Evb

Hvordan å styre klar av kulde og influensa bakterier denne sesongen

Å bli syk er ikke noe gøy, men unngå offentlige steder er ikke heller. Minimere sjansene for å bli syk av andres bakterier ved å følge disse enkle strategier.

Med venner, familie og kollegaer å bli syk under den kalde og influensasesongen, bor bakteriefritt kan virke umulig. Heldigvis finnes det måter å beskytte deg mot forkjølelse og influensa virus - uten å være anti-sosial.

Begynn med å kjenne fienden. "Virus er utbredt, med opptil 30 forskjellige virusstammer årlig," sier Stacey L. Silvers, MD, en bord-sertifisert otolaryngologist ved Beth Israel Medical Center i New York City. Rhinovirus er den vanligste, regnskap for 30 til 50 prosent av forkjølelse - med opptil 99 forskjellige stammer. Influensavirus, de virus er ansvarlig for influensa, forårsake 5 til 10 prosent av virusinfeksjoner, forklarer Dr. Silvers.

Kaldt og influensa virus er gått fra person til person gjennom dråper av bakterie-fylt slimete på to måter - direkte kontakt og innånding.

"Hvis noen som er forkjølet nyser eller forurenser hendene og deretter berører overflater, de bakterier forbli levedyktig alt fra noen sekunder til 48 timer," sier Linda Dahl, MD, en bord-sertifisert øre, nese og hals spesialist på Lenox Hill Hospital i New York City. "Hvis noen andre kommer sammen og berører overflaten og deretter øynene eller nesen, kan de bli syke. Overføring kan også oppstå ved innånding bakterie-fylt luft etter en smittsom person hoster eller nyser, eller ved å dele sine mat kasseroller eller kopper."

Influensa og forkjølelse virus gjemmesteder

Under kalde og influensasesongen, kan forkjølelsesvirus somle overalt. På kontoret, bare om et objekt, fra en telefon til et dørhåndtak, kan bli smittet av syke kolleger som hoster eller nyser. Dette omfatter tastaturer, stasjonære, brukte og uvaskede krus, bord og benkeplater i felles spise områder som kantiner og salonger, og mange overflater på badet.

Bare å komme fra hjemmet til kontoret og tilbake kan presentere et minefelt av bakterier - knappene på heiser, staver, rekkverk, og dørhåndtak på tog og T-baner. Å være i carpools og andre lukkede rom med folk som nysing eller hoste kan også spre forkjølelse.

Sosiale funksjoner annen prime locale for lett spre bakterier. Skjelvende hender, klemmer og kysser alle bringe folk tett sammen, sammen med muligheten til å dele kaldt og influensa virus med hilsener. Tilfeldigvis nipper fra andres drikking glass er en annen hygiene tabbe å se opp for.

Til slutt, pass av treningsstudioet. Klapp deg selv på ryggen for å holde seg i form, men ta forholdsregler for å unngå å bli utsatt for alle typer kaldt og influensa virus på de ulike deler av treningsutstyr og i garderoben, badstue og basseng.

Måter å forebygge forkjølelse og influensa

Heldigvis kan du ta noen generelle forholdsregler i de fleste enhver situasjon. Først og fremst, praktisere god hygiene. "Vask hendene, bruke rensemiddel hvis du har det,., Og sørge for at hendene dine er rene før du spiser og drikker også prøve å unngå å få fingrene i munnen eller gni øynene dine", sier Ronan M. Factora, MD, en assisterende professor ved Cleveland Clinic Lerner College of Medicine ved Case Western Reserve University.

Prøv disse andre enkle tips for å styre klar av bakterier som mulig:

  • Hold avstand fra dem som er syke. Hvis noen er tydelig syk, prøver å holde seg borte fra en hvilken som helst hoste og nysing så mye som mulig. Unngå store folkemengder generelt å redusere eksponering for bakterier.
  • Vær årvåken på treningsstudioet. Spray og tørk ned hver del av utstyret med rensemiddel din før og etter bruk. Prøv å gå på mindre overfylt ganger. Og igjen, vaske hendene før du berører ansiktet eller munnen.
  • Få en influensavaksine. "Jeg kan ikke understreke nok viktigheten av å bli vaksinert mot influensa hvert år," sier Dr. Factora. Dette beskytter deg så vel som de du kommer i kontakt med, spesielt mer utsatte mennesker som babyer, eldre, og alle med en kompromittert immunsystem.

Til slutt, husk den gylne regelen. Vi vil alle heller våre syke venner og kollegaer bodde hjemme i stedet for å smitte alle rundt dem, og dette gjelder for deg også, når du er syk. "Bli hjemme, hvile og bli bedre før du går tilbake til arbeid og utsette andre for sykdom," sier Dr. Dahl.

Og hvis du absolutt ikke kan bo hjemme? I det minste ta en slimhinneavsvellende å minske mengden av slimete du produserer, hoste og nyse inn i albuen, bruk vev, og vask hendene - mye. Du vil føle deg bedre raskere og minimere risikoen for å få andre syke, også.