptomer kommer og går, men alle har å gjøre med det sentrale nervesystemet."

I søket etter den rette legen, må du kanskje snakke med flere nevrologer som behandler MS før du finner noen som passer dine individuelle behov. "Da jeg først ble diagnostisert med MS, legen ga meg et stykke papir med alternativer for ulike medisiner og ba meg om å plukke en," sier Michael Weiss, 40 år. "Da han forlot rommet." Weiss, som ble diagnostisert med MS i 2004, fortsatte å søke før han fant en lege som tok seg tid til å bli kjent med ham. "Min nåværende lege tilbrakte to timer med meg på mitt første besøk," Weiss sier. "Hun spurte meg om min livsstil, mine barn, og mitt arbeid. Hun var i stand til å få et mye bedre inntrykk av de medisiner [som ville] fungerer best for mine behov." Som et resultat, sier Weiss han er i stand til å administrere sin MS-symptomer og føre et aktivt liv.

Spørsmål å spørre din potensielle nevrolog
Sette opp en konsultasjon for å møte og intervjue en lege og hans eller hennes ansatte er en god måte å få en følelse av om du kan stole på og stole på en bestemt lege i løpet av din MS behandling. "Behovene til MS-pasienter varierer mye," sier Adrienne Boissy, MD, en nevrolog ved Mellen Center for multippel sklerose Forskning ved Cleveland Clinic. Dr. Boissy foreslår å spørre potensielle nevrologer på følgende spørsmål:

  • Er du samfunn trente i multippel sklerose? Krever Laug 02:59 års ekstra studier på området av MS. Nevrologer som fullfører slike programmer er mer sannsynlig å være i forbindelse med behovene til en MS pasient.
  • Hvor mye av tiden tilbringes se MS-pasienter versus generelle nevrologi pasienter? Selv om svaret på dette spørsmålet vil variere avhengig av praksis, er det et godt tegn hvis flertallet av legens pasienter ser ham eller henne for behandling av multippel sklerose.
  • Kjører du kliniske studier relatert til ms? Kliniske studier kan gi pasienter tilgang til nyere, potensielt gunstige terapi i regi av sin lege omsorg. Et beslektet spørsmål følger.
  • Hvor mange pasienter nå nye behandlingsformer? Dette gir deg en idé om legens erfaring i å holde tritt med nye MS behandlinger.
  • Har kontoret tilbyr infusjoner? En infusjon, noen ganger brukt til å behandle MS-symptomer, er en intravenøs levering av steroider som tradisjonelt gis i sykehus. For tider når du trenger en steroid IV behandling, kan i-kontoret infusjoner spare deg en tur til et sykehus eller andre anlegg.
  • Er du komfortabel integrere alternative behandlingsformer inn i en MS behandling plan? Hvis du tror du en dag kan vurdere å utforske alternative behandlinger for MS, vil du ønsker å være sikker på at legen din er åpne for å vurdere alternativene med deg.

Kommunisere med MS lege
Sammen med riktig medisinsk behandling, utvikle et samarbeid med legen din er en viktig del av din MS behandling. "Legen bør få deg til å føle omsorg for og lyttet til," sier Boissy. "Hvis du ikke føler en forbindelse, gå videre." For eksempel bør du føler deg komfortabel å fortelle legen din at du ikke forstår en bestemt behandling, eller spør hvor lenge du bør forvente å vente på testresultatene.

Du bør også føle deg komfortabel om å få en second opinion og fortelle legen din om dine ønsker på forhånd. "En annen mening er aldri fornærmende," sier Dr. Kantor. Ofte folk oppsøke en ny mening når nye symptomer oppstår eller føler de er sine symptomer blir verre. "Vi får andre meninger fra andre nevrologer hele dagen", sier Kantor, som jobber sammen med 16 andre nevrologer. "Vi ønsker andre meninger når symptomene blir verre eller medisiner er endret. Og vi kan henvise deg til en annen lege som vil sannsynligvis se deg tidligere på grunn av henvisningen vår."

Selvfølgelig, hvis du noen gang føler deg som om du og en behandlende lege er rett og slett ikke er kompatible, ikke vær redd for å gjøre et bytte. Din helse og lykke er hva som er viktigst.

Hvor skal jeg begynne søket
Når du er klar til å begynne å lete etter en nevrolog som har spesialisert seg på multippel sklerose, begynne med å spørre din primære omsorg lege for henvisninger. Du kan også kontakte en multippel sklerose støttegruppe for å få personlig informasjon fra andre mennesker blir behandlet for MS. I tillegg kan du søke på webområdet til European Academy of nevrologer, eller som av National Multippel sklerose Society.

Og husk - multippel sklerose krever et samarbeid med legen din, sier Boissy. "Men du må også stole på din gut."