Evb

Hvilke endringer bør jeg gjøre i kostholdet mitt hvis jeg har en arytmi?

Visse typer mat har en tendens til å forverre visse arytmier, både bradykardi og takykardi. Som med mange andre kardiale forhold, arytmier er lettere å håndtere hvis du spiser et balansert kosthold. To kosttilskudd endringer du bør gjøre etter å ha blitt diagnostisert med en arytmi er beskrevet nedenfor:

  1. Du bør unngå spesifikke stoffer som kan utløse en episode av uregelmessig hjerterytme.
  2. Å holde hjertet sunt og unngå en generell forverring av tilstanden din, bør du spise en balansert diett av lav-natrium og lav-fett matvarer.

Unngå matvarer kjent for å forverre arytmier

Spise visse matvarer kan provosere din arytmi. Det er viktig å være klar over hvilke stoffer som har en effekt på arytmi din og hvordan du kan unngå dem. Generelt vil små mengder av noe mat ikke utløse en arytmi. Men i større mengder, kan enkelte matvarer forverre ditt hjerte og føre til arytmi å oppstå eller bli verre. Vær oppmerksom på matvarer som er oppført nedenfor, da de kan utløse arytmi. Generelt er det en god idé å snakke med legen din om kostholdet ditt. Det kan være lurt å spesifikt få opp postene i tabellen under.

Matvarer for å unngå hvis du har en arytmi

Mat eller stoff

Hvordan det forverrer din arytmi

Alkohol
  • Øl
  • Vin
  • Brennevin
Alkohol kan utløse arytmier hos noen mennesker.
Koffein
  • Kaffe
  • Te
  • Noen brus
Koffein er et sentralstimulerende, noe som setter fart på pulsen. Koffein kan utløse arytmier hos enkelte mennesker.

Alkohol

Alkohol kan føre til arytmier hos personer med normale hjerter og kan forårsake hjertesykdommer som fører til arytmier. Folk som drikker mye kan utvikle et svakt hjerte (alkoholholdige kardiomyopati). Når dette skjer, kan de ha ulike arytmier inkludert atrieflimmer, atrieflutter, og ventrikkeltakykardi. Hjertet kan vende tilbake til normal dersom den person slutter å drikke, og risikoen for tilbakevendende arytmier vil avta. Selv i personer som har et normalt hjerte, kan alkohol føre til arytmier. Alkohol kan direkte skade hjertet celler og forårsake ekstra hjerteslag og supraventrikulær takykardi. Atrieflimmer kan oppstå etter en overstadig drikking. Personer med hjertesykdom eller tidligere arytmier trenger for å unngå overdreven bruk av alkohol, og de fleste ville ha nytte av komplette unngå alkohol.

Koffein

Den vanligste eksempel på en mat som utløser arytmier er koffein. Koffein finnes i kaffe, te, cola, diverse andre brus og sjokolade. Personer med nesten alle slags rask arytmi og hjertebank av enhver årsak tendens til å ha hyppigere arytmier og hjertebank etter inntak koffein. Så personer med raske arytmier bør unngå koffein-holdige matvarer. Koffein kan gjøre symptomer som hjertebank sterkere og mer merkbar. Siden koffein er et sentralstimulerende, hastigheter opp pulsen, noe som gjør ditt hjerte slå enda raskere og gjøre symptomer som brystsmerter eller svimmelhet verre. I noen tilfeller kan store mengder koffein selv utløse en ny episode av en arytmi med irriterende hjertens ledningssystem.

Fad dietter: vær ekstra forsiktig!

Mange vekttap dietter kan være skadelig for hjertet ditt hvis du har en arytmi. Spesielt kan kjepphest dietter som væske-baserte programmer eller høy-protein regimer påvirke konsentrasjonen av elektrolytter i blodet ditt. Dette kan i sin tur føre til problemer med hjertets elektriske system, som er avhengig av elektrolytter for å fungere skikkelig. Hvis du har opplevd en arytmi i det siste, bør du være forsiktig med kjepphest dietter. For å unngå tilbakefall av arytmi, må du alltid sjekke med legen din før du gjør drastiske endringer i matvaner.

Naturmidler

Da tas på et høyere nivå, ephedra-en urt som brukes av noen mennesker for kaldt og allergi symptomer og for å forbedre idrettsprestasjoner-kan føre til drastiske økninger i blodtrykket, samt hjertearytmier. Ephedra, også kalt Ma Huang, har vært knyttet til hjerteinfarkt, slag, og noen dødsfall.

Vær bevisst på hva du spiser

Personer med hjertesvikt ofte har arytmier, og arytmier kan forekomme oftere hvis hjertesvikten blir verre. Ved å begrense salt og overdreven væskeinntak, vil hjertesvikt være bedre kontrollert og arytmier kan forekomme mindre hyppig.